Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:51

Evaeva AHoj, určitě ti napíšu víc. Na Lipnici to neznám, nebyla jsem tam ani s dětmi, takže nevím, ale zeptám se kamarádky, co tam bydlí. ve Zruči dobrá restaurace není, fakt není, nejblíž zruče je asi vhodná obec Bohdaneč, tam to mám ráda ten podnik, je to taková pohodová vesnice a mají hodně domácích produktů, domácí maso, hodně lokálních věcí k zakoupení. Ještě se zeptám ale ostatních. gastronomicky je to tu velká bída:-D 

Koupání doporučím obec Kouty, rybník u hotelu Kouty (hotely jsou tam dva - Luna - soukromý rybník a blbej, takže tam ne), ten druhej je fajn, je tam i příjemná restaurace v lese, kde můžeš sedět celej horkej den a kluci se tam zabaví taky hrozně moc, jídlo je takovej venkovskej nadprůměr, poměr kvalita cena bych řekla tak pro pražáka:-D

Já ještě popřemýšlím, zeptám se na tu Zruč, co tam dělají a kam chodí jíst někoho kdo tam bydlí;-). Jojo, dovolená v kraji nikoho:-D:-D no ty bláho:-D

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:57

Mám cestovně stěžovatelský problém, potřebuju koupit trajekt Helsinky/Tallin, nevim datum, kdy tam a kdy zpět, a domluva s mužem je jak hluchý s blbým:D Má někdo zkušenost s Viking Line? Cenu za zpateční cestu mají skoro o 100e nižší než když to najdu přes Direct Feries.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. června 2024 12:04

Cinque terre. Je tu krasne, ale nechtela bych videt ty davy az budou prazdniny. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 19. června 2024 12:09

Jos no užívej si to, dokud není malý ve škole, pak je to na mnoho let v háji. Já se normálně těším, že až děti přestanou s námi jezdit, budeme moct vyjet mimo sezónu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. června 2024 12:13

continuity No presne. Jako uz ted je to dost limitni. Jezdime na blind a ubytovani je jeste ok, ale kolikrat si ani nwsednes na jidlo, nesezenes parkoviste. Nebo sezenes ale tech lidi! Ja na to nejsem moc stavena. Vlastne jsem nekam jezdila i o prazdninach, ale to zas byla treba odlehlejsi mista, nebo jsmw vstavali v sest, coz s ditetem ty starty jsou pomale i brzo rano . Jinak Kreta je fajn, ale v lete je tam vedro a kdyz uz tak na jih. Plakias treba. A urcite mit auto. Alw nejak vic ae mi libila Lefkada, i kdyz jsou tam "jen" plaze a teocha toho vnitrozemi....

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 19. června 2024 12:34

Jos my jsme na Krétě už byli dvakrát, takže to nenesu zas tak úkorně.

Nakonec jsem to kvůli levnějším letenkam některé dny lehce zkrátila a poletíme snad na Kanáry (až se doma domluvíme , ubytko už mám, potřebuji akorát koupit ty letenky). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 14:43

Jos krásné! 

Já začínám uvažovat, že budeme středomoří věnovat některé jarní prázdniny. Ty pozdní termíny lyžování stejně nestojí za nic. 

Nám nestihly vyrůst děti a už začíná škola, tak jsme to moc nevyužili. Ale já se teda nezdrám je uvolnit, ale samozřejmě ne v první třídě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 14:48

Karja díky! Je to země nikoho, ale já se tam těším, už mám plánů, že to nestihneme

S tím jídlem jsem myslela cokoliv v té oblasti Zruč - Ledeč - Humpolec cca. Jestli něco stojí za to nebo radši všude svačinu (to není problém, radši si sním "chleba v lese" než se třemi otrávenými dětmi čekat a platit za něco, co ani nebude dobré)

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 19. června 2024 15:09

Evaevajj, já popřemýšlím a napíšu ti. U Lipnice bydlí kamarádka, zeptám se, jí co by doporučila ona. Mám ráda tu Bohdaneč, hodně lidí jezdí do penzionu Mahler ve vesnici Kaliště, toje mezi Ledčí-Humpolcem - tam je i docela velké hřiště pro děti v té obci (ale nevím, jestli to není pro menší děcka, ale prostě můžeš počítat, že si tam poběhají...), pak ten Hotel Kouty, tam se taky najíte a děti můžou běhat bezpečně v lese a ty budeš sedět na terase, tam je fakt pohoda na x hodin. V Ledči se dá taky najíst, asi U řeky je nejlepší poměr cena výkon, na hraděv Ledči je kavárna taková hradní malá a ještě je tam jedna slušná kavárna s palačinkami.

No a v Humpolci je ted restaurace Bernard, lidi si ji chválí, je tam galerie osmička - ale to je program pro dospělé, občas nějaká vystava a u toho je kavárna - spíš menší ale. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 15:16

Karja super, díky moc. 

Ještě mně napadlo nějaké fakt vytuněné hřiště? Budeme chodit spíš na výlety, ale kdyby třeba něco stálo za zajížďku.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 19. června 2024 15:34
Reakce na Evaeva:

Nám nestihly vyrůst děti a už začíná škola, tak jsme to moc nevyužili. Ale já se teda nezdrám je uvolnit, ale samozřejmě ne v první třídě.

​Nejdřív jsou v první třídě, pak mají ve třetí novou ucitelku, pak jsou prijimacky. Děti jsme vzali ze školy o týden dřív jediný rok, to byl covid a už se neucily. Jinak to fakt moc nejde, u nás to hlavně znamená, že bezprostředně po té dovolené dopisují všechny zameskane testy a diktaty, takže se kolikrát rozmyslime i nad prodlouženým víkendem.  Protože to znam na vláčet sebou školu a do toho se snažit získat poznámky od spolužáků. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 15:48

continuitynás naši brali ze školy skoro každý rok. Ségru dokonce v první třídě v říjnu. Samozřejmě uvidíme, jak to bude, ale jako nemožné to nevidím.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 19. června 2024 16:17

Evaeva hele tady je pěkné hřiště jen ve Zruči a ten vodní dum...ale budu přemýšlet dál...pak Heroland, ale to už je spíš u Kutné Hory. Já se zeptám ted segry, té co ví všechno, co tady máte dělat. Ještě tu je taková příjemná záchranná stanice - Pavlov, když pujdete na komentovanou prohlídku a nejlíp ráno, v létě odpoledne jsou ty zvířata dost mrtvý, ukážou vám hodně zvířat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 16:24

Karja jo, to já se spíš tak ptám, abysme o něco nepřišli:) zabavíme se i bez hřiště. Ale tu záchranou stanici si píšu, o té jsem nevěděla 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. června 2024 16:32

Evaeva Jj, brezen a tak uz je na lyzovani spis pozde. A od cervna je to Stredomori plne lidi a je tu silene vedro. Ted vedro tak uplne neni, cca 25-29st, voda uplne ok. Ale ta exponovanejsi mista jsou uz ted uplne zahlcena lidmi, jen to jeste nejsou lidi s detma. Jinak brat ze skoly snad nejak pujde, jen ne na zacatku/konci skolniho roku...Me nasi parkrat vzali myslim v zari nebo tak a zadnou ujmu jsem nemela. Co si pamatuju, tak na tom clovek spis vydelal. Protoze testy se sice dopisovaly, ale clovek znal otazky. Nebo aspon formu otazek

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 19. června 2024 16:39

Evaeva Ten penzion Mahler je fakt dobrý, byli jsme tam na svatbě a všechno tam bylo výborné. I se tam hodně jezdí z okolí. Pak ještě mezi Humpolcem a Pelhřimovem je motel Farma, tam vaří taky výborně, vyzkoušeno mnohokrát normálně a taky i na svatbě, ale podle mě se tam už dost utrhli s cenama, takže doporučuju předem mrknout na web, jestli by vám to vyhovovalo. Zase dobrý je, že je to jakoby na louce, hned vedle restaurace je hřiště a ohrada s ovcemi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 16:42

Myrtila tam jsme už asi byli na té farmě, ale jen na kafe, tam to bylo fajn, mrknu to. Mahlera má ve výběru Hejlík, ale to mi přišlo, že už nebude moc pro děti, že by tam rušily.

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 19. června 2024 16:50

Evaeva No, oni mají takový uzavřený dvorek, ale popravdě nevím, jestli tam běžně mají stoly, na té svatbě tam venkovní posezení bylo, tam jsme právě venčili děti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 16:50

Myrtila aha, to by bylo fajn. Prozkoumám to, díky. 

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 19. června 2024 16:52

Evaeva Ale děti bych tam asi klidně vzala, nebo teda my jsme tam už asi stokrát plánovali nějaké posezení, a děti máme, akorát se to vždycky tak nějak zvrtlo, že jsme pokaždé skončili v pivovaru v Kamenici nad Lipou. Tam je to teda pro děti úplně v pohodě ale zase už dost daleko.