design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 14. května 2020 07:36

Jiná Realita tak jsem si doma uvedomila, ze jak mame resene svetlo v kuchyni my - mam horni skrinky taky jen nad kratsi nozickou L, tam mam ten led pasek pod skrinkou a nad tou delsi jsou dve okna a mezi nimi mam takove snad hezci bodovky, ktere jsou nasmerovane na linku

ty nase jsem nenasla, ale videla jsem i takove ty zarovkove, jak jsi vybirala snad nad stul (i kdyz je to eglo)

https://www.svet-svitidel.cz/eglo-98113-bodove-svitidlo-townshend-3xe27-60w-230v/?gclid=CjwKCAjwte71BRBCEiwAU_V9h72oXufAdiddX8xsOFM74B827-InbluAI1LCVzEmKDBK_WTMdvCHTxoCEZAQAvD_BwE

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. května 2020 14:14

bram ehm presne takovou krasnou cihlovou dlazbu poblil nas pes na kolaudaci u kamaradu, protoze nikomu nedoslo ze panev plna oleje na terase tam fakt nevydrzi do raniho uklidu... Ten flek je tam jeste po osmi letech videt

Offline Tak Betty
5653 příspěvků moje polička 15. května 2020 15:51

Chci rekonstruovat koupelnu , jsem teprve na začátku a zajímalo by mě jestli koupelnova studia dodaji koupelnu na klíč. Nebo si budu muset sehnat firmu. Vlastne nevim odkud začít.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 15. května 2020 15:54

Tak Betty Moje tchýně vlastnila koupelnové studio a dělali komplet na klíč. Nejlíp asi bude někam zajít a zeptat se. A začala bych od představy, jak by to mělo vypadat (doporučuju pinterest pro inspiraci) . A nenechat se od studií zbytečně tlačit, já třeba nemám ráda obklady, pokud nejsou nutný a oni mají trochu tendence tlačit obkladačky všude kam to jde....

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 15. května 2020 15:58

brrr Ty Chotutice mi přijdou boží, zrovna včera nebo kdy to na mě vyskočilo na fb, nějaký věci v interiéru se mi moc nelíbí, ale v celkovým kontextu té rekonstrukce vlastně jen drobnosti... 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 15. května 2020 16:30

brrr Mne se moc líbí to druhy, i ze to hodně respektuje původní stavbu, to prvni je taky dobrý, ale přijde mi to takový hodně zahraniční už 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 15. května 2020 16:40

brrr líbí se mi vlastně obojí, to druhé respektuje půdorys domu, akorát přidali na výšku, u toho prvního mi přijde, že ta přístavba je nová. Líbí se mi ten průjezd nechaný, to mi přijde praktické

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 15. května 2020 17:08

Jiná Realita jestli ta digestor je zabudovana do skrinky, takova ta vysouvaci s filtrem, tak pocitej s tim, ze ti to tu skrinku zabere. On je ten odtah a motorek prave uvnitr te skrinky, zbyde ti tam akorat tak uzka policka na krabicku caje.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 15. května 2020 17:14

Karoleena MaeGandal Potrefenáhusa Mi se právě to druhé líbí moc, to první mi připadá lehce "násilné" (i když tam samozřejmě mohli postavit nějakou hrůzu). I ten interiér, i když ne všechno, se mi v tom druhém líbí víc.

Offline Tulipe
2471 příspěvků moje polička 15. května 2020 17:14

Mně přijdou fajn obě rekonstrukce, jen tenhle typ řadovek se mi odjakživa nelíbí.. Sousedit takhle natěsno s někým, kdo má zanedbaný dům i zahradu, jak je vidět v tom jednom případě, se mi zdá dost problematický :(  Ale to je asi problém řadovek obecně, nejen těchto.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 15. května 2020 17:17

Tulipe S tím úplně souhlasím, podobně to má tchán a je problém něco většího dostat ze zahrady, všude nalepení sousedi.

A myslím, že ta zahrada se bude v tom druhém případě ještě dělat, že na ni neprdí schválně.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 15. května 2020 18:31

Tulipe Tak nevím, ale pokud člověk nebydlí na samotě, tak asi sousedí vždycky s někým. Mně přijdou tyhle stížnosti na řadovky dost liché, protože strašně záleží na konkrétním místě a úpravě pozemku. Když srovnám, jak jsme měli předchozí samostatně stojící dům a nynější řadovku, tak soukromí teda jednoznačně lepší u té řadovky.

A než mít souseda, který se furt mrcasí v záhonech (furt míněno jako fakt furt, pár hodin denně), to radši ať má zahradu jak džungli (ano, jsem extrémně nesnášenlivá vůči lidem poblíž mého prostoru).

Offline Tak Betty
5653 příspěvků moje polička 15. května 2020 18:33

Garfie prosím, když nejsou na zdi obklady, tak jaká je alternativa? Něco na tý zdi byt musí, min za umyvadlem.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 15. května 2020 18:39

Tak Betty To je jasné (i když jsou i jiné možnosti, třeba různé stěrky, sklo, omyvatelné nátěry a tak), já myslela spíš na zdech, kde to není potřeba, měla jsem pocit, že v těch studiích tě často tlačí, aby prodali....

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 15. května 2020 18:41

brrr Je to moc zajímavé, několikrát jsem se k tomu dneska vracela. Ten první mi přijde trochu na sílu, ale zároveň k němu mám takový "respekt", nebo jak to říct, že se toho prostě nebáli. Ten druhý se mi celkově líbí asi víc, hlavně ve vztahu k okolní zástavbě.  Ten interiér mi přijde takový...jakoby se nedokázali rozhodnout, co vlastně chtějí, ale zase pro takový přístup mám dost pochopení  Jednotlivé výhrady i pochvaly bych měla pro oboje...

Offline Tak Betty
5653 příspěvků moje polička 15. května 2020 18:43

Garfie ano, děkuju,budu se muset do toho položit, když už jsem se po vnitřním boji sama se sebou rozhodla.Muž říká jak chceš tak bude.

Offline Victoria
1200 příspěvků moje polička 15. května 2020 18:44

Tak Betty Jestli do toho mohu vstoupit, Garfie už to zmínila, tak sklo je skvělé. A pak se dělají obrovské formáty nejen v keramice, ale i v dalších materiálech, které jsou opravdu velké, třeba 3,5 na 1,5 metru, a tím se obloží konkrétní místo na zdi a máte celistvou plochu beze spár. Je to ale dost drahé, na práci je to už vyšší dívčí, opravdu to nemůže dělat každý obkladač, ale to skvělá volba. 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 15. května 2020 19:16

Tak Bettymy teda nemáme dlažbu ani za umyvadlem, ale máme umyvadla - korýtka a asi necakame. A od návštěv to jednou za čas zvládne. S umyvadlem ke zdi bych si to netroufla

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 15. května 2020 20:20

MaeGandal ja som mala na starom byte umyvatelny nater urceny do kupelne. A sice mam nechut k obkladom, ale ten nater uz  nedam nikdy viac. Tmavomodru sme museli casom prelicit, kvoli nasej extra tvrdej vode tam boli flaky a neslo to nicim dole. Pri umyvadle bola biela, to by bolo v pohode keby som si obcas samodomo nefarbila vlasy a ked mi tam prskla farba a hned som to neutrela, tak tam ostal flak. Ale paci sa mi to stale. Teraz budem bojovat zas so sparami, mame malu kúpeľňu tak sa nedal dat velkoformatovy obklad. Takze spar az az,  to bude moja smrť