Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 18. března 2021 16:02

Garfie no to je dílo teda

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 18. března 2021 17:58

Garfie a co na to ta manzelova firma? 

Vedle jsem cetla dobrou zpravu o synove skole, tohle pozastaveni cesty je teda neprijemna situace.

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 18. března 2021 18:02

Garfie achjo:(

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:40

Děkuju za podporu, začíná to být fakt prekérní sitauce. Zvlášť když si přimyslím ten kontejner, co leží někde ve skladu-zabalený o Vánocích s tím, že touhle dobou už tam bude....tak ten dorazí bůhví kdy, všechny moje letní šaty a boty plus jídlo, haha....

Kokoska No trochu se bojím, že to pustí až třeba v létě, syn půjde na pohovor těsně před začátkem školy, bude to dost stres. Teď jsem byla ráda, že jsme se rozhodli je dát až od září, trochu se tam aklimatizujeme, budou přes prázdniny na nějakém školním summer capmu....a začínám se bát, že nic z toho neklapne. 

Ale zato jsem dnes rozvinula teorii, že bych mohla získat akreditaci z olympijského výboru (což by se mi při troše snahy možná mohlo povést), odletěla bych první já, manžel by musel absolvovat let s dětmi a státní karanténu (protože k tomu všemu byla ČR tento týden přidána na seznam nebezpečných států, takže kdo z ní přiletí, musí do státní karantény) v pidi pokoji, jej to by se mi líbilo!!  Moc jsem se na to téma pobavila a manželův výraz mi dost vylepšil den!!!

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:53

Garfie to je teda... no nic, drzim i dal palce. A s olympiadou teda porad pocitaji? 

Offline Magráta
7973 příspěvků moje polička 19. března 2021 09:28

Garfie takže kdybys letěla jako olympijský výbor, tak - ačkoli z nebezpečného státu - bys do státní karantény nemusela? 

děti na olympijský výbor asi neuhraješ? :-)

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:21

Kokoska Jasně, Olympiáda bude, ale bez diváků. 

Magráta Děti bych ani nechtěla, jen ať s nimi jede manžel, je to pěkná pruda!!!  Karanténa je teď povinná pro všechny, myslím že i olympionici budou muset do té státní. Ale ona trvá jen asi čtyři dny, pak jdeš na další testy a pokud jsou negativní, můžeš se přesunout do domácí. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:28

Garfie já te fakt obdivuji, já jsem od rány, já bych už dávno celé Japonsko omlatila muzi o hlavu. Ať si jede sám a my se přistěhujeme, až se to zklidní.

Jak to nesou děti?

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:55

continuity Tak ty jsou rády, ty by tu vydržely co nejdýl!  Tak trochu doufají v letní tábor. Původně ho měly slíbený, že přiletíme na prázdniny. Pak když bylo jasný, že odlet bude později, nechaly si vysvětlit, že to nepůjde (navíc + karanténa), ale teď to začíná vypadat, že tady ještě pořád budeme!  I když já bych tam fakt byla ráda nějakou významnější dobu před nástupem do školy, začíná se tam v půlce srpna. :-/ Já se bojím, že to pustí až po Olympiádě, muž dnes vtipkoval, že se zase zavřou na 200 let jako ve středověku. Teď jsme to probíraly s mojí českou japonštinářkou, má dítě s Japoncem, ale nechala si propadnout vizum a už rok se tam marně snaží dostat "za tatínkem". :-(

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:56

continuity heh, to je asi prvne co me napadlo, ale jestli dobre chapu tak Garfie tam chce stejne, ne-li vic nez manzel, ze? Garfie

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 11:12

viktorka_od splavu No hele, ale to mu neříkej!

Jako vážně, já jsem dobrodruh a mě to baví. I když teda teď už je to i na mě moc, ale to především kvůli dětem, pokud budou ony spokojené, tak já jsem ok. 

Už když jsme jeli takhle poprvé, ještě bez dětí, pamatuju si, jak mi jedna kamarádka říkala, že jsem fakt dobrá a jestli si muž uvědomuje, jak se kvůli němu obětuju! A já na ni tak zírala, že jako to vnímám spíš, že bych mu měla poděkovat-rozumíš, prakticky roční dovolená! Sice jsem pracovala, ale spíš pro zábavu. Ale každopádně jsem to na něj pro jistotu s tím obětováním zkusila a on se mi vysmál!  Asi mě zná. 

S dětma už to bylo náročnější, to bych si ten půlrok, co jsem je měla v díře na severu nonstop na krku, práce docela dost a žila jen pro víkendy, zopakovat nechtěla. 

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 19. března 2021 13:55

Garfie 

Je to drsný. Náš kamarád se dostával domů do Asie skoro rok. Prováhal malý časový okno, kdy to šlo celkem hladce a byl pěkně v háji kvůli testům, razítkům, lhůtám, letům... Pak už se bál kamkoliv jít, aby náhodou fakt nechytil covid a nevyšel mu pozitivní test. Dítě neviděl dohromady asi půl roku. 

Já si myslím, že Japonsko to do olympiády bude škrtit, jestli si dali takovou prioritu, tak vlastně ani nemají na vybranou. Ale dál vám držím palce, stejně nemám lepší zábavu A teším se na opravdové postřehy z opravdového Japonska.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 19. března 2021 14:04

Garfie Já ti držím hrozně palce, ať se tam nějak rozumně dostanete kvůli té škole. Jinak ty zvládneš všechno no:-D. Ale dneska mě tu ta tvá věta ,,no začíná se to trochu komplikovat,, fakt rozesmala:-D. Co jsou ty měsíce předtím?!

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 14:18

dynda  Taky se bojím, že Olympiáda je priorita. Ale tak sakra, však můžou neudílet víza, že jo!

Karja No to byla generálka  ale aspoň byl nějaký výhled, teď jde do tuhýho!

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 19. března 2021 14:31

Garfie Je to sice blbý, ale zase ještě stihneš nějaký večírek v Praze, až se otevřou hospody :-). 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 14:41

999 No to jediný mi dělá radost!

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 19. března 2021 15:03

Garfie hele a to si firma manzela nemuze vyzadat jako nezbytnyho pracovnika? nebo to takhle v Japonsku proste nechodi? A co se nechat akreditovat na Olympiadu ty i manzel a deti nechat v peci babicek s tim, ze za vami dorazi az do pujde?

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 19. března 2021 15:08

razorblade no teda, i kdyz hlidam rada, tak bych nechtela za tehle situace mit na starost dve skolou povinne deti na dobu neurcitou. Co kdyz se po olympiade v Japonsku zvednou narusty a stopnou vsechno na dalsiho pul roku?

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 15:13

razorblade To vůbec takhle nefunguje, firma mu dala veškeré podklady pro to, aby mu udělili víza (protože k udělení teď musíš mít sakra důvod, turisty nepouští vůbec, jen dlohodobé pobyty) a to je všechno, žádné výjimky se nepřipouští. Myslím, že se teď neudělují víza ani studentům. Přitom třeba krátké pracovní cesty z Asie jsou povolené...Kokoska Děti tady pochopitelně nechat nemůžu, za téhle situace, kdy fakt nevíš dne ani hodiny, navíc mámě už je skoro 80, to by fakt nedala. A já je tam navíc potřebuju dostat co nejdřív kvůli škole, každý den, o který nastoupí pozdě, je ke škodě. :-( Teď to beru tak, že ročník ukončí tady, i když měly odejít v pololetí, ale začínat český už fakt nechci, to jsou jenom další komplikace. 

Jinak teda já přepokládám, že není zatím žádná výjimka ani pro olympioniky, ani na japonských stránkách o tom není žádná zmínka.

Offline Mohučanka
7112 příspěvků moje polička 19. března 2021 15:17

Garfie Haha, tak za svobodna bych se nejspíš taky "obětovala" ráda. Jinak teda moc držím palce, s dětmi je to jinak, to je jasné.