Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 23:18
Reakce na moora:

tak vona je to v první řadě kniha :-)

OK. Ani nečetla. A to prosím Děti z Bullerbynu jsou moje oblíbený.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 07:01
Reakce na Potrefenáhusa:

No to já s Váma taky  

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 07:03
Reakce na barbucha:

Děti z Bullerbynu byla v dětství jedna z mých nejoblíbenějších knih..

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 07:20

ted jsem nekde videla ukazku z deniku Astrid Lindgrenove, ktere vyjdou cesky ten nekdy, vypadalo to zajimave, takze jejim milovnicim doporucuju

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 09:05
Reakce na Ounz:

Deti z Bullerbynu jsem poridila dceri k Vanocum a ted ji to ctu. Je nadsena a mne se to libi ale extra nadsena uz nejsem.

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 09:12
Reakce na dzizisketa:

Haha. Na me jste na fb vykoukla uz kdysi davno pres znameho, ktery komentujte kde co. Pamatuji si, ze jste mela hezke krestni jmeno, ktere si tedy uz nepamatuji :) a pres stejneho znameho jsem na fb zahledla i @Dadoo. virtualni svet je malý :)

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 09:46

Přiznávám se, že jsem Pippi nikdy nečetla, kousky jsem zachytila ve školce nebo v TV. Děti z Bullerbynu jsem teď četla dětem. Myslela jsem, že je to nebude moc bavit, že je to spíš holčičí, ale spletla jsem se. Jsou nadšení z Lasseho.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:05
Reakce na Candance:

No tak vono je to spíš pro ty děti, no

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:14

jsem ráno na základě týhle diskuze hledala doma jednu starou fotku, jelikož my s Pippi jsme včera slavily výročí, ale našla jsem pouze verzi bez knihy (dostala jsem knihu k narozeninám ve 2. třídě a měla jsem ji moc ráda, stejně jako ty Děti z Bullerbynu)

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Ty anny eliottovy jsou dvě,v první mi ukrutně leze na nervy Anna,v novější zas kapitán jaksejenomjmenuje.z těch BBC adaptaci se mi moc líbila Jana eyrova (v cj naprosto nepochopitelny název láska Jany eyrove nebo tak nejak) a sever a jih od e.gaskell (v cj opět zcela nepochopitelně láska v bílém pekle)

Láska v bílém pekle je úžasná, tu bych mohla pořád dokola. Název je děsný, asi měl a) přitáhnout diváky, b) všude poletující bavlna a c) aby se to nepletlo s Jihem proti severu. Jen nesouhlasím se závěrečnou líbací scénkou na nádraží, tu si vymysleli, v knize je něco úplně jiného (i když taky si vyznají lásku) - v kontrastu s tím, jaký to byl průšvih, když se Margaret na nádraží loučila s bráchou, to je úplně mimo. I když scéna je to krásná. Ale tehdy by něco takového prostě nešlo.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:21
Reakce na Ounz:

Vemte s sebou chleba a dám si s váma rande s radostí!!! :-)

Jinak já teda ani netušila, že Pipi je nějak zfilmovaná, ale teď koukám, že existuje i film o Dětech z Bullerbynu. Děti je milují, i syn :-)

Známí Švédi bydlí kousek od "Bullerbynu" a pořád nás zvou, je tam prý v rámci muzea restaurace, ve které lítá Karkulín a krade ze stolu koláčky! 

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:24
Reakce na Garfie:

To je super, jsem pro zavedení funkce Saturnina do kavárny Slavia!

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Tobě i Pippi všechno nej!

Já jako dítě znala Pippi jen ze seriálu, ale Děti z Bullerbynu, to byla moje bible, uměla jsem je málem nazpaměť a u některých pasáží jsem pokaždé řvala smíchy. Tak jsem byla ráda, že se líbily i mým dětem. Teď už z nich vyrostly, ale na CD si je ještě občas rády pustí.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:25
Reakce na Šošanah:

já tohle zatraktivňování názvů nechápu, maximálně to pak uteče lidem, kteří to znají. Jako třeba film podle knihy Cit slečny Smilly pro sníh přeložený z originálu jako Stopy ve sněhu, no WTF?

Offline Vilemina
2324 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:26

"Všeobecně panuje skálopevné přesvědčení, že mladý muž, který má slušné jmění, se neobejde bez ženušky". Pýchu a předsudek mám děsně ráda. Film s Keirou se mi nelíbil, ta série BBC docela jo, ale já radši čtu :-)

Offline Vilemina
2324 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:27
Reakce na Šošanah:

Ovšem mísa koblih nutná!

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:28
Reakce na Garfie:

Ty filmy jsem objevila před pár lety pro děti. Samozřejmě tam všichni a všechno vypadá jinak, než v mých představách a na obrázcích Heleny Zmatlíkové, ale mají moc krásnou atmosféru. Karkulína jsem jako dítě neznala. V dospělosti mi o něm vyprávěla kamarádka jako o své nej dětské knížce a mně byl z toho vyprávění strašně protivný.

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:29
Reakce na Potrefenáhusa:

No a přitom by se Cit slečny... mohl klidně jmenovat Láska v bílém pekle, že? :-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:29
Reakce na Sweet Potato:

my s pippi děkujeme. Karkulína mi četla máma ještě než jsem začala chodit do školy, moc se mi to líbilo.A pak jsem ještě měla moc ráda Bratry Lví srdce, byla to moje úplně první knížka půjčená z knihovny. Ale nikdy jsem neměla Ronju, dceru loupežníka.

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 10:30
Reakce na Vilemina:

Ovšem mísa koblih nutná!

To by patřilo k jeho pracovním pomůckám.