dzizisketa Myslim, ze v tom videu zminovala to jihoceske a jeste jedno (tatra? Ted nevim), ze u nich se ji podarilo u vyrobce overit ten technologicky postup, u tech ostatnich se to da predpokladat, ale neda se na to uplne spolehnout. Ale ta zahranicni tam zminovala taky, ze ta jsou obvykle bez vyjimky na cukrovi vhodna mene.
Čas vánoční...
Jos jj , se zloutkem. Proznavam ze jedno testo bez zloutku jsem vyhodila ( me nenapadlo ho pridat).. Ja jsem hodne napred cetla na fb, tak jsem zjistila ze problem muze byt i mouka a nejlepsi ze je v Penny. Taky to muze byt tukem na peceni, na maslo bylo hodne stiznosti. Tak jsem dala Heru a chvaleny byl i tuk na peceni z Lidlu.
Antje Je to atomova veda. Mouku mam vetsinou nejakou Pernerku, tu uplne klasickou hladkou vlastne nevedu, tim to muze byt taky. A maslo mam jak kdy, zas Jihoceske lituju, kdyz je tak polovicni sance, ze to pak vyhodim
. Ale vsechno mi prijde priserne sladke, pracny podle Vanka jsem kvuli tomu vyhodila. Priste uberu pulku cukru aspon, nebo nevim.
Jos Nemám žádný vál, ten dřevěný jsem tu měla a plesnivěl mi za skříňkou. Všechno dělám na kuchyňské lince a všechno v robotu. Žádný dření se rukama a mohl by mi někdo doma říct, že to pozná
. Takhle jsem těch ale 12 těst měla za hodinu, jinak bych se s tím dělala kdoví jak dlouho.
Letos jsem právě díky té cukrářské skupině pekla víc, takže jsem koupila ten stojan a formičku na úly, trubičky na trubičky a kornoutky a formičky na ořechy a košíčky. Tak investice trochu byla.
Myrtila Já jsem teda asi nikdy neřešila jakou mouku a jaké máslo, nikdy nebyl problém. Letos jsem trochu strach měla, koupila jsem na Rohlíku nějaká ta noname másla, s tou nízkou cenou. Sice obsah tuku byl 82%, ale už po vytažení z lednice se lepily na papír, vůbec to netuhlo
. Nakonec jsem je naházela do těst se strachem, ale nic se nestalo. Do krémů jsem raději koupila kvalitní.
dzizisketa teď jsme koupili fakt hnusny máslo v Lidlu, byt český, má hnusnej margarinovej ocas, ani pod michany vajicka nebylo dobrý. Příspěvek Karolíny four jsem viděla...prej zas některý polsky másla jsou chuťově dobrý
tohle je fakt velký špatný

Jos z pernerovy mouky se mi pece strašně blbě, zitna na chleba je úplně nepoužitelná
Potrefenáhusa Právě na FB skupině o vánočním cukrovi, si polská másla hodně holky chválily. Ale ne koupené tady, ale vyloženě v Polsku, tak nevím, jesli je nějaký rozdíl.
Renusatko podle mě záleží na ty technologii výroby asi, tak to chce mít vyzkoušený
Potrefenáhusa U nás máslo jako takové nikdo nejí, tak chuťově vůbec netuším. Do toho cukroví to naštěstí bylo úplně jedno, měla jsem asi 3 druhy a upeklo se to v pohodě ze všech. Ale strach jsem letos měla, protože přecejen většině těch receptů je 100 let
. A to jedno máslo bylo na pohled strašné a toho jsem měla nejvíc.
Jos linecké nemůže být zbytečně tenké ![]()
já valím tak na dva milimetry. Můj tip je dát váleček do mrazáku, ale musí být kameninový (nebo možná nerezový). Těsto máme vždycky pár dní v ledničce, vytáhnu chvíli před válením.
Jos linecke valim mezi dvema igelity, nejlip rozriznout velky silnejsi igelitovy sacek, idealne z Lidlu ten jejich dlouhy, co maji u krajece na chleba
Jinak to vecne odtrhavam z valecku i z valu a jak podmoucnuju, zavalim do toho spoustu mouky navic.
Myrtila prispevek Karoliny jsem nevidela, ale melo by to byt tak, ze v CR se delaji masla ze smetany, kdezto v Nemecku ze zakysane smetany, coz ma vyhodu pri mazani na chleba, ze je to driv mekke, ale to je soucasne nevyhoda pri peceni
poznat by to melo byt hlavne podle te veterinarni znacky, kde by melo byt nahore CZ
Včera dovezli Madlenku. 
Sweet Potato
ta je ale roztomilá!
RoSa Vede se ti válka o špici. Jsou zde zastánci postřižin i jejího zachování. ![]()
Sweet Potato tak bude to trochu oříšek ozdobit tu špici
.
Zajímal by mě výsledek.
Myrtila jj, Tatru dělá Hlinsko, dělají maslo i do Billy. Je výborne, ale ale je to Babišovo.
@
Sweet Potato No, z estetického hlediska... ale ty by si řízla do Madlenky? Já teda ne...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)