Sweet Potato krasny fotky a ta adenia jsou bozi. Moje jsem umorila, ale Tak Betty ma jedno letite. Ty Tvoje fotky me utvrdili, ze bych z Afriky chtela videt kvetouci poust Namib. Zvirata me nejak uz neberou a to jsem v mladi hltala vsechny knizky o africkych zviratech. Ted me berou kytky, ty neutecou ...
Cestování
Ginger Namib je úplně boží, i když nekvete.

brrr to verim.
Sweet Potato ja som na safari nikdy netuzila ist ale po tych tvojich fotkach uz ano! ![]()
Mrakoplas přesně tak, mně by nikdy nenapadlo, že bych se jako chtěla podívat do Afriky a ted...no máme toho hodně, to máš Japonsko, Afrika...ještě že o té Antarktidě tehdy ta brněnská vědkyně moc nepsala:-D
Karja no z Antarktidy sa vratil nedavno jeden slovensky cestovatel a ten ma akurat utvrdil v tom, ze tam nechcem
. Ale on isiel z pobrezia na juzny pol pesi a tahal sane. No jako pekne sa to citalo zpod deky ![]()
Karja no z Antarktidy sa vratil nedavno jeden slovensky cestovatel a ten ma akurat utvrdil v tom, ze tam nechcem
. Ale on isiel z pobrezia na juzny pol pesi a tahal sane. No jako pekne sa to citalo zpod deky
K Antarktidě doporučuju Orka Váchu Poslední země Nechcete každé ráno snídat "sopku" a s hygienou je to taky tristní. Ale knížka je krásná jako cestopis i jako četba duchovní.
Archivářka Orko je fajn. Podívám se po té knížce, díky za tip.
Už jsme doma.
Sweet Potato Nedá mi to se nezeptat: A kufry také? ![]()
andulka01 ja si netroufla ![]()
Sweet Potato ted teprv jsem si vsimla, ze mas prihodny parfem!
Sweet Potato hlavne ze jste doma, horsi by byly nejake zazivaci problemy tam.

Před odletem jsme se ještě zastavili na koupání v Chemka springs, teplé prameny vytékající odněkud zpod Kilimanjara, oblíbené výletní místo místních. Nádherně čistá, tak akorát teplá voda, u břehu okusovaní rybičky (pedikúra fajn, ale do zadku si kousat příště neprosím!), půjčovna duší. Místní obvykle plavat neumí a turisty se jim většinou podaří přesvědčit, že bez pneumatiky v těch nekonečných hlubinách a prudkém proudu zahynou)
Jiní předvádějí úžasnou akrobacii na lanové houpačce.
Já jsem se teda taky zhoupla, ale spadla do vody jak zralá hruška. ![]()

Sweet Potato Krásný to je, krásný!!!
Moje Vzpomínky na Afriku jsou dost odlišný, budu je muset obnovit! ![]()
Nádhera a velká závist. Asie mě tolik neláká přesně kvůli vlhku a havěti - až na Japonsko, tam jsem se omylem dostala ještě v pubertě
. Africké safari je ale teda velký cestovatelský sen.
Tri noci u jezera Como, primo v Como ano nebo ne? Kousek od centra, plaze a hlavne vlaku. Byt je hezky, svetly a blizko jsou kavarny, promeda..Mame s sebou maleho syna a radi bychom meli dopravu blizko. Plan je jeden den asi vegetit v Como a dva dny vylety po jezere, hlavne Varenna. A pak na den a noc do Bergama. Ale nikdy jsem v oblasti nebyla, tak jestli to neni uolne spatny napad. Letime do Bergama, ale podle vseho je Como asi to nejhezci tam....
Jos V jakém období? Každopádně rozhodně ano, Lago di Como a okolí je super. Ostatně, proč jinak by tam byly ty nejdražší pozemky a vily v Itálii ![]()
Koncem ledna jsme byli na východním pobřeží, projeli jsme jej celé autem.
Z Coma jezdí trajekty a lodě, zvážila bych cestu do Varenny (přístaviště je v Olivedu) lodí.
Varenna je fakt krásná, jen počítejte se spoustou turistů (i teď tam bylo celkem narváno a v mimosezóně zavřený restaurace). Co mě teda vzalo nejvíc, je trochu severněji položená víska Corenno Plinio. A klášter na poloostrově Olgiasca, ale tam už se bez auta moc nedá.
Západní břeh naproti klášteru Santa Maria di Piona

Corenno Plinio

Varennu jsem asi nějak zapomněla fotit. Já jsem teda vyplesknutá v podstatě z každýho italskýho města u vody
Každopádně mám taky v plánu to tam víc prozkoumat.
andulka01 Uzasne! V kvetnu, letime do Bergama, tak tam si chci nechat jeden den s prespanim. Mame juniora a vidim to spis na vlak+trajekty, tentokrat asi pujcovani auta vynechame. Poletime jen s prirucnim zavazadlem. Kdyz se osvedci, muzeme nekdy zase na delsi dobu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)