74SLena Hm, letos o adventu určitě ne, budou celou Slavii dost z gruntu rekonstruovat a prý to bude minimálně na tři roky, třeba tady je nějaké info.
Cestování
Ginevra
Díky za info. Bydleli jsme tam loni v prosinci, nevíš jestli je to kvůli pandemii, nebo bude rekonstrukce? Mělo to bezvadnou polohu a pěknou cenu. Ráda bych tam letos o adventu bydlela znovu.
No, je to jak píše Karoleena.
rasaNori krásný park Grosse Garten, kde jezdí malý vláček, dá se tam jezdit na kole, odrážedlech. Popelčin zámek Moritzburg jim asi zatím nic moc říkat nebude, ale na procházku taky moc hezké.
74SLena Slavia se rekonstruuje. Je to na dlouho.
Holky, nejake tipy kam zajit s pubertaky 12 a 15 v Bratislave? Mam tu na prazdninach synovce a neter a uz nam dochazeji napady na aktivity u nas, tak ze bychom vyjeli na vylet. Diky
baltik Děvín, Sandberg, lze to i jako pěší výlet.
V Bratislavě se dalo projet lodi, buď na ten Děvín nebo obráceně Gabčíkovo. Musíš prohledat, co teď jezdí.
baltikto je taký vek, že už nie deti a ešte nie veľkáči...
závisí od toho, ako budete dopravne. Ak autom, tak Devín a Sandberg sú fajn, aj keď sú trochu od ruky, v rámci mesta je v centre Bibiana (ak je už po korone otvorená, ale to je skôr pre toho 12 ročného, ak ešte vôbec), potom zase trochu mimo mesto je galéria Danubiana, ale to zas neviem, či sú už dosť veľkí aby ich to chytilo.
Potom je vedecké centrum Aurélium (ale tiež neviem, či je v tomto momente už po korone otvorené).
Z vonkajších aktivít v centre buď klasické pamiatky (hrad, Michalská veža, Rolandovo námestie, Dóm, Radnica, Mestská galéria...), potom z Petržalského brehu, ale blízko centra by už mala byť otvorená mestská pláž a v najbližších dňoch by mali otvoriť na Vajanského nábreží (prakticky v centre) niečo podobné ako London Eye - aj keď samozrejme menšie. No a hneď blízko toho je jednak Prístav, z ktorého idú tie lode (treba rátať s tým, že proti prúdu to ide kus dlhšie, ako po prúde a tá časť je niekedy pre deti nudná, závisí od povahy), jednak Slovenská národná galéria a Slovenské národné múzeum.
Už jsem to šouola do dotazů, zapomněla jsem na cestování
Plzeň, centrum, nějaké tipy na ubytování? Diky
continuity slniecko diky
baltik nz:)
a ešte ma napadla cukríková výrobňa/obchod v centre....keď som išla naposledy okolo, zdalo sa mi, že už sú otvorení:
slniecko bibianu som ani nepisala, já som tam bola s deťmi 8 a 10 a bolo to tak akurát.
continuity no, tiež si myslím (som si myslela - preto tam píšem, že tak maximálmne pre toho 12-ročného asi), ale ma napadlo sa spýtať svojich deciek (13 a 17), že kam by vzali takúto návštevu a odpoveď bola nadšené Bibianáááá!!!!
Zas ale u nich to môže byť vec nostalgie, že sme tam s nimi celé detstvo často chodievali, no v kažom prípade mi síce padla sánka, ale tak som to sem už uviedla, no....
baltik Sice to už není úplně v Blavě, ale kdyby bruslili, je tam strašně dlouhá stezka kolem Dunaje. Začíná někde v Petržalce? a vede až ke Gabčíkovu...
andulka01 To ne :) Ale je dost dlouhá, tak 60 km možná víc?, jako nějakou dobu by jim to určitě zabralo ![]()
moonlight Cyklostezka Vídeň - Bratislava je prý vhodná i pro brusle a je to taky cca 60 km. A pak (teda už ne celý pro brusle) vede až do Budapešti
tak to mě právě začalo zajímat ![]()
andulka01 tak ona je výborná cyklostezka Passau - Vídeň. Z Vídně do Blavy to nejde úplně kolem vody. Dál přes Cunovo a Gabčíkovo je to super, slepé ramena jsou
akorat nevím kolik tam teď bude komárů ![]()
continuity Komáři v Komárně - nojo to mi nedocvaklo. Ale jela bych stejně spíš v září, teď tam budou davy. Miluju jezdit na placce, krásně to odsejpá ![]()
andulka01 No to mám mezery, nevěděla jsem, že je cyklostezka i pro brusle taky do Vídně. My jsme kdysi dávno jezdili po té do Gabčíkova na bruslích a bylo to fajn, ale tenkrát tam nic moc nebylo, teď je to prý lepší, myslím občerstvení a tak. Do Budapešti je to celý podél Dunaje? To by mohlo být fajn a rovinka :) My letos možná pojedem pod Berlín, tam je to prý na brusle super, ale uvidíme ještě....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)