Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:41
Reakce na GChK:

Foto štěňátka sem! :-)

A už ho máte doma, nebo ještě na něco čekáte? Ve 12 týdnech už jsou většinou k odběru i štěňata hodně velkých ras.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:41
Reakce na Zina:

A u teba by to tak fungovalo? 

Ja som slaboch priznávam, mne stačia smutné oči a hotovo. Pracujem na tom ide to ale ťažko. Horšie je ze Amy vie ze to na mňa funguje a skúša 

Mat k tomu ešte mačiatka tak už som jasná 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:41
Reakce na paktofonika:

Jsou nejaky novy? Ja kupuju orijen jen kocici,tu normalni radu, uz tak je to drahy,ted jeste nechali cenu a zmensili o kilo balení.Rufikovi kupuju essential,na stridacku ruzny druhy.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Aha no ja som myslela ze aj Rufik ma Orijen. Drahé sú, u Regional Red dvihli cenu o 10€ a zmenšili balenie. To zmenšenie balenia ma netrápi, na dávke som ubrala ale vyššia cena je des. Tundra stojí vyše 100€  

Receptúra sa v tých nových zmenila, je tam vyšší podiel mäsa. Predtým bolo 75% teraz je 85%.

Tie problémy asi spôsobuje to kuracie mäso. Na tých regional red prospieva, krásna srsť, žiadne problémy. Ach jo. Toľko peňazí výhodených von oknom

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:46
Reakce na Zina:

K moji mame se na chatě nastehovala venkovní kocka a vypadalo to,ze jedinej důvod,kvuli kterymu je ochotna podstoupit domestikaci,je zachudek uvnitř pro civilizovanou kočku.uz jako kocka pražská a na chatu pouze dojizdejici,chodila na záchod zásadně dovnitř a při pokusech vynést ji ven i syčela...(mama je mekka,mela to vyhnat smetakem hned zkraje :-))

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:51
Reakce na paktofonika:

Me krom ty ceny na tom štvou jeste výpadky v dodání,čas od času proste neni k sehnání.oni ho pred lety skokove zdražili a hodne e-shopu ho přestala prodávat.ja v ty době,jeste s cendou,přešla na ty essential a prijdou mi taky dobry.ale krmim k tomu i masem a konzervama.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:59
Reakce na paktofonika:

A u teba by to tak fungovalo? 

Ja som slaboch priznávam, mne stačia smutné oči a hotovo. Pracujem na tom ide to ale ťažko. Horšie je ze Amy vie ze to na mňa funguje a skúša 

Mat k tomu ešte mačiatka tak už som jasná 

Popravdě nevím, já jsem taky slabá povaha :-D. Nemít alergii a chlapa, co má rozum, tak jsme tady asi jak v zoo. Ale viděla jsem, že to jde, přidje mi, že Janulík by byla za tenhle model ráda, tak píšu svoje zkušenosti.

Jinak máma taky nebyla žádnej kočičí Herodes, naopak. Sousedovic čtyři kočky nechala se sousedovým svolením a na vlastní náklady vykastrovat, protože soused to nechtěl řešit a každý rok radši topil koťata, a když si jeho vlčák udělal něco s nohou, měl tam otevřenou ránu a nemohl na ní vůbec šlápnout, tak ho uprosila (souseda, ne psa), aby jí dovolil toho psa odvézt na veterinu, kde mu zaplatila léčbu. Jen prostě nechtěla mít kočky permanentně nastěhovaný doma.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:10
Reakce na Potrefenáhusa:

Já jsem jednou honial smetákem po zahradě Belisu, a teď se mi stýská.

Jela bych hned... :-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:13
Reakce na Zina:

co to je za štěňátka, to nejsou vlkodávci, ne? Má to takový bullí hlavičky?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:17
Reakce na Potrefenáhusa:

No asi mi neostáva nič iné len prejsť na barf. Priateľ sa bojí že cenovo to vyjde ešte drahšie. Ja vôbec nemám predstavu koľko toho za Amy za deň zje. Teraz dostáva 160g granúl denne. Knihu Barf co doporučuje Zina už mám, aj mraziak by bol.  

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:23
Reakce na paktofonika:

myslím, že dráž než Orijen to fakt nevyjde  on to někdo počítal, že by to mělo vycházet nějak cenově docela dobře, když člověk vychytává ty různý slevy, akce apod., nějak nastejno s ne úplně průměrnejma granulema. 

Jinak nechci tu výživu nějak podceňovat, to naopak, ale řídila bych se hlavně podle kondice psa, stavu srsti, odpadu a tak. Kožíšek nám tuhle někdo chválil, jak se blejská, průjmy nemá, přestal úplně prdět, zas taková věda pro jaderný inženýry to podle mě neni, no. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:27

chystám se Rufíka vykoupat, už se odhodlávám od rána, nějak nasál vůni venkova dost intenzivně (plus myšina a koňský koblihy), jak já to koupání psů nerada! Von u toho ještě celou dobu vydává velmi nesouhlasný zvuky...

Offline Magráta
7973 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:27
Reakce na Allania:

jak jste dopadli?

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:35
Reakce na Potrefenáhusa:

Pokiaľ pri kúpaní vydáva iba nesúhlasné zvuky, nemáš problém. Ja môžem Elzu iba utierať mokrou handrou a doleštiť potom. Nesmrdí, leskne sa, moc chlpov z nej nepadá. Značka ideál. Skoro ako pohyblivejší nábytok.

Na záchod sa pýta von. 

Jo sestrina kočka, polovenková vlastne tiež je s nimi dnu len ked su doma, ale tá sa vie vypýtať von. Ona začne chodiť dookola okolo stolíka a intenzívne pozerá do očí. Najprv som si myslela, že žobre jedlo a prekvapilo ma, prečo ju chcú dať von,akože za trest a ona len potrebovala urobiť to svoje. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:36
Reakce na Potrefenáhusa:

No musím to premyslieť. Ten regional red je práve skvelý. Amy má po ňom krásnu srsť, nerobia sa jej lysinky skrz demodex(tomu napomáha samozrejme aj bravecto ale predtým to mala horšie) neprdí, má pekné svaly, odpad je tiež dokonalý. No niet im čo vytknúť až na cenu. Mne je hlavne ľúto tých čo som kúpila, neviem čo s tým. Rozbalené mi asi nikto nekúpi a v útulku by znovu radšej niečo priemerné, aspoň tak to mali napísané na fb. 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:44
Reakce na Janulik03:

My máme teď jednu kočku, která třeba vůbec domů chodit nechce, i když je otevřeno nebo má hlad či doma něco voní jde maximálně do chodby, čumí, jakmile někoho zachytí pohledem, tak už to pomalu obrací ven a čeká, jestli jdeme taky. Za osm let se vůbec nenaučila chodit domů, nikdy nešla ani do kuchyně nebo tak, když jí tam vezmu tak uteče, přitom je ochočená, asi máme doma nějakou divnou karmu:-D :-D.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:54
Reakce na paktofonika:

BARF zcela určitě nevyjde dráž než Orijen, když nebudeš kupovat 200gramová "skvěle propočítaná a vyladěná balení pro vašeho pejska, abyste to měli bez práce a on dostal vše, co potřebuje". Fleťáci (30 a 33 kg) dostávají 2x denně 300 (Terk) a 330 (Cid) gramů masa, i kdybys krmila Amy jako Terka, což hádám nebudeš, protože je o dost menší, tak je to 600 gramů masa na den.

Za maso vydáme max. 1300-1400 za měsíc, a to mám dva už poměrně velké psy. Něco samozřejmě stojí i zelenina, ale tu já jím sama ve velkém množství, takže se psi svezou se mnou, vajíčko/tvaroh/jogurt dávám, jak si zrovna vzpomenu.

EDIT: Potrefenáhusa Jsou to vlkodávkové, oni postupem času zmorfujou :-).

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 11:19

Včera som išla cez takú polosamotu v obci a vravím si, že domáci vetraju kožušiny. Ešte som si pomyslela, aké ich maju zvláštne biele a no sa to pohlo. Tri krásni bieli samojedovia. Ach.

Musím si to zopakovať aj s fotákom. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 12:12
Reakce na Potrefenáhusa:

prosím vás, rufíčka.

toho dáte do umyvadla a je to. ale já se chystám koupat pupáka  musím nechat nahřát deset kýblů vody a všechny konve, do všech hrnců uvařit horkou, dát si pláštěnku a půjdeme na to 

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 12:34
Reakce na Jiná Realita:

To zní dost složitě, nebylo by lepší ho nechat zušlechtit někde v psím salónu? Tchýně to tak dělá s landseerem, tak s Pupíkem by to mohlo jít taky, ne?