Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 11. července 2021 02:02

Dokud vás nenajdeme (D. Anaparra) - příběh z indického slamu, kde se parta kamarádů snaží vypátrat, co se stalo s mizejícími dětmi. Téma strašné, ale podané z dětského pohledu, takže to není taková hrůza. A dobře se to čte.

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 11. července 2021 10:21
Reakce na Mha:

Co na tom, že je to občas nelogické. V tom horku bych to stejně nepoznala. 

​jezis, to me vzdycky uplne paralyzuje, prestanu pak bejt schopna vnimat jakejkoli dalsi dej

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. července 2021 12:30

moora Já si k tomu většinou vytvořím další logictejsi verzi a pak pokračuju ve čtení. Ale pak když je zase zmínka o tom předchozím, tak jsem zmatená a říkám si, takhle to přece nebylo.

Takže mám spoustu vlastních verzi třeba Harryho Pottera nebo podobnych drobně chaotickych knih. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:25

Tak jsem zas po čase vlezla do myceliálního auditka na nyxu, kde Vilma Kadlčková průběžně informuje o progresu, omrknout, co je novýho... a vida, dobré zprávy! :) Tak vám to sem zkopíruju: 

Přítomní matematici si všimli :D Včera ve tři ráno s totálně ugrilovaným mozkem jsem si tu radostnou zvěst ještě nebyla schopná úplně připustit, protože fakt ty poslední týdny píšu jako pominutá.

Tak jo. Mycelium je po dvaceti letech úplně, kompletně, definitivně hotové, dopsané do posledního slova včetně epilogu, dořešené se vším všudy a uzavřené takovým způsobem, že není možnost přímého pokračování. (Tím neříkám, že všichni umřeli, ale dost jsem to probrala a završené je to takovým způsobem, že kdyby ještě někdy o někom z těch lidí něco bylo, jakože to neplánuju, byl by to úplně nesouvisející příběh.)

Je to pekelně dlouhé. Já vím, ach jo, no ono samo. Za sebe mám ale skvělý pocit, protože jsem tam dostala úplně přesně to, co jsem tam dostat chtěla, a vyznělo to, jak jsem plánovala, a možná i líp, než jsem si dokázala představit (ale jestli je to takhle dobře, to už musí posoudit jiní). Všechno si sedlo, všechno se vysvětlilo, nezbyly nenavázané konce.

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:47

Karoleena UF!!! Tak snad to brzo vyjde, zacinam cist od zacatku!

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 13. července 2021 23:19

Přečetla jsem Vrány od Petry Dvořákové a pěkně mě to semlelo. Asi že mám dceru podobného věku jako hlavní hrdinka. Pohled ze dvou stran na stejnou situaci a skvěle zachycena atmosféra včetně vran, podle mě skvělé.

Před nějakou dobou jsem četla Dědinu, která mě nijak zvlášť neoslovila. Ale teď se podívám, co v knihovně ještě od Dvořákové mají.

Offline AprilTwelve
987 příspěvků moje polička 14. července 2021 07:21

notna Vrany mě taky hodně zasáhly. Teď jsem od ní četla Chirurga a taky se mi to moc líbilo.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 14. července 2021 07:47

AprilTwelve Chirurga jsem si zarezervovala v knihovně. :-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. července 2021 08:33

notna AprilTwelve Vrany byly skvele, hodne me to zasahlo. Chirurg je kapku odlehcenejsi, byt taky o zavaznych tematech. Mam v knihovne jeste Sobestacneho, ale zatim jsem necetla. Bude to take tezke cteni. 
Ja ted pomalu docitam Katerinu Aragonskou od A.Weir a je to skvele, takovy spravny historicky roman s kapkou politikareni. V audiu mam rozposlouchano Jdu s hlavou vztycenou a Velky sesit, ale hlavne tu Horakovou si musim davkovat.  

Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 17. července 2021 07:42

notna vrany byly skvele. Mela jsem pak pujcene od Dvorakove jeste Site, ale to uz me tak nechytlo. 

Jinak ja ted docetla Deti Volhy a libilo se mi to, ale uz mi to prislo takove vyumelkovanejsi nez Zulejka otevira oci. 

Ja ted mela nejak na knizky smulu, prinesla jsem si plnou tasku a skoro zadnou nedocetla! Nevim, jestli jsem jen nemela v knihovne stastnou ruku, nebo to jsou fakt blbosti. Thriller od Jeffa Abbotta Tri zeny - zapletka bude asi dobra, ale prijde mi, ze se to neda cist, asi blby preklad, protoze hodnoceni to ma dobre.

Zivot v utajeni, je to zivotopis agentky CIA. To se cte dobre, ale nezda se mi to autenticke a vadi mi to:) Mozna se k tomu jeste vratim.

Slyset jeleny zpivat - chtela jsem "omladit" svuj ctenarsky denik a sla po novych ceskych autorech. Ale nejak se nemuzu zacist, zatim me to nudi.

Cetli jste nekdo neco z toho, mam tomu dat jeste sanci? Chtela jsem neco lehkeho na leto, ale melo by se to dat cist...

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 17. července 2021 08:12

Děkuju všem, co tady psaly o Naslouchači. Neříkala jsem si, že už nebudu číst nedopsané ságy? Grrrr

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 17. července 2021 08:32

Byla jsem v divadle na Kdokoli může dělat cokoli. Takže jsem doma hned vytáhla knížku. A neměla jsem to dělat.

Dávné okouzlení zmizelo. Jako číst se to dá, ale že by mě to nadchlo jako kdysi, to ne.

Jako dočtu to celé, ale jen proto, že musím dočíst každou knížku. 

I když ta Morova rána je docela zajímavá. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. července 2021 08:53

Gatita Z toho tveho jsem teda necetla nic, ale taky jsem mela chvili smulu na knihy (cast audio) a byla jsem z toho dost otravena. Z audio jsem nakonec doposlouchala Kde zpivaji raci a uz nikdy vice. Ten patos, ne to mi nesedlo. No a pak Obet bez tvare, ze si u krimi odpocinu a bylo to tak jalove a prepalene. Pak jsem se nechala nalakat na takovou fantasy pohadku Medved a slavik a taky teda zadna velka slava. Ale snad bude lip

Offline miuu
393 příspěvků moje polička 17. července 2021 09:47

Gatita Slyšet jeleny zpívat jsem si chtěla přečíst. Tak snad nebudu úplně zklamaná. 

Offline AprilTwelve
987 příspěvků moje polička 17. července 2021 09:57

Gatita četla jsem ty jeleny a za me nic moc,  zápletka je kombinace několika motivů,  které znám z jiných knih a to mě odrazovalo... takový odvar no. myslím, že to bude zajimavejsi pro lidi, kteří danou lokalitu znají.  takhle já mám ráda Kopřivu a jeho detektivky... a taky mi přijde vtipnej,  ale vím, že to není styl ani humor pro každyho.

Offline Mulen
4779 příspěvků moje polička 18. července 2021 18:10
Reakce na brrr:

Děkuju všem, co tady psaly o Naslouchači. Neříkala jsem si, že už nebudu číst nedopsané ságy? Grrrr

​jojo, mela jsem úplně stejný pocit

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 20. července 2021 13:37

Kora Tak jsem dočetla Svědectví a skvělý, skvělý! Teď je to sice čerstvé, ale já ji snad musím zařadit do své top od Kinga, asi předběhla ty ostatní, měla jsi pravdu :) Pro mě je King fakt pan spisovatel. A mám teď těžkou knihocovinu :(

Offline Kora
příspěvků moje polička 20. července 2021 16:23

nonemy jj, mám to s touhle knížkou stejně 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. července 2021 11:39

Karoleena 711990 je tá séria dobrá? Akurát ju pozerám na martinuse, papierová verzia tam nie je, len e-knihy a k tým nie sú žiadne recenzie.

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 21. července 2021 14:27

DrowRanger ja byla nadsena, ale jsou tu i ctenarky k Myceliu skepticky...myslim ze continuity