Ronna většinou stačí přisypat čerstvou hlínu, loni jsem dostala žížalovou a to teda rostlo pak jak divý
Kytičky aneb zelené prsty...
viktorka_od splavu eeee... zizalova hlina? Jako s zivejma zizalama? Do bytu?!![]()
ja teda kytky nehnojim, kdyz presazuji, teda dosypavam hlinu, (protoze vsechny moje kytky maji rady male kvetinace) zapichnu tam takove zelene tycinky a dal se nestaram. s kytkama se vecne pereme o misto, kdybych to zacla hnojit, tak se bojim, ze to bude hotovo.
razorblade jezus neee
něco takovýho, prostě hlína prošlá žížalou:-)) http://eshop.ekovermes.cz/vermikompost/1-vermikompost-jemny-15-l.html
continuity ty tyčinky jsme kdysi dávali a zdálo se mi že tam beze změny zůstaly roky:-)
viktorka_od splavu to neresim, ja nemam nerva to hnojit, hlavne jak se tady porad motaji ty deti, tak to nechci skladovat na nejakem dostupnem miste a na nedostupnem mne zas nebavit tam lezt. a vubec, kytky mi nejhur rostly v dobe, kdy jsem se rozvadela, to mi nezakorenil ani ten blby potos, takze hlavne pohodu a dobrou naladu, pripadne si s nima obcas popovidat. ![]()
Já je taky nehnojím. Letos jsem teda už vše přesadila a tak mají hnojivo na dlouhou dobu
. Celkem jsem přesazovala 170 fialek za 3 dny. Tak doufám, že ty můry porostou a pokvetou. Ostatní kytky, co doma mám jsem jen zalila přípravkem Alga 600. Loni mi ho poradil jeden pacient (doktor přes kytky, jak se nazval) po zimním stresovém období.
Alga 600, už jsem si to zapsala.
Já taky pořád zalívám. Teď se rozjel lopatkovec, pořád chce vodu. Nevím, zda jsem ho nerozmazlila.
Ale nejhorší je vietnamský koriandr, ten chce každý den, mě snad zruinuje. V květnu půjde ven a hezky si počká na déšť.
Ronna nejhorsi je avokado, sotva trochu uschne hlina, hned si zacne stezovat (sklopi listy, zacnou na konci usychat...]
Milé odbornice: poradíte pokojovku do pokoje bez přímého slunce? Zamiokulkas se mi zdá dobrej, jsou ještě nějaký další? A co nejvíc prospívá pryšci? Hrozně se mu láme ta "hlava" s listy, se mi zdá. (Jinak je podepřenej tyčkou)
A jakej máš pryšec? Je jich hodně druhů. Třeba vánoční hvězda je taky pryšec.
Já mám tenhle, a přijde mi, že moc péče nepotřebuje.
Neviděly jste někde v kamenném obchodě Araukárii?
Přes e-shop nechci květinu kupovat, připadá mi to jako bych si nechala zaslat poštou třeba kočku.
Tak Betty Ne, vánoční hvězda to není, tu poznám. :) a trojúhlý to taky není. Myslím, že běložilný, ale ten můj má tak 60 cm kmínek.
baltik Kytky, které si hned začnou stěžovat jsou zlaté. Nejhorší jsou ty, co vypadají pořád stejně, dobrý, dobrý, a pak už je pozdě.
Aranel lopatkovec, ale v úplné tmě nebude moc prospívat, a nepokvete, potom ty klasický co jsme tu probíraly - potos, voděnka-to roste všude. pepřinec. tchynin jazyk:-) (jsou i hezký, s širšíma kratšíma listama) voskovka - ale taky nepokvete. zrovna ten lopatkovec je dost dobrej, protože dá přesně vědět kdy potřebuje zalít:-)
já teda zmiňuju/mám jen ty kytky, který zároveň s tím snášením stínu nepotřebují nějakou zvláštní péči. páč hodně z těch co se doporučují zároveň nesnáší suchej teplej vzduch v zimě, je potřeba to rosit apod., tolik péče já kytkám nejsem schopná věnovat.
viktorka_od splavu Díky! Jo, voskovka přežije všechno. Jakože úplně všechno. :) zapátrám někde v květinářství, i po tom lopatkovci.
razorblade a dzizisketa Narazila som na toto vlákno až teraz. Ale chcela som tiež poradit tie netýkavky. Mala som ich toto leto v truhlíku a kvitli skutočne v kuse celé leto. Kde sa na ne hrabu muškáty.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)