Já vážím i testo na ty rohlíčky, +-5g. No a úly-tam si odeberu malou trochu té suché směsi - mletý piškot, cukr, kakao než přidám tuk a v tom oválím tu kuličku. Nebo jen v mletých piškotech. Dřív taky v cukru, ale zdálo se mi, že je na tom úlu pak moc cukru. Jak jsou tam ty piškoty, stačí úplné minimum a nelepí se to
Čas vánoční...
Antje Vanek me stve, ze na rohlicky i linecke ma dva recepty. Jeden v knize a druhy na Rohliku. A jsou proste jine, treba se lisi o zloutek, coz je proste rozdil
.
Potrefenáhusa jezuskote ![]()
![]()
![]()
Evaeva Malamala zrovna na besídce dva ulky ukradla nějakými pánovi od stolu z talířku....donesla si to ke svemu, ukousla tu spicku a se slovy ,,nechutná,, to tomu chlapkovi šla vrátit. Ten to se smíchem po ní tak bezprostredne dojedl, jak po vlastním dítěti. To bylo fakt vtipné.
To je skvělá historka ![]()
Výborné úly jsem jedla jednou v životě. Uvnitř byl vaječný likér, krásně tekl, úl se rozpouštěl na jazyku a dole nebyl dětský piškot, ale upečené piškotové těsto. U nás se dělaly úly světlé ořechové a uvnitř krém z másla. Moc mi to nechutnalo. Vůbec nevím, kde jsem ty výborné ochutnala. Jak jsem někde, kde je mají, ráda ochutnám. Ale většinou je to máslový krém a tvrdý dětšký piškot. A nejhorší je, když v tom úlu je cukr krystal, který mi krupe mezi zuby.
Ten dětský piškot jako spodek úlů je zlo. Tam patří linecké kolečko.
Sama jsem našla verzi kokos, mandle, máslo, malinko salka a piškoty. Do toho se dávala náplň ze smetany, marcipánu a másla.
to me zajímá, je recept nekde na netu?
Pinot Noir U nás se taky dává linecké kolečko.
mne to s lineckym vůbec nechutna (s mým lineckym, nějak ho neumim), obtezovala jsem se jednou a už jedine piskot (od sedity, nejlíp)
viktorka_od splavu Dekuju, je megabozi (obe jsou) ![]()
Potrefenáhusa taky mám radši piškot, linecké je na to až moc sladké (to naše)
Pinot Noir Děkuju! ![]()
mne to s lineckym vůbec nechutna (s mým lineckym, nějak ho neumim), obtezovala jsem se jednou a už jedine piskot (od sedity, nejlíp)
Přesně!
Linecké tam dávala jen jedna známá, která to chtěla muži trochu zdietnit. (Nevím už přesně, asi odvajíčkovat)
Sweet Potato no místo formičky obalis tu kuličku. Funguje to líp.
Jestli se ještě někdy odhodlám dělat pracny, zkusím to.
Souhlas, u nas je to teda maslove kolecko, ma spis neutralni chut, ale krasne se s tim sladkym zbytkem doplnuje.
Pinot Noir ten piskot beru neco jako papirovej obal od cupcaku...proste ho vyhazuju![]()
Emerald jo, máma taky peče nějakou upravenou verzi, není to úplně totéž, co linecké.
A jinak jsem si dala predcasny darek k Vanocum, kvuli mamine diagnoze jsem pred chvili absolvovala kolonoskopii. Vse je v poradku, dalsi me ceka po trech letech. Jen mam ted strasnou chut na cukrovi a tesim se, az si doma lehnu a dam si par kousku na talirek. A zatim jsem teda po oblbovaci injekci jak prastena a artikulace je teda taky trochu nad moje sily.
711990 taky možnost. ![]()
To by u nás nikdo nechtěl, my máme rádi ty piškoty a pro mě tam i líp drží. Musela bych pod to ještě péct další linecké, protože já peču takové jiné, s částí bramborového škrobu místo mouky a to by ani neudrželo ten tekutý vaječný koňak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)