viktorka_od splavu Já ho mám, jak v květinářství. Nekvete teda tolik, protože je celkem ve tmě, ale listů má mraky.
Kytičky aneb zelené prsty...
Renusatko Prosím, jak dlouho trvá, než listy fialky pustí ve vodě kořínky? Mám je ve sklínce už asi dva týdny a zatím se nic neděje.
Dalia Jak kdy. Někdy to může trvat i 5 týdnů. Nejčastěji tak 3.
viktorka_od splavu ten z druheho obrazku potrebuje hlavne zalit. jinak mne vzdy, kdyz ho necham poradne proschnout, zakvete. asi ze si mysli, ze je v poslednim tazeni, tak rychle stihnout alespon neco. ![]()
Renusatko Děkuji!
Tak to je ještě čas.
Aranel
A jakej máš pryšec? Je jich hodně druhů. Třeba vánoční hvězda je taky pryšec.
jezis, tohle jsem kdysi pestovala ve velkym. ono tomu vzdycky narostly plody, ktery doslova prskaly semena po celym pokoji, takze se mi pokazdy par rostlinek uchytilo v kvetinaci u jiny kytky. vzdycky to narostlo hrozne do vejsky, tak jak to zacalo padat, vyhodia jsem to a jela jsem odznova... dokud me s tim po par letech matka nevyhodila :D
Aranel myslim, ze min svetla dobre snasi i dracena. ja mam v rohu mistnosti daleko od okna dvoumetrovou a uz roky si tam hezky roste, zaliti ji staci jednou dvakrat do mesice :D
Janulik03 teeeda, mas netykavky krasny! my jsme je loni dali dedovi na hrob a az doi podzima kvetly krasne, ale takhle huste teda ne ![]()
continuity mně vykvete pokaždé když na něj svítí slunce:-) v trvalém stínu teda nikdy nevykvetl
razorblade zrovna dracena je typ kytky která se mi vždycky začne urputně vytahovat směrem ke světlu, až je z toho vyčouhlá příšera:-(
razorblade Já ji právě z toho důvodu střílení semen znala dlouho jenom jako "pistolník" ![]()
MP Meri my ji zas rikali prskavka :)
viktorka_od splavu Mně třeba lopatkovec i pár květů hodil, jenže místo bílé, byly nazelenalé a teď nekvete vůbec.
Aranel Ještě zelenec.
Mám nový abutilon neboli mračňák, taky se mu říkalo lipka. Hodně se pěstoval i dřív, je vidět v pár filmech pro pamětníky. Tak jsem vloni koupila žlutý, jenže jednoho dne svěsil listy, dala jsem ho letnit ven, vzpamatoval se, pak zase svěsil a už nic. Takže jsem jeden zabila a teď druhý pokus. Po žlutém přišel červený. Takže ho teď přesadím, ostříhám a uvidím.
Ja mam ten zamiokulkas a za dva roky mi vyhnal jeden lupen! Zkousela jsem ho zalivat/nezalivat a nic, vubec nevim, co se mu libi. Presazovala jsem dvakrat. Nad lopatkovcem jsem uz zlomila hul a odvezu ho do ozdravovny k babicce, ji kvetou krasne. Vsechno ji hodne kvete, ale ona vi jak na zalivku a hlavne ma takove ty sirokanske chladne a svetle parapety. A aktualne mi umira tchynin jazyk. Do tohoto zmaru bych chtela sehnat nejakou peknou previslou ci plazici kytku, nenarocnou teda.Nemate nejake tipy?
Karja no hlavne se mu nelibi to presazovani. tim ho zabiju spolehlive. moc svetla taky nerad. nechat v tmavym koute a nevsimat si:-)
#viktorka_od splavu Aha, ja ho predazovala prave predevcirem, tak snad jsem mu nezasadila posledni ranu. Do kouta ho dam! Jakou teplotu tak snesou pokojove palmy? Jednu uz tak metr a pul bych chtela dat do chodby v baraku, to asi ne, ze? V zime tam muze byt tak 15 C?
Karja tyjo to bych taky chtela,nerostouci zamiokulkas.Furt stejnej.![]()
viktorka_od splavu Mně se teď s dracenou taky nedaří, hlídala mi ji půl roku kamarádka a od té doby není nějak ve formě. Dal jsem ji na jižní okno a říkala jsem si, že by jí mohlo svědčit, ale zatím to moc nevypadá.
Zarinya kup si umelý. ![]()
Janulik03 no,to prave nechci.Uz tu mam umelych na muj vkus vic nez dost,jelikoz v lete jezdime na dlouho pryc.
A zaroven neni tolik mista u oken,tak ho mam na komode,ale tam prerostlej nevypada hezky.![]()
proto sem v sobotu taky koupila ten cikas,ten roste pomalu.
Zarinya ved ja som ani vážne ten návrh nemyslela. Cykas rastie ozaj pomaly, ale taká araukária mi prerazí pomaly strop v zimnej. Neviem, kam ju potom dám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)