Tak já to tak nějak začnu probírat, třeba nějaké jídlo? :-) Sashimi 2x hotate-mušle sv. Jakuba-jednou v restauraci, podruhé ve "street food" úpravě.

Tak já to tak nějak začnu probírat, třeba nějaké jídlo? :-) Sashimi 2x hotate-mušle sv. Jakuba-jednou v restauraci, podruhé ve "street food" úpravě.

Super! Prosím, dávej fotky co to půjde, pro mě je to také strašně zajímavé.
Garfie Ty jo super, a děti tvoje to také mají radi? Hele já ti tak začínám závidět, jako tyhle stresy ne, ale tu životní změnu až tam budeš.
Karja Blázníš? Ty tam jedí na střídačku bílou rýži a špagety.
Jako trochu přeháním, ale bylo to utrpení. Oni nejí ryby, vůbec, dokonce jim smrdí, ale nakonec jsme je naučili chodit do jednoho sushibaru, kde sushi rozvážel vláček, tak to bylo naše štěstí! Jinak jsme je vzali do restaurace, objednali, co si řekli a dopadlo to tak, že snědli suchou rýži a my odcházeli domů naprásknutí na týden....![]()
A ještě když máme ten první jarní den, tak hanami, svátek kvetoucích sakur. Už je to profláklé, protože jsem tady podobné fotky dávala mockrát, ale to se neomrzí.

Garfie Tie sakury sú úžasné.
dorota A letos bez lidí! Škoda, že tam nejsem.
Garfie to se pamatuju, žes psala vloni, že tam chceš na ten svátek jet?
moora
Ty máš ale pamatováka! Bylo to předloni, hrozně na otočku, myslím že od pátku do pondělí. :-)
Garfie no jo, předloni, vloni už byl kovid ![]()
Garfie proč mají sakury svátek? Čistě jen proto, že jsou krásné nebo je tam nějaká hlubší symbolika?
Oh
Hned bych si dala ![]()
Lenka22 Japonci milují "pomíjivost okamžiku", je to součástí jejich národní kultury. Proto mají tak krásně servírovaná jídla, v císařských zahradách můžeš vidět speciální besídky na pozorování západu slunce, kvetoucích hortenzií a podobně. A sakury jsou národní šílenství-právě proto, že kvetou hrozně krásně a hrozně krátce, žádný jiný význam to nemá.
Japonsko se táhne od jihu až na sever a sakury nakvétají postupně, trvá to možná i víc než měsíc, normálně se to řeší v hlavním zpravodajství, vychází mapy s předpověďmi, kdy kde budou kvést. A dělají se pikniky, rodinné, firemní, s přáteli-pod rozkvetlými sakurami, bývají tam různá vystoupení, stánky, něco jako pouť u nás. :-) A třeba piloti kamikaze se přirovnávají ke květům sakury-své největší slávy dosáhnou těsně před smrtí....
Garfie Nemas ze zahrad nejake fotky hortenzii? Mam je moc rada...Do ochurnavky jidla bych sla hned
Videlas nekdy pripravu fugu? Pripadne mela moznost a odvahu ochutnat? V cem je maso tak vyjimecne, ze to stoji za to?

Garfie to je taky něco tak zvláštního, jako asi všechno v Japonsku.
mirajo Hortenzie taky miluju, ale vůbec ti nevím, jestli mám nějakou fotku! Ony kvetly, když už jsem tam byla dlouho, tak víš jak, časem přivykneš...:-) A ještě to bylo v dobách, kdy jsem nefotila na telefon. Těch hortenzií je tam totiž hrozně moc, rostou tam prakticky divoce, kolem zdí...no nádhera! ![]()
Přípravu fugu jsem neviděla, ale ochutnala jsem trochu kdysi dávno a nestojí to za to, myslím, že adrenalin dělá víc, než chuť. Ale jedla jsem velkou specialitu, shirako z fugu, jen díky tomu, že jsem se líbila majiteli restaurace.
Shirako je asi jedno z nejpodivnějších japonských jídel, ale já ho miluju, výborné, jemné....je to samčí pohlavní žláza, syrová. Zkusím někde najít fotku.
Lenka22 Ano, pro nás je to fakt zvláštní. :-)
mirajo Tak místo hortenzií shirako. To první je z nějaké normální ryby, to druhé z fugu. Je to velmi výjimečná záležitost, možnost kontaminace toxiny je tam totiž prý vyšší než u jiných částí ryby, takže je víc nebezpečné, než maso. Taková chuťově luxusní ruská ruleta! ![]()

Garfie Wow, děkuju! Vzpomněla jsem si na dětství a vánočního kapra ve vaně. Táta ho kuchal a já byla tým mlíčí, brácha jikry...no asi by mi to chutnalo
Co je ten kopeček na č.2, co vypadá jako česnek s pažitkou?
mirajo Ha, těžko říct! To zelené bude asi nějaká cibulka nebo něco takového, oni mají i jiné druhy, než známe u nás. To bílé určitě není česnek, ale nějaká taková cibulová zelenina to bude....ono tohle je někdy těžký, protože i když se zeptáš (a často tě to nenapadne), dostaneš odpověď v japonštině, které nerozumíš a když jo, nenajdeš to ani ve slovníku...už jsem takhle párkrát pátrala třeba půl roku!! ![]()
Garfie Muž mi tuhle ukazoval nějaká videa z přípravy steaků z Wagyu, oba jsme u toho slintali do klávesnice, i proto, jakej to byl obřad
A pracovali tam právě s něčím, co bylo přeložené jako šalotka, ale vypado to ještě trochu jinak...
Ohledně Wagyu jsem v rychlosti proklikla sem https://www.stejkshop.cz/blog/co-je-wagyu-a-co-kobe...stupnice mramorování 3-12![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.