mysmat a máš určitě zamiokulkas? není to zmijovec?

mysmat a máš určitě zamiokulkas? není to zmijovec?

Já dneska přesazovala. Teď jsem to spočítala, tak 65 fialek. Šlo to teda rychle asi dvě hodiny a zbývá mi jich letos ještě tak 90
. Tak jsou připravené na jaro, některé už i kvetou, ale tohle jsou ještě obrázky z podzimu.

Chtěla bych si objednat masožravku - mucholapku podivnou /poštou/. Ale teď to asi namrzne? Kdy je nejvhodnější čas na výsadbu? ![]()
Zarinya ja jsem ted cetla, ze se nema presazovat, ze ma rad, kdyz je v kvetinaci namackany
Renusatko ta na předposlední fotce se mi moc líbí, kde se takové krasavice dají sehnat?
baltik ja vim,ja dam jen o malilinko vetsi kvetnik a na jine misto.Normalne ho mam na komode,ale na tu uz prave zacina byt velky.Dekuju za info,snad to prezije.;-)
SunEclipse To je právě to, co jsem tady psala a nebyla jsem pochopena
. Lístek se dá sehnat i v ČR, jsou to fialky většinou z Ruska nebo Ukrajiny a Litvy. Jen u nich právě není 100% záruka, že pokvetou, jak mají. Jsou to často mladé odrůdy, geneticky nestabilní. Takže se zasadí lístek, vyroste třeba 5 rostlin, ale může vykvést každá jinak. Jsou i fialky, které se vůbec listem množit nedají. Každá má svoje jméno a aby ho mohla mít, tak musí kvést přesně podle popisu šlechtitele. Tolik genetické okénko ![]()
Ta na předposledním obrázku se jmenuje Carnival, ta je zrovna už starší a většinou kvete správně. Lístky se koupí jedině na internetu od pěstitelek. Už je jich hodně i tady. Hodně lístků prodává paní Prchlíková. Krásné stránky a spoustu krásných fialek má i Michaela Kroupová. Ta nevím, jestli prodává lístky, ale má na stránkách spoustu informací.
Renusatko aha, takže tyhle fialky jsou chimerické - to vysvětluje, proč může z listového řízku vyrůst jinobarevný květ. Rostlina sestává z částí s různou genetickou informací. To jsem netušila, že chiméry mohou být i u rostlin (kromě uměle vzniklých roubovaných a očkovaných).
SunEclipse jj, přesně tak to je. Chiméry se vůbec listem množit nedají.
Novější odrůdy fialek vznikají sice křížením, ale zase jsou nestabilní. Kolikrát šlechtitel vypěstuje rychle pár generací a dá je do oběhu. Ty potom kvetou různě podle předků.
Renusatko Mně se líbí všechny, ale zaujala mě hlavně ta žíhaná na druhé fotce. To je, prosím, jaká fialka?
Dalia PT-Serafina líp se hledá ПТ-Серафина . Ta je jedna z těch nových, co kvete každému trošku jinak.
Kdy začínáte hnojit pokojovky. Já už začátkem března. Jsem pilná v hnojení tak dva, tři měsíce a od června už na to většinou zapomínám, to se věnuju zahradě.
Já jsem právě nepilná. Tak začnu taky v březnu.
Tak Betty mám to podobně, akorát jak začne svítit sluníčko do oken neláká mě to k mytí skel (pche:-) ale sprchuju a stříhám a přesazuju kytky a začnu je zalívat a hnojit... až se přesunu na zahradu tak zas mám problém je aspoň jednou za čtrnáct dnů zalít:-)
No tak pilná, to jsem poněkud přehnala.
Jak mám většinu kytek na parapetech, tak mi přijde, že je musím víc zalívat v topným období.
A taky se má přesazovat. Jenže do čeho pořád.
Tak Betty je fakt, že v zimě musím zalívat víc, zas ale máme doma docela tmu (a nemám to uplně na parapetech) takže přes zimu chudery spíš přežívají a krom občasnýho důkladnýho zalití si jich moc nevšímám
na jaře právě jak na ně zasvítí tak začnou růst a vůbec se projevovat, tak je nějak krotím a vylepšuju a tak... takže hlásím že jsem v neděli zahájila první kolo, teda i pod vlivem diskuse o potosu/filodendronu/bláznu jsem z nich vymotala vánoční světýlka, ostříhala, a do zálivky přidala hnojivo:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.