Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Mrs.Robinson
544 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 07:56

Já vážím i testo na ty rohlíčky, +-5g. No a úly-tam si odeberu malou trochu té suché směsi - mletý piškot, cukr, kakao než přidám tuk a v tom oválím tu kuličku. Nebo jen v mletých piškotech. Dřív taky v cukru, ale zdálo se mi, že je na tom úlu pak moc cukru. Jak jsou tam ty piškoty, stačí úplné minimum a nelepí se to

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:02

Antje Vanek me stve, ze na rohlicky i linecke ma dva recepty. Jeden v knize a druhy na Rohliku. A jsou proste jine, treba se lisi o zloutek, coz je proste rozdil

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:11

Potrefenáhusa jezuskote

Offline černá káva
2035 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:11
Reakce na Karja:

Evaeva Malamala zrovna na besídce dva ulky ukradla nějakými pánovi od stolu z talířku....donesla si to ke svemu, ukousla tu spicku a se slovy ,,nechutná,, to tomu chlapkovi šla vrátit. Ten to se smíchem po ní tak bezprostredne dojedl, jak po vlastním dítěti. To bylo fakt vtipné.

​To je skvělá historka

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:19

Výborné úly jsem jedla jednou v životě. Uvnitř byl vaječný likér, krásně tekl, úl se rozpouštěl na jazyku a dole nebyl dětský piškot, ale upečené piškotové těsto. U nás se dělaly úly světlé ořechové a uvnitř krém z másla. Moc mi to nechutnalo. Vůbec nevím, kde jsem ty výborné ochutnala. Jak jsem někde, kde je mají, ráda ochutnám. Ale většinou je to máslový krém a tvrdý dětšký piškot. A nejhorší je, když v tom úlu je cukr krystal, který mi krupe mezi zuby.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:28

Ten dětský piškot jako spodek úlů je zlo. Tam patří linecké kolečko. 

Offline Mulen
4779 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:30
Reakce na Renusatko:

Sama jsem našla verzi kokos, mandle, máslo, malinko salka a piškoty. Do toho se dávala náplň ze smetany, marcipánu a másla.

​to me zajímá,  je recept nekde na netu?

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:43

Pinot Noir U nás se taky dává linecké kolečko.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:54
Reakce na Pinot Noir:

​mne to s lineckym vůbec nechutna (s mým lineckym, nějak ho neumim), obtezovala jsem se jednou a už jedine piskot (od sedity, nejlíp)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:55

viktorka_od splavu Dekuju, je megabozi (obe jsou)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:08

Potrefenáhusa taky mám radši piškot, linecké je na to až moc sladké (to naše)

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:11

Pinot Noir Děkuju!

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:13
Reakce na Potrefenáhusa:

​mne to s lineckym vůbec nechutna (s mým lineckym, nějak ho neumim), obtezovala jsem se jednou a už jedine piskot (od sedity, nejlíp)

​Přesně!

Linecké tam dávala jen jedna známá, která to chtěla muži trochu zdietnit. (Nevím už přesně, asi odvajíčkovat)

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:14
Reakce na continuity:

Sweet Potato no místo formičky obalis tu kuličku. Funguje to líp. 

​Jestli se ještě někdy odhodlám dělat pracny, zkusím to.

Offline Emerald
2628 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:31
Reakce na Pinot Noir:

​Souhlas, u nas je to teda maslove kolecko, ma spis neutralni chut, ale krasne se s tim sladkym zbytkem doplnuje.

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:32

Pinot Noir ten piskot beru neco jako papirovej obal od cupcaku...proste ho vyhazuju

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:35

Emerald jo, máma taky peče nějakou upravenou verzi, není to úplně totéž, co linecké. 

Offline Emerald
2628 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:36

A jinak jsem si dala predcasny darek k Vanocum, kvuli mamine diagnoze jsem pred chvili absolvovala kolonoskopii. Vse je v poradku, dalsi me ceka po trech letech. Jen mam ted strasnou chut na cukrovi a tesim se, az si doma lehnu a dam si par kousku na talirek. A zatim jsem teda po oblbovaci injekci jak prastena a artikulace je teda taky trochu nad moje sily.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:36

711990 taky možnost.

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 10:38
Reakce na Pinot Noir:

​To by u nás nikdo nechtěl, my máme rádi ty piškoty a pro mě tam i líp drží. Musela bych  pod to ještě péct další linecké, protože já peču takové jiné, s částí bramborového škrobu místo mouky a to by ani neudrželo ten tekutý vaječný koňak. 

Mulen Světlé úly s marcipánem