continuity jo, tak jsme jedli ty fazolky, s vajíčkem a bramborem.
Čas vánoční...
Karja no to je ale omáčka - taky tak jde udělat chrenova, ale ten privarok to je fakt založené na té mokré zelenině - patizon, tekvice,cuketa, fazolky a je to taková hodně hodně hustá polévka, ale ne úplně kaše. Ještě se takto dají udělat brambory.
Jinak zrovna ve vaší rodině by to mohlo mít úspěch.
Nestraš, nezní to lákavě ani mně:D. Dneska máme k večeři rybí pomazánku z vařené ryby, vařil muž, kterej neumí vařit a do tohoto se pustil. Je mi soufl už jen z toho, jak děti budou pindat a on bude přesvědčenej to do nich nacpat.
Evaeva moje tchyne, ale dela to v lete z malych cuket, ktere podusi nakrajene na kosticky na pare. Uz tam pak nedava kysele okurky. Je to moc dobre a rychle se tak zpracuje dalsi cuketa ![]()
Miluju vsechny kompoty, ale dynovy se u nas taky jen zavaril a pak stal ve sklipku do vyhozeni. Ja si obcas hruskovy delam, ale jsem jedina, kdo to doma ji. Jak na to deti nejsou zvykle, tak kompoty vubec neji.
Hruškový kompot jsem v dětství milovala, patřil ke svíčkové, ještě s trochou brusinkového, nebo když nebyly brusinky, rybízového.
Karja já teď do rybí, klasické teda, přidala tvaroh a to bylo tak dobrý! I jedno dítě to jedlo, a druhé bez toho tvarohu
Evaeva my k privarkom mavame este fasirky. Mnam cuketovy prívarok by som si dala hned! Ostatne moc nemusim.
Lamicka my se cuketu pokusili vypěstovat dvakrát a nikdy to nedopadlo, takže tenhle problém neznám
Ale to si asi umím představit, z těch malých takhle nakyselo
Mrakoplas co jsou fašírky? Jako mleté maso?
Evaeva po cesky asi karbanatek?
Mrakoplas aha, jasně
Co jsem milovala, byly zavařené jeřabiny. U nás se dávaly ke svíčkové místo brusinek nebo se dělalo hovězí na jeřabinách, to bylo sváteční jídlo.
Evaeva Co je prosím tě klasická rybí pomazánka? Jako z rybiček myslíš v oleji?
To mám ráda, ale tohle vařené rybí, tomu moc nevěřím:D
Karja já dělám běžně z pečené ryby, když zbyde. Ale musí se to hodně ochutit, to bude asi u samba pokulhávat ![]()
žluťásek Tekvicový prívarok je jedno z mojich najoblúbenejších jedál.
Karjapro mě jo, z olejovek. Tohle teda byla nějaká makrela z konzervy či co.
Karja Jsme tady z toho udělaly druhé jídelní vlákno
ale pomazánku z vařené ryby dělám, jenom ta ryba, nastrouhaná syrová mrkev, zavařený celer na nudličky (kupovaný, hodně z něj vymačkám tekutinu), majonéza, citron, pepř, sůl.
Isca anoo hruškový kompot smíchaný s kompotem z červeného rybízu... to sladký s kyselým - mňam.
Myrtila tohle znám jako falešnou krabí pomazánku. Akorát bez té ryby
A mám to hrozně ráda.
žluťásekprosím tě, to se jak povede, že zbyde ryba?
U nás dělám fakt velké porce ryby, když celou, každé dítě už má dávno svoji a co náhodou zbyde, to vdechne muž při sklízení ze stolu.
continuity mám doma dva nimravý co rybu úplně neradi
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)