Sweet Potato od doby kdy jsem jako mala cetla Štěně Solo miluju hyeny![]()
Cestování
Sweet Potato krasny fotky.:-)
viktorka_od splavu
Hugo van Lawick! Další z mých dětských idolů! První knížka o zvířatech, kterou mi strejda půjčil, byly Nevinné bestie od Huga a Jane Lawick - Goodalové. To byl začátek všecho, mého zájmu o zvířata a tzv mrchožrouty obzlášť. Štěně Solo mám samozřejmě taky, ale to bylo smutné.
Bohužel, psi hyenovití jsou v současnosti asi nejohroženější druh vůbec. Mají tendenci zdržovat se na krajích parků, poblíž lidkých obydlí - a tím sami sebe odsuzují k záhubě. Jednak je místní tráví, jednak je hubí psí infekce, psinka a vzteklina.
Jsou snahy o jejich odchov a zpětný návrat do divočiny na odlehlých místech, ale vzhledem ke konkurenci větších šelem je to mnohem těžší, než například u nosorožců.
Věděli jste, že všichni tihle tzv mrchožrouti jsou velmi úspěšní lovci? Že mnohem častěji se lev přiživí na kořisti hyeny (čili ukradne ji) než naopak?
Hyeny i psi hyenovití žijí ve velkých smečkách s nesmírně zajímavým sociálním uspořádáním. A v přísném matriarchátu.
Zarinya Díky. ![]()
Spatřit divoké psy tedy nadále zůstává mým nesplněným snem.
viktorka_od splavu já mám zase hrozně moc ráda supy. Ani nevím proč

Sweet Potato Nádhera. Takový nedotčený svět. Kde to prosím je? Já po Africe ani třeba Asii netoužím ani ve snu, nejsem až tak dobrodružná plus klima a hmyz nic pro mě, ale ty fotky jsou krásný. Mimochodem, nezávidím Ti třídění a práci s nimi. Já i z týdnu v Evropě jich dovedu nasekat 500.
Sweet Potato je to moc krasny a mobil ti foti moc pekne. Zoom je neco za neco, zrcadlovka by chtela urcite dva objektivy a to uz se pronese.
stes Sever, severozápad Tanzanie.
Tanzanie je obrovská, tady na mapě je ten malý kousek, co jsme z něj kousek viděli.

Kokoska Já byla zvyklá chodit s fotobatohem, záklaďák, dlouhé sklo, filtry, hromada filmů, i stativ jsem nosila. Někdy i dvě těla.
A navíc, tady jsme fakt moc nenachodili. ![]()
Měli jsme skvělého řidiče, přírodu si užíval stejně jako my. Byl nadšený, že se s námi dostal do míst, kam ho ještě nikdy nikdo nehnal.
Ač neumí plavat, strašně si užil koupání ve vodopádech kus od Natronu (prý se to naučí!) A v jezeře Natron hodil krásnou hubu do bláta. 

Sweet Potatoto jsou super zážitky
Sweet Potato tak to potom clovek lituje.
Sweet Potato Nádherné fotky, a nádherný zážitek to musel být.
Sweet Potato Nádherné fotky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)