žluťásek hm, tak na ryby jsem děti naučila. Akorát to leze do peněz.
Měla jsem radši víc tlačit luštěniny ![]()
žluťásek hm, tak na ryby jsem děti naučila. Akorát to leze do peněz.
Měla jsem radši víc tlačit luštěniny ![]()
Evaeva můžeš to zkusit i s tou rybou, já dávám libovolné filé, je to moc dobrý ![]()
continuity Zemiakový prívarok (u nás v rodine ho voláme zemiaky napokyslo) sa u nás varil dosť často, najmä v lete. Robila sa k nemu fašírka. Mám ho rada, rovnako ako tekvicový alebo prívarok zo zelenej fazuľky.
dorota (a ostatní) a ten prívarok má nějaký obecný recept/postup? bez ohledu na to, z čeho se dělá? můžete sem dát návod?
Myrtila prosím tě, tady to nikdo jíst nebude s rybou nebo bez![]()
Já jsem to psala na předešlé strance. to je právě taková blbost.... Nic na tom není
https://www.toprecepty.cz/tipy-triky/slovensky-privarok-oblibene-recepty/
RoSa continuity My děláme něco podobného s kedlubnama. Jí se to buď s bramborem a vajíčkem, nebo vepřovým a knedlíkem.
Isca Všeobecný recept je v tom odkaze od continuity. Tu je napr. recept na tekvicový prívarok
Ja používam maslo pri dusení tekvice (používam bielu tekvicu), niekto používa aj vývar, ja iba vodu. Možno použiť sladkú alebo kyslú smotanu, okysliť buď octom, alebo citrónom, s kôprom alebo bez podľa chuti. Možno podávať s varenými zemiakmi a vareným vajíčkom, volským okom, duseným hovädzím či iným duseným mäsom, s opečenou klobásou.
Koukám, že ten zemiakový prívarok je bramborová máčka, jak se vaří u nás doma ![]()
continuity dorota Děkuju za odkazy, a tipy, baví mě přemýšlet nad vařením z jiného úhlu, než jak jsem byla zvyklá z domu.
dzizisketa tak ty si skoro naša![]()
Tolik stránek, čekala jsem tipy na dárky a betlémy a tady se vaří. Kompoty mám ráda, švestky, třešně, hrušky, mňam. Dýni ne a privarok jsem neznala. Tel mě opravuje privarok na primark ![]()
Tak vypadá to, že na Vánoce budou mít všichni jen kompoty ![]()
betlémy jsou davno vyřešené, Louskáček beznadějně vyprodanej a do Vánoc daleko. ![]()
Evaeva u nás to taky jíme jenom my s mužem ![]()
Stejne mi prijde zvlastni, kolik potravin jsem jeste tak kolem roku 2006 neznala. To jsem koncila zakladku. Dyne, bataty, cuketa, zazvor... pamatuju si, ze jsem treba cetla Davno tomu od Plevy a tam dostaval na anginu nastrouhany zazvor s medem a ja tehdy netusila, co to ten zazvor vlastne je a jak chutna.
Já si myslím, že je to spíš tou základkou, pokud to nekupovali vaši, tak jsi prostě neměla šanci na to narazit. 2006 je dva roky před tím, než se mi narodila dcera, všechny tyhle věci byly už úplně běžné.
Co se cuket týká, u nás se z nich vařilo ve velkém a kde co, máma měla doma kuchařku, kterou napsala Jana Štěpánková, vyšla už někdy v polovině devadesátek.
Garfie u nás se cukety pěstovaly davno před revoluci, Akorat jsme jim říkali cukiny. Babička je pěstovala na chalupě, a když se tam jezdilo jen jednou tydne, taky vozila ty strašlivý obry, co se musely dlabat
listky na louskacka máme od 1.cervemce, kdy zacal předprodej a mizelo to rychlosti blesku
Potrefenáhusa A jo, cukiny:E
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.