Sweet Potato Asi jsou ryby vůbec leší na severu? V té díře na severu Japonska, kde jsme bydleli, měl jeden starý pán sushi-bar, říkal, že kdysi měl restauraci v Tokyu, ale že tam nejsou tak dobré ryby jako u nás, tak se přestěhoval...
(400 km na sever).
Cestování
Garfie Tomu věřím, tady ale žádný velký rozdíl není, pobřeží Baltického a Severního moře v Německu. Měla jsem na mysli zpracování. Kdysi jsme projeli celé pobřeží a rozdíl v nabídce, různých úpravách byl velký. Ale tehdy (15 let to je) byl celkově hodně znát rozdíl bývalé NDR oproti západní části, možná to souviselo.
Sweet Potato Z dávnověku si pamatuji u Baltu v Německu (ještě východním
) báječné nakládané i smažené rybky a tuším studenou smetanovou rybí polévku.
No a teď jsem dostala strašnou chuť na zavináče!
Sweet Potato Ježíš, sledi v omáčce a v housce, mňam.
andulka01 V Bohušově je zajímavý kostel. Kousek od Města Albrechtice je rozhledna (předělaný vysílač, takže to houpe) a pak dál přes Piskořov do zaniklé vesnice Pelhřimovy (stojí tam gotický kostel). Je to v dojezdu na kole z Osoblahy. Pak takové ty turistické tutovky, jako Praděd, Karlova Studánka, atd..
Tam i zpátky mě vez Šimáně! ![]()
Konečně jsem se taky dohrabala na tu jejich radnici - ještě jsem tam nebyla
Moc mě netáhnou takový historizující stavby... ale tahle je docela povedená. A na pěkným místě, s pěkným výhledem.
Ovšem velice, velice nordická ![]()

razorblade nebo někdo jiný - poradíte, kam v Hradni Králové?
V pátek projízdíme a máme pár hodin. Kam se podívat? Bílá věž, Jižní terasy, Bono Publico, Pivovarské nám. Co vyloučit, co přidat? A kam na rychlý oběd? Klidně nějaký místní /neřetězcový/ fast food - tuším, že Lama_z_Lana má nějaký oblíbený.
Makara Moc dobre varej v naplavce a ja si vzdycky pochutnam i ve ferovy palacinkarne, ale ta je dost obyc, byt na hezkym miste.
Bono publico, jizni terasy a bila vez jsou dobrej napad. Vse hezky zrekonstruovany a interaktivni (jsem si parkrat na cestu bonem publikem pustila dvorakovu vltavu:)) ja bych jeste pak sebehla dolu a sla se podivat na soutok labe a orlice v jiraskovych sadech. Neni to daleko a je to tam moc hezky udelany, vzdycky na jare to krasne kvete, ted to urcite bude osazeny hezkejma letnickama a pokvetou tam ruze. Je tam taky zrekonstruovanej slovenskej drevenej kostelik. A odtamtud vyrazte pres most kolem elektrarny hucak, ta je moc fotogenicka. Od ni se dostanete do arealu Gocarovych skol, ktery jsou taky moc pekny... a je to odtamtud kousek do ty naplavky a ferovy palacinkarny![]()
barbucha A bylas vevnitř? My tam loni museli, dítko chtělo vidět, kde nafasuje Nobelovku (jo, už víme, že se dávají jinde)

baltik Ryby jsou lepší u moře Severního. (Miluju německé ryby v housce, asi na všechny způsoby)
Ano, tohle potvrzuju. U Severniho more miluju ty jejich krabbenbroetchen - seversky hnedy minikrevetky v housce zality remuladou. Mnam.
A k Severnimu mori do Nemecka bych jela hned! Byla jsem tam nekolikrat jako dite a teenager a mam pocit, ze jsem to tehdy uplne nedocenila. Treba wattwanderung, nad kterym jsem davala oci vsloup. A chtela bych se podivat znovu na Helgoland.![]()
razorblade díky za itinerář. Abychom to všechno stihli
. A ještě mi tam podstrčíš Gočára
. Já studovala ve Zlíně, tak mě tím vracíš do dob mého mládí.
Makara To stihnete, furt se budete tocit na jednom miste, centrum HK neni velky. A jestli se ti libi Zlin, tak jsou Gocarovy skoly povinnost :)
Nebyla, až zas jindy... neměla jsem tolik času.
Probíhá tam vždycky slavnostní večeře po nobelovkách, ne?
Makara ja muzu doplnit k tomu jidlu ![]()
Jak rika Razor, tak Naplavka je na jidlo super. Kdyz budete na namesti, tak ja nam rada Pivovarske domy, maji ted peknou zahradku, kdyz bude hezky ![]()

barbucha Jo, probíhá. A prý je tam vždycky tolik lidí, že mají všechno přesně změřené (i místa u stolu), aby se vešli.
Lama_z_Lana v Pivovarskych domech jsme byli tuhle s mužem na večeři a dostali jsme každý zdarma jeden Klenot v petce na cestu domu. A číšník byl super vtipný ![]()
Makara Já ještě doporučím vedle Cook and look, výborné těstoviny a velký dětský koutek pokud potřebujete.
razorblade jako o soutoku labe a orlice mi nemluv! na jedný šifrovačce jsme tam kufrovaly 3 hodiny, protože orlice a labe měly kdysi ty soutoky 3 a my měly bejt u nejjižnějšího ![]()
moora Eeeee?
Ja vubec nevim, ze je tech soutoku vic
ja znam jen ten jeden hlavni turistickej v parku, kam se chodi krmit labute![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)