Kokoska My začátkem června, tak poprosím o reportáž.
Cestování
Sweet Potato dobre :)
50 odstínů modři

Mermaid Naši letí příští týden,tak jsem mamce ukázala fotky, ať se má na co těšit.
Kokoska My tedy budeme jen týden v Tiraně, muž tam jede pracovně, sem tam se urve, abychom vyrazili někam po okolí.
Sweet Potato my zas klasicky okruh, ale letime do/z Tirany, tak co bude ten prvni a posledni den, byste asi zvladli. Koukam Elbasan, Berat, Ardenica, samozrejme pobrezi, Drač. Napisu po navratu.
Kokoska Teď je o Albanii, resp. okolí řeky Vjosa v Respektu. Vypadá to dobře.
brrr to určitě mají na co, fakt to tam za ten dlouhý let stojí a jestli letí na Sal, tak ať se určitě jedou vykoupat do Pedra de Lume (solný důl se slanou vodou, která nadnáší)
brrr to je v planu :)
Mermaid To je krása, strašně miluju moře
, kdekoliv.
My letíme za 10 dní na Maltu. Asi spíš dopadnu jen s těma nohama v moři, ale i tak se těším. Má být krásně.
Tak já považuju sezónu výletů za zahájenou, ale teda skoro 1000 vstup do jeskyní pro 2 dospělé a 2 děti
. Ale bylo krásně, až jsem si připálila nos.
JankaM kde kde? Dneska se s dcerou chystám posté do Sloupských jeskyní. Mám se bát?
Mulen punkevní jeskyně. Měli jsme tedy vstupenky koupené předem.
Makara tyjo, na tajný tipy bude asi nejlepší Lilly_Ku , já jsem jen fanda uživatel
ale záleží teda, co bys myslela, další místa na návštěvu, nákupy, trhy, jídlo kafe? A jestli tam budete na 3 dny, tak to se stejně zvádnout nedá vše..
Z turistických cílů: mají hezkou zoo, hned vedle aquarium, a moc hezkou botanickou, ta už je trochu z ruky - pokud má člověk tohle rád. Pak mají několik parků, který stojí za procházku, ale asi ne v rámci 3 denního výletu.
Určitě Kudamm a Gedachtniskirche (poblíž je Literaturhaus, kde je taková hodně klasická kavárna)
pokud budete mít čas, tak pěknej je Oberbaumsbrücke a tuším, že kousek od něj je east side galery - zbytek zdi s grafitti.
Samozřejmě fernseh turm na alexu, ale doporučuju kdyžtak koupit vstupenky online dopředu a spíš po ránu, jinak jsou tam davy a to spíš nedoporučuju, to je nepříjemný.
jinak za mě bylo určitě zajímavý vidět olympia stadion (ale je to z ruky a stálo by to dost času) pak teufelsberg, to je hezká vycházka na konci je ruina špionský stanice východního německa ( bacha, maj to po berlínsku - špína a trosky a mezi tím hodně zajímavý graffiti a občas umění ) ale taky to zabere aspoň půl dne. A samozřejmě Tempelhof a okolí - pěkná vycházka.
z výše uvedeného je jesný, že radši chodím po městě a koukám a sleduju cvrkot, takže ty pamatky zas tak v malíčku nemám.
Jídlo asi ani nemusím radit, je toho tam hodně a každej si vybere dle chuti :)

Ounz tyjo, jakou "pouhý" fanda jsi toho teda vysypala dost, ale 14 dní na to teď nedám
. Díky moc.
Máš povědomí o veganskych/vegetarianskych restauracích?
Makara ee, no myslím, že většina míst, kde jsem jedla, má vegan/veget variantu běžně v nabidce, hodně toho najdeš v kreuzbergu např bergmann strasse, tam je toho hodně, např hako ramen mají vege varianty, bylo tam umami (dobrý), ale některý ty restaurace se mění..v mitte bych doporučila korejskou yam yam, tam mají určitě vege variantu bibimbap a jiných, byli jsme tam s kamarádem vegetariánem..ale fakt bych se nebála, tam je tahle nabídka běžná. Měla jsem i tip na super vege kebap, ale nemůžu najít tu adresu.. ja maso jim, takže jsem se na to extra nekoncentrovala, ale všimla jsem si, že všude, kde jsem byla, mají i tuhle variantu.
a taky the barn coffee roastery má několik poboček, maj fajný kafe a deserty ke kávě jsou myslím primárně bez vajen a kravskýho mlíka ( i když kafe ti udělají s plat i s běžným mlíkem)
a pokud máš insta, koukni na Foodvergnuegen
Ounz to je servis lepší než v infocentru. Z toho určitě něco vybereme.
Makara užijte si výlet :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)