Cestování
continuity tak to nezní tak zle. Autobud rozhodně ne, to by mi bylo špatně. Jak jsou serpentiny, musím řídit. A zas úžasný fotky.
Mulen hlavně si natrenuj rozjezd s ruční brzdou do kopce :).
eM sis jak stary auta tam pujcujou?:-)
continuity asi jsem se zamilovala ![]()
viktorka_od splavu To nevím, byla to jen narážka na to, že jsou tam skoro všechny ulice do prudkého kopce. Rovná plocha je jen letištní runway. :)
Jo a vemte si auto se silnějším motorem. My byli v půjčovně trochu dřív, chlápek tvrdil, že na to naše musíme počkat a nabídl za příplatek lepší
Jako asi to jen zkusil, ale nakonec jsme byli za ten silnější motor rádi.
eM to mám natrénováno doufám
. Horší než jízda po zasněžených silnicích a parkovištích v Orlických horách, to být nemůže!
Mulen to rozhodně ne.
Hlavně s tou elektronickou ručkou se vždy nějak rozjedes. Teď jsem to měli v přímém přenosu, trochu se chlápek potrapil, ale nakonec to dal.
continuity Velká krása ty květiny! Protea, Leucadendron, musí to být zážitek vidět je růst volně v přírodě, vždycky je to tak zvláštní.
Kan dnes ta botanická a zjistila jsem, že existuje strelicie, která má pět metrů.
Edit:
Tak jsem našla ještě jinou fotku. Je tam vidět i bílý květ.

continuity Nádhera, díky!
nemam dnes moc povedené fotky, pršelo a vytvořil se opar, navíc téměř všechno vycházelo proti slunci.
Ale byly jsme ještě v jedněch zahradách. Jsou soukromé, kdysi to místo koupil britský konzul, pak tam byl hotel, ten nějak zkrachoval. Teď to vlastní nějaký nadšenec od roku 1984, který tam vybudoval tropickou zahradu s rostlinami z celého sveta a pochopitelne i Madeiry.
Takovy nejlepší přívlastek mne napadá bujná vegetace. Je tam vláha tak nějak všude.

continuityto je monstera? Ta je teda obří!
Mulen jj, největší, kterou se mi povedlo vyfotit, ale bylo jich tam plno. Na každém z pylonů toho mostu a i jinde. Dokonce i kvetoucí nebo s plody nebo co to bylo.
continuity my ji teď doma ostříhali, nějak odcházela (kdoví jestli to nebylo tou naší špatnou vodou), ale když vidím, jak může vypadat v přírodě ![]()
Mulen no tak jsem zjistila, že to má jedle plody, jeden máme v tašce (to je taky dobrá historka z tržiště). Jsou to takové jedle šišky. Jí se to nějak tak, že první den se oloupe to zelené a pak se počká tak den než dozraje duzina.

Mulen jinak většinu kytek, co tady rostenejak znám. U nás doma to živoří v květináčích. Třeba kala je téměř vodní rostlina, vzdyrostla buď z vody nebo u vody.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)