Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Malvin
1595 příspěvků moje polička 22. června 2024 09:32

Tak co vím, tak i v Anglii je uvolnění docela problém. Kamarád se ženil na Mauriciu a pojali to jako dovolenou pro celou širokou rodinu. Jeho bratr žije ve VB a museli kvůli tomu vypisovat výlety, které tam podniknou a budou mít vzdělávací charakter. Jen tak pustit kluka na strýčkovu svatbu nechtěli. Myslím, že zameškal 7 dnů školy.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 22. června 2024 09:35

Kammila Ten komentář by mě zajímal. Já znám jednoho člověka, který nikdy nikam nejezdí, volno tráví doslova na gauči a svoje kolegy a známé, kteří se vrátí z dovolené, komentuje slovy: "Takových peněz to stálo a už jsou zase doma"...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. června 2024 09:40

Archivářka no u nás je stejný systém, musí to podepsat všichni vyučující a zaroven dítě od nich dostane úkoly. Teď byl spolužák já Zélandu a ještě k tomu všemu dostal prezentaci o Zelandu nějaké téma (myslím politicky systém). Jako nápad je to dobrý, jenže to znamená nechat po návratu dítě doma ještě tak tři dny, aby všechno dodělalo (nebo si zaplatit extra kufr na školu a cestovat s učením).

Moje děti to prostě dělat odmítají a ja si taky myslím, že to o za to moc nestojí. Navíc u těch menších pak můžou chybět ty týdny dovolený o prázdninách. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. června 2024 09:42

Malvin v Anglii to téměř nejde, v myslím Tabeateď psala, že v Německu taky ne. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 22. června 2024 10:18

Mermaid nase babicka rikavala "A co tam je, ze tam musite jet?"

Offline Raduza
příspěvků moje polička 22. června 2024 10:21

Syna jsem uvolňování asi dvakrát na zakladce,  to už je teda pár let,  dceru vloni.  A vždycky úplně bez problémů.  Musí to schválit třídní a ředitel.  Paní třídní to vždycky vyridila a poprala hezkou dovolenou. A přiznám se, že mít špatný svědomí mi vůbec nenapadlo. 

Offline Kammila
710 příspěvků moje polička 22. června 2024 11:53

Mermaid to víš že taky něco velmi podobného plus něco o rozmazlování...akorát že to nebylo o rozmazlování. Děti s námi prostě jezdily kam to šlo a co nás zajímalo... nebrali jsme je pouze do zemí vyžadující fakt specifická očkování atd. 

Offline stes
8432 příspěvků moje polička 22. června 2024 12:00
Reakce na Mermaid:

Kammila Ten komentář by mě zajímal. Já znám jednoho člověka, který nikdy nikam nejezdí, volno tráví doslova na gauči a svoje kolegy a známé, kteří se vrátí z dovolené, komentuje slovy: "Takových peněz to stálo a už jsou zase doma"...

​nasi kamarádi mají známého,který sleduje pocasi v destinaci,kde oni jsou. Pokud není pěkně,což je pro jeho slepičí mozek jediná podmínka za vyhozené peníze za dovolené,tak to pak s velkým zadostiučinění kvituje...ale měli jste tam pěkně hnusně,co. Viděl jsem to na pocasi.,tak vam to nevyslo,mate sedet doma a podobny jedy...To je táák ubohý, že je mi pomalu trapné,když to pisu

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 22. června 2024 12:40

stes Tyhle komentáře jsou fakt trapný. Mě se vždycky ptá kolegyně, kam zase jedeme a když jí to řeknu, tak piští "Já chci takyyyy", tak si vždycky jen pomyslím, ať teda jede, když chce. No a nikdy nejede (i když jí nic finančně ani jinak nebrání)

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 22. června 2024 12:41

Archivářka Jo, tak když jede za zábavou, tak to je úplně rozmařilost! Ovšem, učí se dobře, to nemohu říci!!!

Kammila Právě ty vzdálené destinace mi přijdou trochu omluvitelné, ale vůbec si nedovedu představit, že bych omlouvala dítě třeba kvůli Itálii (pokud nemá jeden z rodičů celozávodku v neobvyklý termín). 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 22. června 2024 12:46

Raduza Fakt? Tak je to prostě povinná školní docházka...omluvit dítě kvůli dovolené je vlastně něco mimořádného, ty to tak nevnímáš?

continuity  Kufr je moc, to přeháníš. My si třeba jen ofotili příslušnou část, nebo děti dostaly pracovní listy...ale asi záleží na škole, jak je přísná..

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. června 2024 12:56

Garfie

Je to nadsázka samozřejmě, ale já se nechci na dovolené s dětma denně dvě hodiny ucit. Fakt to záleží od školy, u nás je to docela přísné. I kdyz dostane pracovní list, potřebuji k tomu minimálně učebnici, aby to vyplnila, nejsou tam žádné samozřejmé veci. Řeší pořád nějaké prezentace, takže k tomu tahat počítač. 

Ale ja si nestěžuju, včera se mi dostal do ruky přehled o výsledcích škol z naší městské části na přijímačkách a je druhá nejlepší. V tom zmaru, co tady teď panuje kvůli středním školám, fakt mají výsledky. Je to něco za něco jako vždy. Navíc mají na to cestování celý život, doženou to, když budou chtít. 

Offline stes
8432 příspěvků moje polička 22. června 2024 12:56

Mermaid jj...znam

Offline Kammila
710 příspěvků moje polička 22. června 2024 14:08

stes my máme cestování jako velký koníček a pravidelný komentář od jednoho příbuzného byl "to vám nestačí vidět to v televizi?"no - nestačí, co už s námi že

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2024 14:31

Garfienaši mě celkem pravidelně brali ze školy kvůli horám, několikrát kvůli moři, žádná exotika nikdy. A rozhodně jsem nebyla jediná. I na VŠ jeden asistent vždycky říkal, že ještě bude potřeba jet na hory, takže můžeme xykrát chybět. Povinná docházka sice je, ale taky je určená maximální absence a té jsem se samozřejmě nikdy ani nepřiblížila. V těch nižších ročnících jsme se na dovolené učily, ale na gymplu (osmiletém) už vůbec, musely jsme to samozřejmě dohnat, ale ne hned ten další den. To je dneska možná přísnější přes všechny ty elektronické systémy. Do teď mně nenapadlo, že by to bylo nějaké zvláštní.

Offline dorota
1156 příspěvků moje polička 22. června 2024 15:06

Evaevau nás na ZŠ ani SŠ si nepamätám, že by rodičia brali deti zo školy preč na týždeň či dva kvôli dovolenke. Naši mňa a mojich súrodencov asi len raz ospravedlnili zo školy z rodinných dôvodov kvôli cestovaniu, bolo to 1 a pol dňa. Bolo to kvôli mne, chcela som vidieť vianočné trhy v Prahe. Dnes je to na slovenských školách častejšie, ale priznám sa príde mi to zvláštne ísť na týždňovú či dlhšiu dovolenku so školopovinnými deťmi počas školského roka (deti nemám, takže som to nikdy neriešila), aj keď so súhlasom riaditeľa je to možné.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. června 2024 15:13

Garfie Tak snad se to obecne zlepsilo, ale na me tehdejsi zakladce i kdybych do te skoly nechodila vubec, vliv na me vzdelani by to nemelo zadny . A zrovna jsme nikam nejeli. Na gymplu uz byl nejaky ten tyden problem, ale co si vybavuju, tak jsem chybela asi jen v maturitnim rocniku v zari a mozna rok predtim taky tak. A mela jsem spoustu spoluzaku, co byli porad "nemocni", proste viroza a dva tydny doma a kazdou chvili. To nych jako ucitel resila vic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2024 15:18

Jos no přesně, půlka spolužáků pořád chodila na třetí hodinu s "ranní nevolnost" v omluvňáku, což vždycky rozesmívalo naši třídní

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. června 2024 15:18

Evaeva U nas to pravidlem nebyo, ale relativne caste ano. Jak pisu, chybela jsem asi dvakrat a to me rodice nijak neomlouvali. Bylo mi uz 18 pryc. A v te dobe treba dve spoluzacky byly pryc rok na stredni v zahranici, jedna tam i odmaturovala (Francie) a skola ji to krome cestiny snad cele uznala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2024 15:19

dorota když ten dotyčný nemá problém s učivem a pak to dožene, tak nevidím důvod, proč ne.