Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 15:28
Reakce na Potrefenáhusa:

býti rufíčkem, již mám sbaleno  jste tak krutá!

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 18:07
Reakce na Potrefenáhusa:

Vytírání se do koberce, známe. A Goliášek na jedné fotce vypadá, jak kdyby bral Rufíkovi míru 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 18:46
Reakce na Kokoska:

on si chodí utírat hubu, i když se jenom napije, strašnej pes, tohleto 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 18:47
Reakce na Jiná Realita:

ale nevim, kam by šel, se svejma pěti švestičkama, to jsem na něj teda dost hodná, koupala jsem ho teď snad potřetí, za tu dobu, co ho mám

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 19:08
Reakce na Potrefenáhusa:

vyměním kus za kus 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 19:29
Reakce na Potrefenáhusa:

PS: výhodou je, že s pupkem si můžete otevřít továrnu na psí svetry, dnes jsem zase vyčesala jednoho psa navíc 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 19:31
Reakce na Jiná Realita:

No z rufa taky je,kupodivu snad i vic nez z cendy,nebo je to min videt,jak to ma stejnou barvu jako podlaha a najednou bum a všude strasny závěje 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 19:43
Reakce na Potrefenáhusa:

závěje jsou celkem trefný 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 19:47

Děkuju všem za pochvaly (respektive Róza děkuje!)

Róza se začíná rozkoukávat, já začínám zjišťovat účinnost čistidla na koberce (potom, co se včera nebyla z toho šoku z přesunu schopná celý den vyčůrat, mám z toho docela radost). 

Je to miláček - a mám pocit, že jsme vybrali více než dobře - bez snídaně nefunguje, procházky zatím vypadají tak, že ujde tři sta metrů, udělá bobek, a chce domů. Ještě ohledně vycházek a pohybu - bydlíme ve čtvrtém patře - jak jsou na tom takhle stará štěnata a schody? Je to ok ze zdravotního hlediska? 

Přidávám dnešní foto :)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 19:55
Reakce na GChK:

já jsem četla, že štěňata by po schodech moc neměla, s roninem jsme se jim vyhýbali, pokud to šlo. kvůli vývinu kloubů. nemůžu zaručit, že to není blud, ale raději jsem ho šetřila.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 20:08
Reakce na GChK:

Zdravím nový prírastok  Je to krásavica

Krátke prechádzky budú len krátkodobá záležitosť, u nás to prebiehalo rovnako. Amy ani nechcela chodiť von, ale akonále zistila aká je to tam zábava nebolo a naďalej nieje ju ľahké dostať domov :D Po schodoch by chodiť nemala, ja som Amy nosila tuším kým nedovŕšila 6 alebo 7 mesiacov(už si to presne nepamätám). Rovnako som obmedzovala zoskoky z gauča, pristavila som jej k nemu malú stoličku a naučila ju chodiť po nej. Možno to bolo prehnané, ale tak nepredstavovalo to pre mňa žiadnu námahu a čas naviac tak prečo nie. 

A vidím to tak, že až sa porozhliadne a otrká tak tie krabice budete musieť premiestniť :D Ale možno je Róza rozumná a nebude škodiť :D

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 20:45
Reakce na Jiná Realita:

Vyčesanou srst sbírej. Pak ji necháš spříst a někdo (vůbec nemyslím na Potrefenáhusa ) ti z příze uplete svetr.

Brácha to takhle dělal taky a neteř měla afghánské svetříčky. Málokterá vlna je hřejivější. 

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 20:46
Reakce na GChK:

Štěňata a schody ne. Kvůli kloubům. Horší je dolů než nahoru. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 21:00
Reakce na Dadoo:

já jsem kdysi viděla nějakej dokument, kde pani pletla svetry z čaučauů a říkala tam, že ty chlupy musej mít aspoň 6 cm, aby z toho šlo upříst to vlákno. Rufík teda tak dlouhý nemá, ani Čenda neměl. 

(Se přiznám, že mám u kamarádů schovaný rouno z ostříhaný ovce a sbírám odvahu do dovézt do Prahy, dneska ráno se rýsovala možnost to odvézt a byla jsem moc ráda, že to nakonec neklaplo, co s tim panebože budu dělat, to byl zas nápad )

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 21:01
Reakce na GChK:

já taky myslím, že se bude chvíli rozkoukávat, než to pořádně rozbalí.

Krásná je!  

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 21:15
Reakce na Potrefenáhusa:

Já mám doma svetr od tety, upletenej z týhle ovčí vlny, ostříhaná a upředená ovce. Nejkousavější svetr co mám  nikdy sem ho na sobě neměla, prostě to nešlo. 

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 21:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak to mě taky zajímá co s tím budeš dělat . 

S délkou vláken u afghánů problém nebyl. Složitější bylo najít tu přadlenu. Nakonec objevil pani, která měla starý kolovrátek a strašně moc ho chtěla vyzkoušet, jen neměla materiál. Tak se vzájemně potěšili. To vlákno se mi strašně líbilo. Bylo velmi rustikální, nepravidelné, jemně chlupaté a ty svetry byly fakt boží.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 21:32
Reakce na Dadoo:

Ounz nj, tak vyhodit to můžu dycky, že jo  (kamarádi na vesnici maj sousedy, co maj dvě ovce místo sekačky na trávu a tu vlnu 2x ročně vyhazujou, takže škoda žádná)

já i uvažuju o kurzu předení právě :-D

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 21:33
Reakce na GChK:

Po  schodech bych ji nosila, dokud ji unesete, ty věci na zemi vám asi trochu probere, jestli teda nebude extrémně hodná, a venku se stroprocentně rozkouká :-). 

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 27. srpna 2017 21:42

A s chlupama je to letos nejhoší, co pamatuju. Vytírám i luxuju teď 2x denně, není to primárně kvůli psům, přesto bych si z toho, co pokaždý vyluxuju, složila minimálně 2 kokry. Není mi vůbec jasný, že mi tu ještě vůbec nějaký psi zbývají, nedává to vůbec smysl. Jediný vysvětlení je, že se sem ty chlupy dostávají z nějaký jiný dimenze :-D.