Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 20. července 2022 01:55

luciole jo, my teď máme 3,2 a usazeniny na všem snad po tejdnu, v Praze jsem měla rychlovarnou konev, na kterou 15 let nikdo nesahnul a nic 

Offline Anaj
159 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:20

Potrefenáhusa viktorka_od splavu Pinot Noir Evaeva RoSa 

Díky všem za pozitivní i negativní zkušenosti s myčkami, i za informace ke tvrdosti vody. Hledám pro Prahu, takže voda měkká.  Zahájila jsem podrobnější průzkum, co je na trhu od AEG a Whirlpool.

A mám ještě dotaz ohledně sušení - zdá se, že všechny mají jakousi funkci AirDry - což znamená, že samy před koncem cyklu otevřou dvířka. Máte s tím nějakou zkušenost (dobrou / špatnou)?

Případně - je ještě něco, co vás na vašich myčkách  překvapilo, nebo něco, na co si dát pozor při vybírání? Přece jen, za to čtvrt století se dost změnilo :-)

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:24

Anaj ocenila jsem suplik na pribory. Sambo ho chtel, mne to bylo fuk a ted jsem fakt spokojena. 

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:30

Anaj já bych ty samootvírací dvířka asi oželela - čim víc vyfikundací, tím větší riziko poruch jo a když otevřeš dvířka jen na pár cm (ne úplně dokořán) a máš nad nima něco ze dřeva/dřevotřísky, ta pára to poškodí časem

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:50

Anaj samootvirani rozhodne super! jinak kfyz to hned neotevres tak na tom ta voda zas zkondenzuje, ble

RoSa k mycce prisel i takovy pruh uz nevim asi plast, co se nalepil zespod horni desky prave na ochranu pred tou parou. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:55

RoSa taky máme všude dřevěnou desku a jak píše Viktorka, je k tomu takovej nalepovaci pasek, máme ho i k troubě 

Anaj já naopak ten šuplík na příbory moc rada nemám, víc mi vyhovoval kosik dole, kterej se dal celej vyndat a přenést k zásuvce s příbory, jsem si to třídila už pri házení do mycky. Ale zas se dolu vejde víc a to šuple není nic, na co by se nedalo zvyknout (jen mě štve muž, kterej nerespektuje prostor na malý/velký příbory a směr pokládání (ale on vůbec to nadobi do mycky neumí dávat (nejsem puntickar, ale proste aby se to nekacelo a nezabiralo to zbytecne moc místo)

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:55

Anaj Samootvírací dvířka určitě! Nemusíš řešit, kdy domyje.

Ostatně, to dosušování je započítáno v čase těch programů, takže často jdou výrazně zkrátit tím, že prostě otevřeš úplně a vyndáš.

Whirpool jsme měli 20 let, teď asi 4 roky AEG a spokojenost. I na ten šuplík, co jsem nechtěla, jsem si snadno zvykla. 

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:59

Potrefenáhusa a nedá se ten košík na příbory zachovat ze starý myčky, když Ti vyhovoval víc?

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 20. července 2022 10:02

Anaj mne to samootvirani dela jen u eko programu, chapala jsem to tak, ze je to verze, ze se to ususi samo

suplik doporucuju, pak so dole vejde vic hrncu/taliru

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 20. července 2022 10:02

RoSa ona ta myčka porad myje v Praze 

my tu nějaký starý z předchozí mycky měli, ale ono to tam nejak blbě drželo, jak to k sobě nepatrilo. A když už tu to šuple je...ono je to o tom zvyku

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:02

Anaj Já si teď chci taky kupovat Whirpool myčku, samootevirani mi každej doporučil, hodně to zkonfirrni. Jeste nemám vybranou lednici, tu moji co jsem měla predvybranou už nemají. 

Čiste náhodou Bosch lednice teď ty nové někde nemáte? Oni se pry docela pokazili teď, ale v té cenově levnější relaci spotřebičů to snad bude pořád OK. 

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:22

Snad si to teď nezakřiknu. Máme myčku Bosch už devět let a vše v pořádku. Vybrala jsem ji na základě hodnocení v D-testu. Jen mi tehdy truhlář říkal, že ji objednával ze skladu z Německa misto z Polska. Na spotřebiče z polského skladu měl prý často reklamace. Ale vůbec nevím, jestli je to pravda. Přišlo mi, že občas kecá. Bratr má taky Bosch, asi tři roky starou a je taky spokojený. Pouze mu vadí, že neukazuje čas do konce mytí. Je to celovestavěná, nemá viditelný panel. no, to je moje chyba, protože jsem mu ji vybírala já. My máme sice vestavnou, ale s viditelným panelem, tak mě to nenapadlo. Jsou myčky, které promítají ten čas na podlahu, to je fajn.

První myčku jsme měli s košíkem na příbory, te´d máme zásuvku a líbí se mi to víc. V dolním koši je víc místa a v tom košíku se mi občas příbory slepily a byly pak špatně umyté. To se mi v zásuvce nestává.

48190 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:23

Karja bosch se vyrabi v polsku pro nas, ale s lednici jsem byla spokojena, akorat mi prijde ze maji strasnou spotrebu, i ted mam v podnajmu a ona je uplne horka zboku. budu to muset zkusit zmerit

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:24

A ještě teď mají některé myčky spodní koš, který se zvedne do úrovně toho vyššího koše a nemusí se člověk k myčce ohýbat. Mi to přijde zbytečný.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:29

Šuflík na príbory je super, hrozně jsem ho chtěla, ale vemte si do krámu na zkoušku velký talíř. Mě se tam velké talíře z IKEA na výšku nevejdou ani když horní šuflík posteluji. Ten by musel být tak vysoko, že se tam zas nevejde vysoká sklenice. 

48190 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:30

continuity odpoved je miele XL

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:31

notna Mně zatím taky. Ale až budu vybírat příště, kdo ví?

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:34

Sweet Potato Tak určitě to někomu vyhovuje. A někdo i potřebuje. Švagrová ten zvedací šuplík zrovna má a je s ním spokojená.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:37

viktorka_od splavu S tím jsem se v žádných hodnoceních nesetkala. No já myslim, že ono prostě v té dostupnější cenové relace pokud se člověk vyhne uplnemu aušusu a vyhlášeným propadákům je to asi trochu jedno...

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 20. července 2022 14:58

continuity já proto ty velký ikea talíře nepoužívám a když jsme teď kupovali novou sadu, vzali jsme klasicky

notna mycka s tím předním ovládáním není s malejma detma praktická  furt na to musíme myslet a zamykat to, i když Karji holky už maj možná rozum