Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 13:52
Reakce na Potrefenáhusa:

Pechden.

Já mám peška až do nového roku. Nejbližší pokéstop je ve vedlejším údolí. Takže smolík. Vajíčka už mi dávno došla. Chtěla jsem si zapnout aspoň incense, ať nechodím úplně naplano. Měla jsem čtyři. Furt to nešlo nešlo nešlo, tak jsem to restartovala, incense jelo a ostatní byly v čudu. Za tu půl hodinu mi to přitáhlo jednoho holuby (červenýho), evee a nidorana, který frnkl. 

A jeden smutnej oprázek.

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 15:09
Reakce na Potrefenáhusa:

no teda, fuj, fuj, fuj a hanba! A strasne moc potlapkavam. To fakt nas*ere

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 17:46
Reakce na Sweet Potato:

Vyzvedla jsem dnes ten Timeline Star Wars a su z toho zatím jakási rozpačitá. Jsem si totiž myslela, že to bude prostě mix karet s událostmi tak nějak komplexně pokrývajícími celý univerzum, ale fskutečnosti to jsou kartičky s rozporcovanými třemi starými epizodami do významných scén a hlášek a řadí se jak to šlo po sobě ve filmech (TM za každým druhým slovem v popisku karty included). No jsem zvědavá, jak se to bude hrát, dáme si dneska večer aspoň jedno kolo. 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 19:40
Reakce na Eden:

Jee a měly ty magnety úspěch? :-)

tak nakonec snad dobry:-) (pro zacatek;P

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 21:28

není to tak úplně hra, ale je to zajímavý moral machine

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 20:10

Musím se přiznat, že jsem to celý proklikala :D 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 22:08
Reakce na Dammy:

Pořád mě zaměstnává Planet Coaster!! Mám teď hrozný problémy s mechanikama, aktuálně třeba mám park s osmi atrakcema, což by si člověk řekl, že na jednoho mechanika není úplně málo, a stejně ten týpek pořád kvílí, že nemá dost práce, že je jeho job k smíchu a tak obecně mi kazí jinak veskrze dobrou náladu mého pracovního týmu. :D Už jsem tak tři vyrazila a najala nový, žádnýmu to dlouho nevydrželo, budu muset najít nějaký lepší vyvážení platu a tréninku asi.

A už jsem taky musela mmj googlit, jak změnit typ obchodů v předvytvořených budovách, no systém mazání shopů přes editaci a uložení prázdné budovy do blueprints není zrovna dvakrát uživatelsky přívětivej. Asi si budu muset začít víc stavět domky sama komplet celý. :) 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 22:47
Reakce na Karoleena:

Vyzvedla jsem dnes ten Timeline Star Wars a su z toho zatím jakási rozpačitá. Jsem si totiž myslela, že to bude prostě mix karet s událostmi tak nějak komplexně pokrývajícími celý univerzum, ale fskutečnosti to jsou kartičky s rozporcovanými třemi starými epizodami do významných scén a hlášek a řadí se jak to šlo po sobě ve filmech (TM za každým druhým slovem v popisku karty included). No jsem zvědavá, jak se to bude hrát, dáme si dneska večer aspoň jedno kolo. 

Timeline Star Wars mám objednané pro bratra, tak dejte pak vědět, jaks e to hraje, i když rušit to asi nebudu, je to Star Wars maniak :D Jen nevím, kdo to s ním bude hrát :) K Vánocům jsem mu nadělila Star Wars Carcassone a doporučuji, místo lesů jsou tam pásy asteroidů, místo cest jsou tam hvězdné trasy a místo kostelů planety, které se dají super krást :) Je tam totiž zavedeno nové pravidlo jak můžete někomu určité zabrané místo ukrást, hraje se pak o to kostkama a musím říct, že to tu hru učinilo zajímavější :)

Jinak já jsem si sama sobě nadělila v listopadu Ticket to ride a dás e docela fajn hrát ve dvou - děláme to s mužem tak, že každý hrajeme za dvě barvy vagonku, dají se tak stavět mnohem delší trasy a hra se prodlouží ;)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 00:26
Reakce na A666:

Tak jsme si včera dvakrát zahráli a furt nevím, jestli to je dobrý nebo blbý! Já totiž ty starý epizody viděla naposled tak před třema rokama, přítel ještě dřív, takže jsme oba věděli jen cca co zásadního se stane v jaké epizodě. No co si budem, byla to z naší strany povětšinou brutální tipovačka, jako že ani člověk neměl moc radost, když něco tipnul správně, jestli mi jako rozumíš. :) Tak jsme si řekli, že jak bude čas, pustíme si ty tři filmy a zkusíme zahrát znova, abychom viděli, jak nám to půjde, až budeme poučenější. Mě by totiž zajímalo, jestli to pak bude lepší, ve smyslu že už člověk aspoň není totálně mimo, nebo jestli to pak náhodou nebude až moc lehký. Každopádně, pro SW fandu podle mě dobrý. :)

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 10:30
Reakce na Karoleena:

Hele, já jsem v tom naprosto zasekaná :D
Se zaměstnancema jsem došla k tomu závěru, že slyšej na prachy, a čím jsou kvalifikovanější, tím větší prachy chtěj. Takže dokud nemaj hodně práce, tak je netrénuju.
Obvykle jim stačí k přednastavenýmu základu přidat patnáct doláčů a maj spokojenost na max.

Mechanici jsou podle mě blbě vyvážený, ale koukni, které atrakce se víc rozbíjejí, a dej jim častější inspekci - to toho blbce aspoň trochu zaměstná.

Mě trošku ten objem práce štve. Já udělám obrpark, jeden uklízeč to absolutně nedokáže obejít, a přitom má práci "normal", a když najmu dalšího, aby si lidi nestěžovali na bordel, mají oba low, a musím jim platit víc peněz za to, aby jim neklesala happiness z toho, že se nudí. Podle mě úplně nesmyslná mechanika.

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 11:22

Btw, fascinuje mě, že ti lidi jdou po dárkových předmětech jak slepice po flusu.

Já se s building designem moc nedělám zatím :D Prostě jsem tam prdla dvě boudy, a najednou je tam zácpa jak prase.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 13:08
Reakce na Karoleena:

Tak jsme si včera dvakrát zahráli a furt nevím, jestli to je dobrý nebo blbý! Já totiž ty starý epizody viděla naposled tak před třema rokama, přítel ještě dřív, takže jsme oba věděli jen cca co zásadního se stane v jaké epizodě. No co si budem, byla to z naší strany povětšinou brutální tipovačka, jako že ani člověk neměl moc radost, když něco tipnul správně, jestli mi jako rozumíš. :) Tak jsme si řekli, že jak bude čas, pustíme si ty tři filmy a zkusíme zahrát znova, abychom viděli, jak nám to půjde, až budeme poučenější. Mě by totiž zajímalo, jestli to pak bude lepší, ve smyslu že už člověk aspoň není totálně mimo, nebo jestli to pak náhodou nebude až moc lehký. Každopádně, pro SW fandu podle mě dobrý. :)

Tak to je dobrý, brácha SW miluje a shlédne původní trilogii minimálně jednou za půl roku :D Tak snad bude spokojený, jen fakt netuším, s kým to bude hrát :D

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 13:40
Reakce na Dammy:

Stánek s kloboukama vyřešil můj problém s dosažením potřebného profitu na zlatou hvězdu, to je tahák jako prase!! Hrála jsem jednu kampaň snad pět herních let, ze začátku jsem měla peněz fakt hodně málo, a když už jsem se přehoupla s penězma do výrazně kladných, stejně mně pořád chybělo tak 500 doláčů do achievementu. Furt jsem koumala, kde to co nejelegantněji nabrat, až jsem se nakonec vycukala, postavila druhý Fantastic Hats a bylo hotovo. :D

Naopak mě dost zklamalo, když jsem objevila přednostní fronty a říkala si jooo, to je dobrý, vyzkoumám si v research informační stánek, lidi si budou kupovat priority pass, všude udělám dvojitý čekací chodníčky, to bude peněz... No ani omylem, infobouda byl ten nejvíc prodělečnej stánek, co jsem kdy měla, přestože jsem cenu priority pass snížila tak na půlku oproti defaultní, lidi pořád frflali, že priority passes are for suckers a že jsou moc drahý a nekoupil si ho nikdy nikdo. A takové práce jsem si s těma dvojitýma chodníkama dala!!

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 14:08
Reakce na Karoleena:

Naprosto stejná zkušenost.

Lidi mi priority passy nekupujou ani za nic, nejvíc prodělečnej stánek ever.

Úplně základně je to tak, že to ti lidi nekupujou, pokud nejsou fronty.

Takže, ÚPLNĚ TEORETICKY (protože je imho skoro nemožné to vybalancovat), je to tak, že dáš cenu na atrakci tak akorát nízko, aby se ti zaplnila lidma skoro celá, megadlouhá fronta, pak k ne úplnému začátku dáš priority pass entrance, blízko postavíš stánek, napálíš cenu priority pass a pak si hraješ s tou prioritou před normální frontou (když je na low, kupujou si to lidi málo, když na high, sere to ty lidi v normální frontě.)

Za mě je to k ničemu, já postavím atrakci, která má 100% scene ratingu, okamžitě napálím cenu na dvojnásobek (pokud si stěžujou, tak o pár findíků uberu, funguje to v 9 případech z 10) a na priority passy ostenativně kašlu

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 14:11

A jestli máš nějaké cool blueprinty na stánky, tak mi můžeš klidně poslat odkaz na steam workshop :D

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 16:33
Reakce na Dammy:

Můžu se zeptat, jaký Tycoon hrajete, budujete nějaký zábavní park? A je to v pc anebo online? Já kdysi měla doma Zoo Tycoon a moc mě to budování bavilo :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. ledna 2017 09:24
Reakce na Dammy:

To vyzerá super. Ja som kedysi hrala Rollercoaster Tycoon. Toto je asi lepšie, len ako pozerám na min. parametre tak asi nič no. 

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 12:18
Reakce na Dammy:

Slušný, jsi z toho hradu udělala bulvár na Stripu :D Moc hezký. Já se pořád morduju s betonovým monstrem na ostrově. Už mi lícují rohy a patra, ale zase mi nejdou dělat uvnitř místnosti. Zdi jsou o moc vyšší než podhledy a hapruje to se stropem, to jsem nečekala. Takže to budu muset zase celý předělat, tentokrát udělám velkou základovou desku. Určitě to bude vypadat hnusně. 

Přes svátky jsem dohrála Nuka World, když jsi tak zatížená na ghouly, určitě to neodkládej! Nemám ráda ghouly, ale tady mi jich bylo fakt líto a zas mám pro ně o něco víc pochopení :)

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 12:25

Máte někdo rád seriál Life on Mars? Na ČT budou vysílat českou verzi :D :-D

A Gene Genie bude hrát Trojan 

Svět pod hlavou

Policista Filip Marvan se po autonehodě probudí v severočeském městě počátku osmdesátých let a stane se součástí týmu okresní kriminálky. Proč tu je? Jaký je jeho úkol? Co si má myslet o světě, kde příslušník Sboru národní bezpečnosti je autorita, které se za žádných okolností neodporuje, dnešní tuneláři patří ke zlaté mládeži a džíny jsou modla zpoza zadrátované hranice? A jak se dostane zpátky? Najde tu klíčový důkaz v případu, kvůli kterému ho srazilo auto? Dozví se, proč zemřel jeho otec? A co má poradit své dvacetileté matce, která právě zjistila, že je těhotná, a jen on ví, že se jí narodí chlapec a bude se jmenovat Filip? Minisérie inspirovaná slavným seriálem BBC Life on Mars od producentů filmu Pouta a seriálu Případy 1. oddělení