design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2020 10:42

Jiná Realita záleží jaké světlo si vybrala na strop nebo nad stůl. Pěkně by mohlo vypadat nějaká nástěnná lampa na nastavitelném rameni. Ono i takové to klasické světlo, co se dává nad linku, potřebuje vývod buď ze strany nebo shora.

Edit: nebo zavěšené lampy ze stropu, ale to už byl větší zásah. Otázkou je taky ta nízká výška stropu.

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:44

Tak nam prislo naceneni fasady...nova kuchyn a obyvak bude kdovikdy, fnuk

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2020 10:58

711990 já právě chci mít osvětlenou linku. jenže bez horních skříněk nemám to světlo moc kam dát.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:03

Jiná Realita tak buď bych si tam nechala natáhnout kabel k nástěnný lampě nebo bych si tam dala tu polici, já mám v Praze nějaký světlo z ikey na těch policich zespoda. Můžeš si na ne dat par věci, typu slanka, peprenka, já teda neměla plyn, ale fakt mi nepřišlo, ze je to ke kazdotydennimu leštění 

obklad bych nechala do výšky skříněk, ale vybrala bych hodně nenapadnej

mne se líbí třeba tohle

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:04

Jiná Realita tak to je příležitost pro tu lampu/nebo dvě/ s ramenem, co tu dává Jinx? tu superkrásnou?

jinak teda "každotýdenní leštění věcí z polic" neznám a neprovozuju, tudíž mě to nevzrušuje

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:05

Já mám v Praze tohle, ale už je to taky 11 let starý, ale furt se mi to líbí - obklad je vysokej, ale jsou tam fakt vysoký stropy 

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:16

Potrefenáhusa mne sa nikdy nechce verit, ze to ma 11 rokov, vyzera ako nova co sa tyka opotrebenia aj dizajnu. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:21

Mrakoplas Nadčasová proste, že

si dělám srandu, ale vono jak to zadnej moc design nemá, tak mi přijde, ze na tom nemá moc co stárnout. Deska by teda zasloužila prebrousit, ale jinak fakt nemám jedinou výhradu, já na ikeu nedám dopustit 

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:35

Jiná Realita A proč nechceš sekat do zdi? My jsme dávali světla až za několik měsíců po kuchyni, sekalo se do zdi, protože se světla dávala výš asi o půl metru a je to krásně zapravené, nejde to vůbec poznat. Já bych ve fázi budování nedělala ústupky, které nejsou nutné. Máš to na spoustu let, ať tě to těší.

My máme za linkou na zdi obklad, který končí asi 30 cm nad policí. Pak je jen vymalovaná zeď a na ní jsou lampy s ramenem. Vařím na plynu a police utírám jednou za 14 dní. Na policích jsou jen talíře a sklenice, které běžně používáme. Většinou tu polici utřu, než tam nádobí vyskládám z myčky. 

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:37

Potrefenáhusa Ta tvoje kuchyně je fakt pěkná. Co tu občas zahlédnu, tak se mi moc líbí tvůj vkus a umění kominace.

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:50

Jiná Realita jotak, jako ze chces osvetleni na tu cast bez skrinekja to nepochopila. No to bych sla cestou co ukazovala na obrazk Potrefenáhusa 

Offline Magráta
7973 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:57

Potrefenáhusa mně se tvoje kuchyně taky moc líbí :-)

už máte jasný plán, jak budete předělávat kuchyni v domě? (pokud to není moc dotěrný dotaz)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:11

Magráta Máme, jakoby, ale nemáme na to zatím peníze - navrch u nás je docela problém se shodnout a u mě přes tu kuchyň moc nejede vlak, mám dost konkrétní představu. Navrch muž tu ikeu nějak nemá rad, furt mi tu vypráví, jak je to drahej aušus a ze v asku nebo scontu maj to samy....no nemaj, kde by se to tam vzalo???

Teď jsme byli něco řešit u kamarádky, jejíž muž se učí truhlarem, a ten se mu to snažil vysvětlit, ze na 1 metr kuchyně se pocita cca 10 tisíc a ze on za cenu ikey nakoupí leda tak materiál...

pokusim se ten navrh vyhrabat z nejakyho ntb, moje zařízení s ikeou nějak nespilupracujou....a hlavní problém, nevejde se sem pak ta moje bílá kredenc :-(

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:23

Potrefenáhusa No, nebo jak vždycky praví můj otec, za ty prachy bych já ani neodemčel dílnu. :) 

Řešíme teďka taky kuchyň a kdybych teda též neměla určitý dost konkrétní představy, který se ale bohužel se sortimentem ikei úplně nepřekrývají, v pohodě bych si tam vybrala, přestože přítel taky trpí nějakou fixní ideou, že kuchyně z ikei je šmejd, co se zákonitě rozpadne do roka a do dne...

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:37

Karoleena já nevim, jestli se nepohorsili, ale ta moje kuchyně má třeba panty blum, což má bejt nejkvalitnější kování na trhu. Jako co mi přijde celkem aususovy, jsou ty spotřebiče, lednici i myčku bych si (a jsem si) koupila jinde.

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:41

Potrefenáhusa Karoleena muz je na ikeu uplne alergicky, jsem mu ukazovala ten futon a on ze zase ikea

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:52

rasaNori Hele ať vymyslej, kde to za ty prachy koupit jinde a aby to nějak vypadalo 

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:53

Potrefenáhusa Karoleena  ja som kvoli cene tiež planovala ikea kuchynu ale nevosla sa mi sem. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:54

Jiná Realita Nižší obklad je v pohodě, naopak myslím, že to bude vypadat líp. Police bych se úplně nebála, můžeš si tam dát květináče s bylinkama, kuchařky, opřít obrazy nebo jen sem tam nějakou dekoraci, já jednou měla v kuchyni jen otevřené police a nijak strašné to nebylo. Pokud bys ji nechtěla, udělala bych to s těmi svěšenými světly, jako navrhuje Husa nebo nějaké podobné světlo "lampička", jako se ti líbilo u jinx. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:56

Potrefenáhusa rasaNori Já nevím, co to ti chlapi s Ikeou mají  Můj je teda v pohodě, ale bývalý spolubydlící ji doslova nenáviděl a vím o minimálně dalších třech mužích od kamarádek a tak, co tvrdí, že je to děsný šunt a tak-a nakupují v Ascu, Scontu a podobně....