Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 07. března 2018 18:31

viktorka_od splavu Já ho mám, jak v květinářství. Nekvete teda tolik, protože je celkem ve tmě, ale listů má mraky. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. března 2018 19:05

Renusatko Prosím, jak dlouho trvá, než listy fialky pustí ve vodě kořínky? Mám je ve sklínce už asi dva týdny a zatím se nic neděje.

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 07. března 2018 19:13

Dalia Jak kdy. Někdy to může trvat i 5 týdnů. Nejčastěji tak 3. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. března 2018 19:33

viktorka_od splavu ten z druheho obrazku potrebuje hlavne zalit. jinak mne vzdy, kdyz ho necham poradne proschnout, zakvete. asi ze si mysli, ze je v poslednim tazeni, tak rychle stihnout alespon neco. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. března 2018 19:39

Renusatko Děkuji!  Tak to je ještě čas.

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 07. března 2018 20:15
Reakce na Tak Betty:

Aranel 

A jakej máš pryšec? Je jich hodně druhů. Třeba vánoční hvězda je taky pryšec.

Já mám tenhle,  a přijde mi, že moc péče nepotřebuje.

​jezis, tohle jsem kdysi pestovala ve velkym. ono tomu vzdycky narostly plody, ktery doslova prskaly semena po celym pokoji, takze se mi pokazdy par rostlinek uchytilo v kvetinaci u jiny kytky. vzdycky to narostlo hrozne do vejsky, tak jak to zacalo padat, vyhodia jsem to a jela jsem odznova... dokud me s tim po par letech matka nevyhodila :D

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 07. března 2018 20:17

Aranel myslim, ze min svetla dobre snasi i dracena. ja mam v rohu mistnosti daleko od okna dvoumetrovou a uz roky si tam hezky roste, zaliti ji staci jednou dvakrat do mesice :D 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 07. března 2018 20:19

Janulik03 teeeda, mas netykavky krasny! my jsme je loni dali dedovi na hrob a az doi podzima kvetly krasne, ale takhle huste teda ne 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 07. března 2018 20:29

continuity mně vykvete pokaždé když na něj svítí slunce:-) v trvalém stínu teda nikdy nevykvetl

razorblade zrovna dracena je typ kytky která se mi vždycky začne urputně vytahovat směrem ke světlu, až je z toho vyčouhlá příšera:-(

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 07. března 2018 20:50

razorblade Já ji právě z toho důvodu střílení semen znala dlouho jenom jako "pistolník" 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 07. března 2018 20:52

MP Meri my ji zas rikali prskavka :)

Offline Ronna
1087 příspěvků moje polička 07. března 2018 21:21

viktorka_od splavu Mně třeba lopatkovec i pár květů hodil, jenže místo bílé, byly nazelenalé a teď nekvete vůbec.

Aranel Ještě zelenec.

Mám nový abutilon neboli mračňák, taky se mu říkalo lipka. Hodně se pěstoval i dřív, je vidět v pár filmech pro pamětníky. Tak jsem vloni koupila žlutý, jenže jednoho dne svěsil listy, dala jsem ho letnit ven, vzpamatoval se, pak zase svěsil a už nic. Takže jsem jeden zabila a teď druhý pokus. Po žlutém přišel červený. Takže ho teď přesadím, ostříhám a uvidím.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 08. března 2018 05:18

Ja mam ten zamiokulkas a za dva roky mi vyhnal jeden lupen! Zkousela jsem ho zalivat/nezalivat a nic, vubec nevim, co se mu libi. Presazovala jsem dvakrat. Nad lopatkovcem jsem uz zlomila hul a odvezu ho do ozdravovny k babicce, ji kvetou krasne. Vsechno ji hodne kvete, ale ona vi jak na zalivku a hlavne ma takove ty sirokanske chladne a svetle parapety. A aktualne mi umira tchynin jazyk. Do tohoto zmaru bych chtela sehnat nejakou peknou previslou ci plazici kytku, nenarocnou teda.Nemate nejake tipy? 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 08. března 2018 09:23

Karja no hlavne se mu nelibi to presazovani. tim ho zabiju spolehlive. moc svetla taky nerad. nechat v tmavym koute a nevsimat si:-)

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 08. března 2018 09:38

#viktorka_od splavu Aha, ja ho predazovala prave predevcirem, tak snad jsem mu nezasadila posledni ranu. Do kouta ho dam! Jakou teplotu tak snesou pokojove palmy? Jednu uz tak metr a pul bych chtela dat do chodby v baraku, to asi ne, ze? V zime tam muze byt tak 15 C?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. března 2018 09:48

Karja tyjo to bych taky chtela,nerostouci zamiokulkas.Furt stejnej.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 08. března 2018 10:13

viktorka_od splavu Mně se teď s dracenou taky nedaří, hlídala mi ji půl roku kamarádka a od té doby není nějak ve formě. Dal jsem ji na jižní okno a říkala jsem si, že by jí mohlo svědčit, ale zatím to moc nevypadá.

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 08. března 2018 11:11

Zarinya kup si umelý. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. března 2018 11:50

Janulik03 no,to prave nechci.Uz tu mam umelych na muj vkus vic nez dost,jelikoz v lete jezdime na dlouho pryc.

A zaroven neni tolik mista u oken,tak ho mam na komode,ale tam prerostlej nevypada hezky.

proto sem v sobotu taky koupila ten cikas,ten roste pomalu.

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 08. března 2018 11:59

Zarinya ved ja som ani vážne ten návrh nemyslela. Cykas rastie ozaj pomaly, ale taká araukária mi prerazí pomaly strop v zimnej. Neviem, kam ju potom dám.