Řešíme buď kraviny nebo cizí problémy (ale jak říká můj muž, každý řeší ty problémy, na které stačí). minule jsem si říkala, kdybychom tolik pozornosti, co věnujeme americkým volbám jen na sockách, dali našim problémům, jsme na tom celá Evropa o poznání líp.
Čeština - chrám i tvrz
Jeho nevlastní dcera Lucie Zedníčková, kterou vychovával od svých 8 let, s ním dlouho nemluvila, zřejmě proto, že opustil její biologickou matku
Zdroj: https://www.extra.cz/bolesti-pavla-zednicka-synovec-se-zabil-pri-nehode-s-lucii-to-skripe-svych-deti-se-nedockal-2b8e5
Kruté dětství, tak brzy převzít odpovědnost...
Ženil se teda poměrně mladej...
Řvousenka Asi tak![]()
To je název, panečku! ![]()

eM Čestmír Strakatý to říká taky.
Teď jsem si spojila poslední dva příspěvky: "kakavko" "Čestmír Strakatý to říká taky" a dost se mi krátkodobě zavařil mozek, k jaký příležitosti Čestmír probírá Kakavko.
Název teda parádní ![]()
Potrefenáhusa Slovenský ![]()
continuity a na slovensku to neevokuje to, co v Čechách?
continuity slovensky je kakajko kakavko?
Evaeva ne, je to prostě čokoládové pití.
baltik kakajko je spíš výraz batolete. Kaka(v)o se běžně používá. A předpokládám, že kakao použít nemohli, kvůli míchání názvu.
Mně se slovenština líbí hodně. Naposledy jsem se dost pobavila, když mi slovensky hovořící kolegyně líčila, jak se služebním autem dostala ,,papuču" chvilku mi to trvalo, ale jen chvilku. :D
Chcela by som trochu obrániť to Kakavko. Takto vo forme zdrobneliny niekto ponúka kakao malým ďeťom,podobne ako mliečko, rožtek, apod. Ja som Moravačka, ale pokiaľ som tu nevidela že Kakavko môže nieslovákom znieť ako hov. enko, ani by ma to nenapadlo . Mne to príde ako milé slovo , ale je pravda, že ak to vyslovíte tvrdo, s tým V, tak to tam je . Radím radšej ponúkať kakauko !
continuity aha. Já znám akorát kakalíčko, ale nepoužívám to, kakao mi přijde dostatečně dětské
A když to všichni spapají, pak ještě pětatřicet kakají,
kakají, kakají, ježišmarjá, kakají!![]()
Evaeva tak oni na to asi nemůžou napsat kakao, protože je to jen kakaovej nápoj. Ale schválně jsem tu krabici obrátila, jestli tam nebude z druhy strany i jiná varianta a nebyla :-)
Potrefenáhusa Já jsem to někde viděla napsaný podobným fontem jako tady na té krabici, a myslela jsem si, že to je kakauko
kakavko je teda zajímavější název ![]()
Blanka Tak tam je pro osobu ze zemí Koruny české (aka ČR) asi zádrhel to psané V kontra vyslovované U, vím o tom, a stejně jsem se na tom zadrhla :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)