Mrakoplas A už pečeš?
Já jdu na pečená jablka, malí otroci hrabou listí na zahradě, tak to bude tematické....
Přiznání
Garfie No tak teď jsi mi nasadila brouka do hlavy. Máma dělávala jablka v županu a já už vůbec nevím jak (ona taky ne). Musím to vymyslet a zkusit, to by mohlo mít úspěch :-)
andulka01 nevim, jestli jsou to ta prava v zupanu, ale delavala jsem jablka nakrajena na silnejsi platky zalita v palacinkovym teste, pak posypat skorici a cukrem
moora nejsou, ale to je taky mooooc dobrý, díky za připomenutí ![]()
moora A já zas jen samotný jablka oloupaný, na půlku překrojený a v místě vykrojenýho jádřince lžička brusinek, posypaný skořicovým cukrem a kousek másla na to. Po upečení jsme na talířku přidávali zakysanou smetanu.
Mrakoplas tak dej pak vedet, jestli se povedla
andulka01 rum do štrůdlu neznám ![]()
Do těsta? Na jablka?
Achjo, na dnesek chystam mrkvovej dort jako buchtu![]()
Catherinne Do jablek. Dávám rum (tuzemák) do každýho pečení z jablek. Trošičku, cca lžíci.
andulka01 on je rum dobrej skoro do každého pečení, jabka nejsou podmínkou!
andulka01 on je rum dobrej skoro do každého pečení, jabka nejsou podmínkou!
Tak! ![]()
Ostatně ani péct není nutné ![]()
barbucha do hubnoucího vlákna?
andulka01 U nás je "župan" listové těsto. Jabka oloupat, odstranit jádřince (existuje na to speciální šťourač), díru po jádřinci zacpat ořechem, přidat lžičku marmelády, zabalit do kousku rozváleného těsta. Potřít vajíčkem a upéct.
Magráta tam se zere nejvic
Přiznám se, že mě tady několik stránek o pečení voňavých štrůdlů a jiných dobrot v situaci, kdy mě před měsícem klekla trouba v kombinovaném sporáku, který už dva opraváři odmítli opravit, a já se bojím do bytu ve stávajícím stavu (tj. už mnoho let těsně před rekonstrukcí) pořídit novej, citově rozdírá.
Isca naopak! Ty jediná jsi v bezpečí!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)