Řvousenka Pradlák.
Čeština - chrám i tvrz
barbucha Hostka je zcela ústrojně vytvořené slovo.
Se stim smiř.
AranelSestra není rodná sestra, sestra je řádová sestra. Tuto práci dříve vykonávaly jeptišky a laické sestry.
Sweet Potato Než bych měla někde vyslovit slovo hostka, to si radši roztrhnu kušňu hákem![]()
Sweet Potato Já hostku znám jen od Jindřicha Šídla z podcastu, kde se JŠ tváří jako popuzená stará konzerva nad jakýmsi novotvarem
. Jinde jsem to asi nezaznamenala, musím se na to víc soustředit...
barbucha Hostka je zcela ústrojně vytvořené slovo.
Se stim smiř.
Já se s tím klidně smířím, ale v životě to nepoužiju a varuju každýho mě tak nazvat!
Mě nijak neuráží bejt hostem, nicméně vystačím si i s návštěvnicí, pokud to bude genderově úzkostlivá společnost (když do ní nějakým nedopatřením zabloudím) vyžadovat.
Ale proč je řádová sestra sestra? Jsou to nevěsty Kristovy, tak kde se vzalo to pojmenování?
Evaeva Milosrdné sestry, řád, víra je jedna rodina kde jsou si všichni bratrem či sestrou.
Kan jo, to dává smysl
Nedaří se mi s tím dotazníkem. Vyplnila jsem první stranu (info o sobě) a zaboha mne to nechce pustit dál. ![]()
Sweet Potato To se mi stalo taky. Zkusila jsem na to jít přes neregistrované a dopadla jsem stejně.
brrr Já se registrovala a marně
Sweet Potato Ja právě zkusila obojí a prd.
AranelSestra není rodná sestra, sestra je řádová sestra. Tuto práci dříve vykonávaly jeptišky a laické sestry.
No, vidíš, takže se to taky posunulo, protože to není ani tvoje ségra, ani jeptiška/mniška. Prostě to slovo časem nabralo vlastní význam. A nikdo asi nebude dupat nožkou, že jestli to nejsou řádový, tak ať se laskavě jmenujou jinak!
A já budu dupat nožkou, že mají být i (zdravotní) bratři, protože nejen jeptišky a laické sestry se staraly o nebohé nemocné, ale rovněž tak i nejdřív laičtí, později řádoví bratři... jistě si vzpomenete na českou specialitu, takto řád křižovníků - proč se jim asi říkalo i špitálníci? ![]()
No, vidíš, takže se to taky posunulo, protože to není ani tvoje ségra, ani jeptiška/mniška. Prostě to slovo časem nabralo vlastní význam. A nikdo asi nebude dupat nožkou, že jestli to nejsou řádový, tak ať se laskavě jmenujou jinak!
Jejda, já ničím nedupu, já přecestojím na té progresivní straně barikády.
Sweet Potato dupe barbucha ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)