Kokoska Ty blondaty a zrzavi Japonci jsou...trochu legracni, trochu dost![]()
Postřehy z Japonska
Kokoska razorblade Kimona se teď skladují normálně sešitý, ale se spodničkou a všema doplňkama zaberou dost místa, i když jsou složený, taky doma jedno mám. Ale zase běžný Japonky doma mají maximálně jedno, myslím (když nepočítám ty letní jukaty). Ty lolitky oblečky myslím zaberou taky dost, ale zase ty jsou typické pro svobodné mladé holky, ty nemají nic jiného! ![]()
Garfie a byla jsi nekdy nekde v kimonu nebo je to jen suvenyr?
Snažím se tady nějakou hezkou lolitku vyhrabat, ale mám těch fotek mraky, to zabere čas. Tak aspoň nějakou malou náhradu zatím....:-) Tyhle různé subkultrní skupiny (včetně lolitek) se kdysi scházely u Haradžuku a Yoyogi parku, ale pak je tam vyhmátli turisti, tak se přesunuly do Akihabary (kde jsou různé ty elektroshopy a dá se tam koupit úplně všechno na světě), ale zmizely časem i odtud...:-(

Kokoska Nebyla, je to jen hezká památka. Koupila jsem opravdu hezké "pravé" kimono (žádný aušus pro turisty) v jednom sekáči daleko od Tokya za super cenu, ale už je to asi 13 let. Vlastně jsem ho měla na sobě jen v tom obchodě!! Prodavačka mě tam učila, jak ho obléct, ale jen tak zhruba. Není to totiž žádná sranda, pořádají se na to normálně kurzy! Mně to připadne divné, když v něm v Japonsku chodí cizinky, v poslední době se to hrozně rozmohlo...nepočítám teda yukaty v onsenech, to je normální.
Garfie je to stejne divny jako turisti v Mnichove v oederhosen nebo dirndlech. (Jeste vetsinou turistky si kupujou takovy ty dirndly jak ze sexshopu
)
razorblade
ježiš...jo, je to podobný. Jenom v tom Mnichově je třeba hned nerozpoznáš, třeba na nějakým festivalu, ale v Japonsku to vidíš hned, že jo!!
Ale videli jsme svatbu v kimonech a to byla krasa. Vcetne nekterych panu a deti, uzasna prehlidka.
Garfie sobecky si preju, abyste tam uz byli a zasobovalas nas fotkama a zajimavostma.
Kokoska Svatby jsou krásný!
Já mám fotek asi tak milion, klidně sem můžu přidávat každý den až do odjezdu! ![]()
...mě by, prosím, zajímalo, jestli máš taky zkušenost, že ty Japonky opravdu hodně dbají na péči o pleť obličeje, těla, jestli opravdu většinou jí zdravě...?
A máš od nich sama nějaké tipy, které ráda využíváš.?
Děkuju...![]()
Garfie jen do toho, nejen svatebni! Ale teda snad odjetete driv, nez ti fotky dojdou ![]()
razorblade půjčíš mi rodiče? Bydlím kousek, děti dodám ![]()
JankaM ehm, oni si asi predstavivali roztomily miminko, ne nejaky raubire![]()
razorblade chápu ![]()
razorblade dodam roztomily miminko!![]()
Kokoska Svatby jsou krásný!
Já mám fotek asi tak milion, klidně sem můžu přidávat každý den až do odjezdu!
Přidávej fotky prosím
Já to tu mám jak balzám ![]()
Miru Víš co, na tohle je docela těžký odpovědět. Je jich moc, takže se pochopitelně najdou různé vzroky lidí, jako všude-jen jich všech je víc. :-) Je velký rozdíl mezi venkovem a velkoměstem (kterých je tam spousta). Ale třeba je v tomto i dost rozdíl mezi Tokyem (které my máme za "velký svět") a Kjótem nebo třeba Osakou. Tokyo je super, hi-tech, ale především moderní a výkonné. Osaka nebo Hiroshima jsou město západního střihu a Kjoto je prostě super tradiční a tady myslím bys našla ty Japonky, které hledáš. :-) Naše Japonštinářka má maminku z Kjóta a často v tom smyslu má nějaké narážky, jakože to je "něco víc"-si myslí její maminka. Ta péče o tělo a obličej je spojená s tradicí onsenů, nejde jen o to, že se tam ponoříš do horké vody, ale je to spojené s celou rituální očistou ta péčí o sebe...takže asi ano, víc než u nás. Pravda je, že i ta naše Japonštinářka to dost řeší, že se jí dělají vrásky a podobně, je jí lehce přes 50. Jídlo si taky docela hlídají, hlavně složení. A skoro nepijí alkohol, ale to je spíš věcí tradice, protože u nás se to většinou naučí velmi rychle! ![]()
...děkuji!
Je to fakt strašně všechno zajímavé!.
Jsem moc ráda za Tvé postřehy![]()
Škoda, že tu nepřispívá moudjahidine - ta měla Japonsko zmáknuté taky...
Garfie Já se přimlouvám za nějaké ty fotky. Nikam se hned tak nedostanu, tak aspoň takhle ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)