V Citu slečny Smilly pro sníh zase autor se zaujetím popisuje to Mechanikovo vaření.
Přiznání
Diky za zkazeni predstavy o falunske uzence. Ja na ni jako dite mela strasnou chut.
Ale diky, na Ronju bych byla skoro zapomnela, hned se musim podivat, zda se da koupit.
To nepla, to by byl úplatek ![]()
Hele ale já to jednou měla a myslím, že to nebylo zlý (ta uzenka)
Mě hrozně bavilo, jak celý týden jedli všichni i v lesovně skromně, furt nějaké livance, jahelníky, kaše, houby a pak přišla neděla a Týna vlítla na dvůr a zařízla tři kuřata a dvě husy. Že si to nerozložili do celého týdne :)
já třeba klasický uzený vůbec ráda nemám, vadí mi asi ta uzená chuť, tak tohle se mi líbí náhodou, vypadá to tak jemně, jsem podobný takový hodně jemný salámopárky jedla v zahraničí a bylo to dobrý.
Ale rovnou teda přiznávám, že když je dobrej šunkovej salám, tak mi chutná víc než klasická šunka
Asi by to bylo na tehdejší zvyky neskromné :-)
Naši kdysi vozívali z NDR jako úžasnou dobrotu Metzský salám, není ten falunský nakonec něco takového?
Ronja asi půjde sehnat snadno, ale zrovna včera jsem u Kosmase uvažovala, jestli ji nekoupit do auta na cd. Takže na cd jde sehnat určitě.
Nepřemýšlejte :-) znáte se osobně, ale víc neřeknu :-) vždyť je to jedno.
No...umíte
Asi v těch odbornějších kruzích známá byla, ale na veřejnosti myslím ne.
a jako luisu a lotku tu nikdo rad nema? (ja jo, ja jo!)
Když já znám osobně tolik lidí :-D
Jinak meťák miluju, mazali jsme si ho na chleba jako paštiku. Akorát to, co se u nás dneska prodává jako městský salám není meťák, ale obarveného tuk bez chuti, fujtajksl.
No ty miluju!! :-) A vůbec, všechno od Kastnera!
No jasně! DSD ji měla před pár lety v doporučené četbě, tak se už předem strašně zhnusila. Byla pak dobrá satosfakce sledovat, jak to hltá a hýká smíchy.
Luisu a Lotku jsem jako dítě milovala až nekriticky. Odvezla jsem si tu knihu k babičce a kdykoliv jsme k ní jeli na návštěvu (skoro každý víkend), přečetla jsem si ji znovu. Někdy i několikrát za sebou během jednoho odpoledne.
Zajímavé ale je, že když jsem do ní koukala nedávno, přišlo mi, že je hrozně archaicky napsaná a dnešní optikou by se mi možná už vůbec nechtěla číst, nemít k ní ten vztah z dětství.
Já! :-)
A Bratři Lví Srdce? To jsem četla jako dítě několikrát (stejně jako Pipi a Děti z B.), ale teď si na to netroufám.
no nemá, no!!!!!
podle mě ten métskej salám je něco jinýho, já ho teda pamatuju z dětství jako měkkej mazací a stejně jako játrovka, taková ve střívku stejně jako ten métskej, mi nechutnal. Znám teda jen ten československej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)