design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 09. května 2020 23:06

Garfie Jo, neco podobneho to bylo, tohle konkretni se mi nelibi, spis se mi libil ten napad zajimave vazy a jednoho kvitka;-). 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 09. května 2020 23:08

Emi tu, co si sem dávala. Oni mají brizu, ale v kombinaci s hraskovou a k tomu fialkové zdi. Já vím, že to zní divoce, ale ten pokoj vypadá hrozně prijemne. barvy jsme dělali s architektou a ještě po deseti letech tam vlezu a říkám si, jak se to povedlo (když je tam výjimečně uklizeno). Jeste chci vyhledove vyměnit i závěsy na jednobarevné světle ( teď tam mají zelenofialovej patchwork) a už tomu vybledly barvy. jinak bych s tím byla v pohodě pořád, i s tím kapsářem.

Offline Emi
1094 příspěvků moje polička 09. května 2020 23:20

continuity Říkala jsem si, že je hezky neutrální. Tak snad budete spokojené.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 10. května 2020 09:36

Karja Hele, já mám něco podobnýho, asi to původně nebylo na kytky :-) ulovila jsem to v nějakém antikvariátu, používám to teda venku, takže to sklo trpí víc, ale musím tě varovat, že se to dost špatně umývá a ty baňky budou ještě horší, musíš to fakt hlídat, aby se ti tam neusadil nějaký bordel. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 10. května 2020 10:28

Karja mne se libi ze zahrady na niti ty tri male vazy na cibuloviny, v tom si dovedu predstavit i jednotlive kytky. Ale jednu z nich nemaji, jinak bych si to asi koupila.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 10. května 2020 13:04

Karja na mě vyskočilo na fb v reklamě teď tohle

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 10. května 2020 13:53

žluťásek Jojo, presne v tyhle reklame se mi to libilo, ale vcera jsem to uz nasla, a na produktovce je to uz dost kycovity.

Offline OliveOyl
1919 příspěvků moje polička 10. května 2020 14:38

Uvažuju o betonový stěrce do kuchyně za linku. Uvítám jakékoli tipy, rady, názory.

Offline Emi
1094 příspěvků moje polička 10. května 2020 15:35

Karja A co si zkusit něco vyrobit, když nikde nevidíš to pravé? Náhodou jsem narazila na tohle. Můžeš si vybrat velikost i počet a dát i různě vysoké zkumavky. A beton by mohl připravit sambo

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 10. května 2020 20:06

OliveOyl Máme doma a jsem nadšená. Nečistoty od vaření smyju houbičkou s jarem,  jinak bez údržby. Poslední vrstva se lakuje matem, polomatem nebo leskem, je to tedy celkem hladký povrch. Mám indukci, tak nevím, jestli je třeba nějaká speciální technologie u plynu. A existuje nepřeberné množství odstínů a míry těch šmouh.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 10. května 2020 20:46

Emi To se mi taky moc nelibi a uplne vidim ten beton na detske nozicce:-/

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:03

nemám na to nejmenší náladu, ale prostě se to nedá odložit, takže se tím musím zabývat. už ji musím objednat.

verze kuchyně dva. nevím, proč tam dal cihlový obklad, ten tam fakt nechci, tak se ho snažte nevnímat, stejně jako úchytky, které budou dole "hranové" a nahoře žádné (takže bude ta kuchně prostě vypadat úplně jinak ).

ať už bude za linkou obklad, sklo nebo cokoli, nebude divné, když to bude na straně bez horních skříněk pokračovat v linii výšky pod skříňkami (popsané strašně, snad mi rozumíte, prostě obklad by sahal do cca poloviny výšky zdi)? viz další obrázek.

a mám jeden problém. protože byly skříňky plánované kolem celého obvodu, je tam už tak nachystaná elektřina, a bylo plánováno, že pracovní desku osvítí podsvícení horních skříněk. tam, kde nebudou horní skříňky, nebudu mít osvícenou pracovní desku. potřebuju tam dostat jiné osvětlení, bez sekání, nějaké světlo, protože jinak je světlo jen uprostřed místnosti na stropě. takže jsem si říkala, že bych ho vedla kabelem za obkladem, a to světlo by bylo na horní hraně obkladu. napadá vás, jaký typ, nebo nějaký úplně jiný nápad? viz ty červené body na dalším obrázku. někde tam potřebuju dostat nějaký typ světla, který by nepřekážel a dobře se čistil.

(ještě dodávám, že jsem chtěla tu horní řadu na druhé zdi, a nad varnou desku přiznanou digestoř, ale žádná přijatelná cenově a vzhledově tam nevejde na výškua digestoř potřebuju, takže to musí být takto, vleze se jen vestavěná).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:04

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:07

nebo tu zeď mám obložit celou?

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:11
Reakce na Jiná Realita:

nebo tu zeď mám obložit celou?

​neobkladala bych to cele, bude to ok bez, zvazila bych nad hranou obkladu polici a pod ni pokracovat s led paskou. i kdyz nejsem fanousek otevrenych polic v kuchyni, tak sem by se hodila a vyresila ti nekolik problemu najednou:-) 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:15

viktorka_od splavu no jo, jenže tu polici stejně nemůžu navázat na horní řadu skříněk, nejblíž asi od hrany dřezu, takže bych stejně neměla světlo nad dřezem :( polici mi doporučoval i kuchyňář, ale já nechci nechci, nesnáším bytostně každotýdenní leštění věcí z polic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2020 10:35

Jiná Realita tu zeď bych celou neobkládala, do úrovně skříněk to bude ok. Ale obávám se, že každé světlo, které bude hned nad obkladem nebude vypadat moc dobře. Nebylo by možné přecejen ten kabel zasekat? Na kabel stačí tenká drážka.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:37

Evaeva a jak bys ho řešila v případě zasekání?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2020 10:39

Jiná Realita hele, ale pokud nemáš chuť to teď řešit, což absolutně chápu, nestálo by za to to odložit. Myslím, že nějaký čas se dá zvládnout i s elektrickým vařičem a rychlovarnou konvicí. Aby si dalších 20 let neměla kuchyni, která ti úplně nevyhovuje a ještě ti bude připomínat proč tomu tak je.

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:41

Jiná Realita a proc nebudes mit osvetlenou linku? Vzdyt led pasek muze jit zespoda skrinek a trafo mit ve skrince, ne? Ten obklad jsem nepochopila. Jako ze chces mit oblozenych jen tech 60cm mezi linkou a hornima skrinkama? a pak s tim pokracovat i na tu stranu bez skrinek? Nebo naopak oblozit to, kde ty skrinky nejsou? ty cihly me matou