Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 19. března 2021 17:49

Kokoska Ty blondaty a zrzavi Japonci jsou...trochu legracni, trochu dost

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 17:55

Kokoska razorblade Kimona se teď skladují normálně sešitý, ale se spodničkou a všema doplňkama zaberou dost místa, i když jsou složený, taky doma jedno mám. Ale zase běžný Japonky doma mají maximálně jedno, myslím (když nepočítám ty letní jukaty). Ty lolitky oblečky myslím zaberou taky dost, ale zase ty jsou typické pro svobodné mladé holky, ty nemají nic jiného!

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:01

Garfie a byla jsi nekdy nekde v kimonu nebo je to jen suvenyr?

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:06

Snažím se tady nějakou hezkou lolitku vyhrabat, ale mám těch fotek mraky, to zabere čas. Tak aspoň nějakou malou náhradu zatím....:-) Tyhle různé subkultrní skupiny (včetně lolitek) se kdysi scházely u Haradžuku a Yoyogi parku, ale pak je tam vyhmátli turisti, tak se přesunuly do Akihabary (kde jsou různé ty elektroshopy a dá se tam koupit úplně všechno na světě), ale zmizely časem i odtud...:-(

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:09

Kokoska Nebyla, je to jen hezká památka. Koupila jsem opravdu hezké "pravé" kimono (žádný aušus  pro turisty) v jednom sekáči daleko od Tokya za super cenu, ale už je to asi 13 let. Vlastně jsem ho měla na sobě jen v tom obchodě!! Prodavačka mě tam učila, jak ho obléct, ale jen tak zhruba. Není to totiž žádná sranda, pořádají se na to normálně kurzy! Mně to připadne divné, když v něm v Japonsku chodí cizinky, v poslední době se to hrozně rozmohlo...nepočítám teda yukaty v onsenech, to je normální. 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:11

Garfie je to stejne divny jako turisti v Mnichove v oederhosen nebo dirndlech. (Jeste vetsinou turistky si kupujou takovy ty dirndly jak ze sexshopu)

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:13

razorblade  ježiš...jo, je to podobný. Jenom v tom Mnichově je třeba hned nerozpoznáš, třeba na nějakým festivalu, ale v Japonsku to vidíš hned, že jo!! 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:41

Ale videli jsme svatbu v kimonech a to byla krasa. Vcetne nekterych panu a deti, uzasna prehlidka.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:43

Garfie sobecky si preju, abyste tam uz byli a zasobovalas nas fotkama a zajimavostma.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 20. března 2021 07:59

Kokoska Svatby jsou krásný!  Já mám fotek asi tak milion, klidně sem můžu přidávat každý den až do odjezdu!

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 20. března 2021 08:01

Garfie 

...mě by, prosím, zajímalo, jestli máš taky zkušenost, že ty Japonky opravdu hodně dbají na péči o pleť obličeje, těla, jestli opravdu většinou jí zdravě...?

A máš od nich sama nějaké tipy, které ráda využíváš.?

Děkuju...

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 20. března 2021 08:06

Garfie jen do toho, nejen svatebni! Ale teda snad odjetete driv, nez ti fotky dojdou

Offline JankaM
2848 příspěvků moje polička 20. března 2021 09:03

razorblade půjčíš mi rodiče? Bydlím kousek, děti dodám

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:04

JankaM ehm, oni si asi predstavivali roztomily miminko, ne nejaky raubire

Offline JankaM
2848 příspěvků moje polička 20. března 2021 10:50

razorblade chápu

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 20. března 2021 12:09

razorblade dodam roztomily miminko!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. března 2021 13:16
Reakce na Garfie:

Kokoska Svatby jsou krásný!  Já mám fotek asi tak milion, klidně sem můžu přidávat každý den až do odjezdu!

​Přidávej fotky prosím Já to tu mám jak balzám

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 20. března 2021 13:25

Miru Víš co, na tohle je docela těžký odpovědět. Je jich moc, takže se pochopitelně najdou různé vzroky lidí, jako všude-jen jich všech je víc. :-) Je velký rozdíl mezi venkovem a velkoměstem (kterých je tam spousta). Ale třeba je v tomto i dost rozdíl mezi Tokyem (které my máme za "velký svět") a Kjótem nebo třeba Osakou. Tokyo je super, hi-tech, ale především moderní a výkonné. Osaka nebo Hiroshima jsou město západního střihu a Kjoto je prostě super tradiční a tady myslím bys našla ty Japonky, které hledáš. :-) Naše Japonštinářka má maminku z Kjóta a často v tom smyslu má nějaké narážky, jakože to je "něco víc"-si myslí její maminka. Ta péče o tělo a obličej je spojená s tradicí onsenů, nejde jen o to, že se tam ponoříš do horké vody, ale je to spojené s celou rituální očistou ta péčí o sebe...takže asi ano, víc než u nás. Pravda je, že i ta naše Japonštinářka to dost řeší, že se jí dělají vrásky a podobně, je jí lehce přes 50. Jídlo si taky docela hlídají, hlavně složení. A skoro nepijí alkohol, ale to je spíš věcí tradice, protože u nás se to většinou naučí velmi rychle!

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 20. března 2021 13:28

Garfie 

...děkuji!

Je to fakt strašně všechno zajímavé!.

Jsem moc ráda za Tvé postřehy

Škoda, že tu nepřispívá moudjahidine - ta měla Japonsko zmáknuté taky...

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:07

Garfie Já se přimlouvám za nějaké ty fotky. Nikam se hned tak nedostanu, tak aspoň takhle