Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 23:49

žluťásek tornádem 

Před bombičkama varuju, bude od toho celý, až to bude měnit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 23:51
Reakce na DruI:

Evaeva Mimino vám podstrčily víly? ;o)

Já jsem taky neměla ráda změnu designu sešitů! Ale já jsem očividně byla laxní v dělání zápisků, tak jsem jich holt nikdy nespotřebovala tolik :o)

​Já mám velké písmo, na první pohled úhledné. Číst se to ale moc nedá

U výroby mimina jsem byla, ale povahu asi dostal od sudiček

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2025 00:01
Reakce na DruI:

Tabea No jak bys to dělala, dáš je do družiny a tam se unavěj! ;o) Já mám teda dojem, že moje děti se k akčnosti vyhecovávaj buď navzájem, nebo s kamarádama, protože když je každej sám, tak si dovedou hrát krásně klidně a umírněně!

​Tohle je i u nás. Podle mě je to prostě tím, že bráchové se na ten jeho nápad chytnou a ochotně se přidají k čemukoliv. Narozdíl od rodičů

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 00:09

Evaeva starsi ma to stabilo na bombicky a meni si ich v pohode bez zababrania. Ale uvidime ako mladsi

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 00:12

žluťásek R. píše pořád bombičkovým Schneider a v životě mu žádný inkoust odnikud nevytekl. 

Ale teď si teda rovnal psací potřeby do pouzdra a řekl, že na pero už kašle, že letos bude už psát tímhle - a vytáhl propisku ve tvaru mrkve

Mně je to jedno, ať píše mrkví, já nic nekupuju, reaguju až na přímou žádost učitelky, že je potřeba, aby měli něco konkrétního.

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 00:20

žluťásek Dcera má klasické pero od Lamy. A teda vzhledem k tomu, že má celkem kvalitní hrot, tak problém s rozvrzáváním ani s vytékáním inkoustu nemá. I si ho teda umí sama naplnit inkoustem, akorát si na to nevzpomene, že by to měla udělat :o) U nás učitelka pevný požadavek na pero neměla a protože manžel je na klasická pera strašně vysazenej (má jich momentálně asi sedm), tak Julinka chtěla opravdové pero jako má tatínek.

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 01:41

DruI Jenom pro zajímavost, má opravdu klasicky plnitelné pero inkoustem z lahvičky? Před nějakou dobou (asi vloni touhle dobou, tipuju ) tu byla debata, že klasické nebombičkové pero se už skoro nedá sehnat, tak jsem si na to vzpomněla a googlila a našla jsem jenom něco od Faber-Castell - bombičkové pero s dokoupitelným konvertorem, což je ten vnitřek pera, co se dá naplnit z lahvičky, ale ani tak to není ta úplná klasika, kdy se do lahvičky ponořil hrot pera, spíš je to plnitelná bombička (odkaz). 
Taky jsem vždycky ráda psala klasickým plnicím perem, na bombičky jsem pak přešla v 18, když jsem dostala Parkera, tím jsem se propsala zbytkem gymplu a pak VŠ, mám ho doteď, pořád je funkční. 

Offline Mulen
4779 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 06:21

My do pate tridy nemame zatim zadny seznam, zadne pozadavky, obedy platit nemame, ale dcera je z toho tezce nervozni.

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 06:50

Myrtilatohle. Já se přiznám, že už si přesně nepamatuju, jak jsme kdysi plnily ta pera my (akorát to, jak hrozně rychle se to pero vždycky rozpadlo ) ale taky tam má konvektor, který se teda plní ponořením hrotu pera do lahvičky s inkoustem. Ono se jí to právě líbí, jak se ten inkoust hezky natahuje dovnitř

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 06:54

U nas jsem v tom zatím 2x obědy, plus malý dítě 2x papuce, potřebuji jedny do školy a druhé do družiny. A chtěla třpytivé obaly na sešity. Zbytek budu řešit až to bude aktuální...

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 07:09

Mulen My taky žádný seznam nemáme, nakoupila jsem to podle loňského, kde byly napsány všechny ročníky:D. U nás upřímně než na pomůcky všichninrodice čekají na info, který víkend se pojede zase ta ,,rodičovská voda,,:D:D

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 07:29

Ja ani neviem, čím L píše, ake tuším niečím  ako u Pinot Noir

Určite mal Stabilo a teraz asi prepisovačku.

Offline Jitka77
1621 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 07:49

DruI Manžel je můj člověk A Lamy dělá naprosto spolehlivá, blbuvzdorná a nerozbitná pera. Mám pochopitelně jiný model,ale je to jediné plnicí pero, které se nebojím nosit naležato v bílé kožené kabelce.

Pro větší školáky by mohla být fajn i značka Kaweco, jsou v různých pastelových barvách a mají celkově subtilnější konstrukci. Dospělé pero, ale hravé a moderní.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 08:24

žluťásek s keramickým hrotem byly takový taky s otaceci kuličkou a jakoby inkoustem? Mne se tím psalo hrozne špatně, ale muj ideal je tezky pero nebo propiska, ktery píše tlustě. Mívala jsem rada parkery se silnějším hrotem a kamarádka kdysi mívala úplně uzasnyho Pelikana, mělo sponu ve tvaru hlavy a zobáku pelikána

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2025 08:29

Já si do teď pamatuju svoje nadšení, když v druhé třídě tu začaly prodávat tornáda a paní učitelka nám dovolila tím psát(propisky byly zakázané) Pro mě ty plnící pera nebyly

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 08:57

Já jsem levák a propisku jsem mela zakázanou , ač naší byli kvůli tomu ve škole několikrát. 

Já jsem teda schopna rozmazat si i některou propisku. díky bohu za popisovatelnej displej na mobilu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2025 09:03

continuity některou propisku rozmažu i já, pravák

No lituju tě.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 09:07
Reakce na Kan:

Konec prázdnin a v papírnictví apokalypsa. Čím větší výběr, tím větší problém, mít nerozhodný děcko je strašný! Tady máš plastelínu a nazdar!

​Milánku,

tady máš písánku,

gumičku se slonem

Buď sbohem.

Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 09:48

Me ty letošní prázdniny trochu mrzí. Dovolenou jsme tedy měli moc hezkou, to ano, ale 14 dni je málo. Nejvic mě mrzi, ze jsme si s detmi neužili nejake lazo plazo volno doma, dlouhe spaní, snídaně, koupaliště, flakani po zahradě. Bylo to hrozne uspěchané, příměstské tábory, home office, deti jsme jak horké brambory prehazovali po jednotlivych dnech k babičkám, ktera mela zrovna volne odpoledne, tak hlídala. Vecer jsme ani nikam nevyráželi, bud to vypadalo na bouřku, nebo byli deti nerudne, ze zas nekam "musi". 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2025 12:06

Gatita podle mě se to s prací nedá. Já jsem ráda, že to s kluky máme, ale je mi jasné, že pak už to nepůjde. Vždycky si říkám, kolik nám těch prázdnin ještě zbývá