Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 17:17

Sweet Potato To je hezky, taky jsem o ní uvažovala, kvůli ceně teda o smrčku. Nakonec mám nějakej ten vadnej z místního zahrádkářství:-D. Ale je to jedle concolor, to je určitě neobvyklé. 

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 17:24

Emerald Jako dárek beru to, že na další vyšetření půjdeš až za tři roky ; pro mě je to vždycky utrpení. A radím ti s jídlem raději dnes opatrně, s cukrovím počkej do zítřka.

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 17:48

continuity Vidis, to jsem ani nevedela. My kupujeme obvykle to jihoceske, spotrebujeme ho docela malo, tak to moc neresim. Ale ted, jak to maslo byva nekde vyprodane, prinesl muz z Lidlu to, co sem davala Potrefenáhusa , dala jsem ho do vanocky a bylo to dobry, i kdyz je pravda, ze jsem si vsimla, ze se tak nejak vic matla. Margarinovy ocas jsem nezaznamenala, ale mam rymu, tak mozna proto

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 18:34

Sweet Potatoten je úplně boží, špici nechat! My máme letos jedli sice z místní farmy, ale ty stromky jsou jeden jak druhej, působí až uměle. Nejradši mám stromky u našich, táta je bere z náletu z našeho lesa a jsou takový trochu koště, ale opravdový

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 18:48

monis Ty jsme měli vzdycky a vloni dcera tak koukala na ty stromečky hezké ostatních, že by takovej taky chtěla..no na ty kavkazské jedle vysoke....tak jsem se snažila ji ho zajistit a nějak mi to nevyslo, ale trochu lepší to je:-D. 

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:10

Emerald to je darek nad darky! Gratuluju k vysledkum i k odhodlani

Ja dnes delala dalsi varku kokosek, zjistila jsem, ze v krabici jsou tri. No, jeste, ze jsem si vsimla vcas

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:24

KarjaU nás už roky byl malý stromek. Dávali jsme ho mezi okna na stolek. Letos jsem měla strach, že ho náš blázen (kočičí puberťák) z toho stolku sundá. Tak máme stromek asi 170 cm a já mám strach, že se nám sem nevejde, až rozloží větve.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:28

Renusatko No, tak kdyžtak ho z jedny strany seříznete a dáte ke zdi:-D:-D. No co no, budete se mu vyhýbat! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:37

Karja ještě že kluci nejsou takový estéti my kupujeme v tý ikei, ty jsou taky takové tvarově pestré. Ale oni klidně z hromady vytáhnou nějaký křivý, co má dvě špičky a všechny větve dole a chtějí ho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:38

Karja nesměj se, u nás se zadní větve zastřihovali vždycky

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 20:52

Emerald tak to je super dárek. Ja se bojím hlavně ty přípravy. 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 20:59

Evaeva Ne, já se po letošní eskapádě se stromkem smát nemůžu. My jsme jeli v neděli pak na návštěvu a všude ty stromky normálně u obchodaku jsou, jen teda u nás v okruhu 20km už ne:-D

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 21:00

Evaeva My jsme vzdycky schvalne bravali z jedne strany chudsi stromek, aby se nam v malem byte vesel ke zdi, uz takhle stal na psi boude, jinam se nam nevesel  

Co mame dite, berem stromek vetsi, i prave kvuli te stabilite, no a letos to vzal manzel fakt vazne a pritahnul (doslova, skoro ho neunesl) takoveho obra, ma asi 2,5 m, asi budem muset i trochu prestehovat nabytek, aby se nam sem vesel

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 21:17

Myrtila my máme jediné místo a to v průchodu od jídelního stolu do obývací části před oknem. Vlastně nám tu těch 14 dní zavazí, takže přístěnné taky beremVetšinou ho dáváme na stolek, akorát nevím, jestli ho děti letos vydají (mají ho jako pracovní).

Karja já už jsem na vzhled trošku rezignovala, dávat za pěkný stromek přes tisícovku se mi nechce, zvlášť když to zajímá jenom mě. To radši ten levný z Ikei.

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 21:32

Myrtila Taky jsem to loni tak udělala schválně a z jedné strany byl skoro placka. Já nevím, na co jsem letos myslela. Je hezkej hustej a souměrnej a máme ho jak Evaeva , tak zavazí i malý. Jen u nás naopak kolik let bylo, že teda máme malý stromek, tak letos se nehneme. 

Naštěstí jsme letos na Štědrý den sami, takže nemusíme ještě řešit 7 lidí u stolu pro 4 a otáčet ho různě po kuchyni. To už by snad ani nešlo a museli by jsme jíst v předsíni. 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:11

Myrtila A vybourat strop:-D 

Evaeva Jo, určitě. Ale ony ty ,,levné,, z těch supermarketu jsou taky strasne hezké, já měla o cenách úplně jinou představu teda! 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:33

fija Ounz 

Pozorovaná voda se nevaří a pozorované těsto nekyne. Za mé nepřítomnosti se konečně rozhoupalo a zhruba zdvojnásobilo objem. Raději než jednu velkou, umotala jsem dvě menší a teď se snažím neusnout, abych je za hodinu dala péct.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:34

Sweet Potato držim palce!

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:35

Sweet Potato ale to je moc pěkné. 

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:36

Sweet Potato Vypadají perfektně, ať se podaří.