Díky! Zkusím to někde vyhrabat.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Jos Agnes se mi moc líbila
Jos Knížky od Čornejovych jsou dobré snad vsechny:)
Yrsu Sigurdarottir jsem četla, asi 3 knihy a moc se mi nezamlouvá to spojení detektivka + záhadné tajemno.
Mám tip na oddechovou četbu na prázdniny. ![]()
Alenka v říši zombie
Rozum a cit a mořské příšery
Pýcha, předsudek a zombie
Máte něco na doplnění? A ano, přečetla jsem všechny tři ![]()
Četli jste tu vítěznou knihu Magnesie? Shakespearova Anglie? Nikde to teď nemají.
Ronna Já a je super, velmi dobře se to čte a je to fakt zajímavé. Uvažuju i o těch starších.
Jsou to vlastně medailonky jednotlivých společenských skupin, mě ty dějiny každodennosti baví.

Chystám se pořídit, dle recenze to bude zajímavé.
Čte tady někdo detektivky s Gereonem Rathem (od Kutschera)? Už jste četly Olympii? Co to sakra je?
No, dočteno, přesně, co to jako sakra má bejt?!
Vilemina Mě to těžce zklamalo.
brrr mě taky a dost
Ounz Nejde, je nutné to dočíst.
brrr tak jo.. já mam velkej skluz ![]()
Ounz no, nejde ani naznačovat, musíš číst. Ale jinak ty reálie predvalecnyho Nemecka jsou fakt dobrý.
Vilemina jasný. Já si tak nějakmyslím, že tuším (už jenom kvůli tomu roku)
někde sem četla, že Kutscher kvůli Olympii prolistoval noviny z celýho toho roku co maj v archivech
Se jako nezucastnena vlozim, ale Olympia bude o olympiade? (Chytry dotaz, vim). Ted ctu od Hostu Berlin 36 (prekvapive o celkovem deni behem olympiady), tak ze bych se konecne pustila do tehle vasi serie?
Jos Pusť, rešerše má autor udělané perfektně.
Nevite nekdo, kde bych mohla sehnat Snih od Orhana Pamuka jako eknihu? Chci si ji precist v cestine, ale nemuzu na ni nikde narazit.
Jos Dik za tipy co pises, par jsem si poznamenala, zkusim sehnat to Pod Nuz, vypada to good!
Mulen A dobrej, treti Naslouchac? Cetla jsem ty dve prvni a ok, spratek sice, ale jinak zajimavy, tu treti maj konecne elektronicky, papirovy tady nekoupim, coz teda na plaz by bylo nej!
Docetla jsem ted Lights shining in the forrest od Paul Torday, nektere jeho knihy vysly cesky, tahle teda ne, ale vim ze vas tu dost cte AJ, je to prijemne napsane, hlavne atmosfera vylicena jeho jazykem a zajimava zapletka, je to spis oddechovka.
Jo a konecne jsem teda precetla prvni Elenu Ferrante, preklad do aj se cte super, kulisy atd vyborny, hlavni hrdinky me obcas stvaly. Mam i druhou, tak uvidime, myslim, ze jste tady psaly, ze je horsi.
Jacqueline Susann - Valley fo the dolls/Udoli panenek (dolls aka barbituraty a spol na predpis) - chystala jsem se uz delsi dobu, kniha vysla v 1966, popisuje 3 hlavni hrdinky cca 1948 - 1965. Krom toho ze je tam trochu moc "cekam na zadku az mi nejaky uzasny muz predvede velkou lasku" je to velmi zajimava sonda do tehdejsi doby, prostredi je showbiz, NY a LA hlavne, na tehdejsi dobu asi dost extravagantni.
Vdechla jsem nekolik Palahniuku, hlavne Damned/Prokleti super! 13 holka skonci v pekle, samo vcetne sokeznich veci (dalnice lupu atd). Pokud ho ma nekdo rad... ja se bavila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)