Zuzuli u nas se cuketa pestovala vzdycky, nasi a znami si vozili seminka z Chorvatska. Stejne tak patizon.
Ale plno dalsich veci se opravdu zacalo objevovat pozdeji, neco se znovu objevilo - medvedi cesnek, mangold - to treba nasi pestovali vzdycky.
Zuzuli u nas se cuketa pestovala vzdycky, nasi a znami si vozili seminka z Chorvatska. Stejne tak patizon.
Ale plno dalsich veci se opravdu zacalo objevovat pozdeji, neco se znovu objevilo - medvedi cesnek, mangold - to treba nasi pestovali vzdycky.
Dýňové zelí s kačenou vždy dělala moje babička na slavnostní oběd na Štěpána, mňam. Ovšem dýňový kompot alá ananas jsem ráda neměla. Ale ananas z plechovky ano.
Lamicka U nás se cuketa a dýně taky pěstovala. Ale přijde mi, že s tou cuketou nikdo pořádně nevěděl co dělat:D. Myslím, že táta to jedl jen tak a nebo jako okurkový salát, a nebo bramborák.
Na Slovensku je z dýně nějaká omáčka, vařila to v masterschefu ta Kristýna, že je to recept její babičky, takže tam to asi znali.
Kompoty nemusim, prave ze jsme je mivali kazdou nedeli. Nejhorsi je pro me jahodovy, na milost bych mozna vzala hruskovy se skorici a hrebickem, ale nesmi byt prevareny do mekka.
Cuketu jsem samozřejmě taky neznala. Medvědí česnek a mangold byla až další vlna ![]()
Nejlepší je jablečné pyré. To mi dělalal babička, když jsem k ní chodila na oběd. Máme na to hrozně dobré jabka. A druhá babička dávala do hruškového kompotu jeřabiny, ty oranžové
Karja já tyhle neobvyklý věci znám všechny ze Slovenska, cuketu, patizon, dýni, to jsme tam měli běžně. Akorát tam z toho hodně dělají ty prívarky, pro mě naprosto nepoživatelné. Tekvicový prívarok, ekvivalent noční můry ![]()
Karja u nas se cuketa nechavala silene prerust a pak se ta vydlabana kolecka plnila masem. Pak ji mamka zavarovala nakrajenou na kostky, neco jako kysele okurky, jen vic korenene, to mi docela chutnalo.
žluťásek no a všichni mě vždy přesvědčují , že se to tady ji taky
Prdlačky. My jsme to mívali tak 2-3x týdne k večeři. ![]()
Ono to je rychlé vaření, dělá se to ze zavařeniny, ta se hodí na jíšku, trochu smetany, mezitím uvařit brambory a vajíčka a je to.
continuity žluťásek privarek - to vubec neznam
Lamicka no to buď ráda ![]()
continuity No tady se leda tak takhle delá koprovka;-).
Já to znám taky až teď jakoby ze čtení různých receptu.
Lamicka A jo, mamka cuketu zavarovala, taky nějak nakyselo jako okurky
Karja no to je ale omáčka - taky tak jde udělat chrenova, ale ten privarok to je fakt založené na té mokré zelenině - patizon, tekvice,cuketa, fazolky a je to taková hodně hodně hustá polévka, ale ne úplně kaše. Ještě se takto dají udělat brambory.
Jinak zrovna ve vaší rodině by to mohlo mít úspěch.
Lamicka ta zavařená cuketa mi vždycky přišla hrozná. Kvůli tomu jsem dlouho nejedla bramborový salát, protože hrozilo, že v té směsi zeleniny bude i cuketa. Vlastně cizí bramborový saláty doteď jím s velkou obezřetností, nejradši mám svůj ![]()
Já zas vůbec nevím, že by ten dýňový kompot měl imitovat ananasový. Vždyť si to ani vzdáleně není podobné. Ani žádnou tresť si nevybavuji. ![]()
continuityfazolky na smetaně jsme jedli. K čemu se ten prívarek jí? Jen k bramborám nebo i k masu? Znám to teda jen odsud.
žluťásek někdo dává do bramborového salátu cuketu?![]()
Evaeva no dřív se hodně na salát používaly ty směsi naložené zeleniny, ve kterých bejvala na kostičky i cuketa. Hamé ji tam má dodnes.

žluťásek aha. Tohle my doma nikdy neměli, tak mně to překvapilo. Že se tam dávají různé věci, vím. Ale zeleninu bych čekala pevnější, cuketa se hned rozblemcne.
Evaeva fazolky na smetaně jsou tomu asi nejblíže - taková ta verze téměř polévková. Ještě se tomu podobá čočka na kyselo, ale ta se taky vaří v mnohem řidčí verzi.
A ji se to jak píšu výše: brambory a vajíčko. Natvrdo nebo volské oko. Ono to ve výsledku není nutričně vůbec špatné jídlo, jen to nesmíš mít 2x týdne k veceri.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.