Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 08:58

Já píšu denně hodně, vypíšu propisek hodně. Ale jsou to jen čísla. A pak zápisky k vínu, ale ty po mně nikdo nepřečte. Někdy ani já ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 09:09

Pinot Noir já s tím nemá problém už na VŠ, kdy jsem ještě byla vypsaná. Stránka vypadala úhledně, ale číst to bylo horší

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:44

Evaevajá jsem došla tak daleko, že některé svoje poznámky jsem nosila na lusteni klukovi, který si ode mne ty přednášky kopíroval. On tam nechodil, tak to potřeboval přečíst celé, já jen pro připomenutí. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:46

A tuhle nejakými mými zápisky na tabuli nakrmil kolega chat GPT a ona to přečetla! Až jsme byli zaskočeni, protože ani jeden z nás ty apokryfy nebyl schopen rozluštit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:26
Reakce na continuity:

A tuhle nejakými mými zápisky na tabuli nakrmil kolega chat GPT a ona to přečetla! Až jsme byli zaskočeni, protože ani jeden z nás ty apokryfy nebyl schopen rozluštit. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:27

continuity kdyz jsem si kdysi opisovala nejake zmeskane ucivo od kamaradky, kolikrat jsem si vedle na papir zkousela napodobit ty tahy tuzkou, abych zjistila, co by to slovo asi mohlo znamenat.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:31

Jste mi připomněly, že v pondělí haranti nastupujou do školy Kristepane to bude masakr... o Adélu strach nemám, ale jak mi furt připomínaj ctění rodiče, tak Oliver je takovej citlivej

Na druhou stranu, mladýho pána konečně dostihne karma a vyžere si to, co mi předváděl když sám chodil do školy

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:34

barbucha nas mensi chlapecek jde taky. On je sikovnej, coz o to, ale obcas ma takovy zaseky, ze je nastvanej na celej svet. Snad ho ta cizi autorita usmerni, mne naposled predved hysterak kvuli zlomeny pastelce. Ale ve skolce snad zadny problemy nemel, tak doufam, ze to bude dobry.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:38

Kokoska hysterák kvůli zlomené pastelce klidně předvede i náš téměř osmiletý. Popravdě ani nečekám, že to do puberty přejde.Ve školce to nedělal, ale ve škole prý ze začátku párkrát jo. Ale už to taky umí ukočírovat. To dělá spousta dětí, z toho bych strach neměla.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:43

Kokoska 

Oliver je taky hysterik, vříská a mlátí dveřma... Nebo sedí ksichtem ke zdi a ostentativně se kaboní třeba hodinu (no co se mě týče, může tak do tý zdi čučet třeba celej den, ale rodiče ho vždycky začnou na kolenou prosit aby jim milostivě sdělil co se děje... a to vždycky odcházím páč bych je zabila všechny ).

Na tu školu jsem teda zvědavá, tam ho nikdo prosit asi nebude!

Offline dorota
1156 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:44

continuity Ako učiteľka mám prax v lúštení aj nečitateľných rukopisov, väčšinou mi to ide. Na VŠ si odo mňa požičiavala poznámky z prednášok spolužiačka, mám čitateľné písmo, ale strašne drobné (to, čo iní napíšu na 2-3 strany, ja napíšem na jednu), ona si pri kopírovaní 4 A4 dala skopírovať na 1 stranu, aby ušetrila na kopírovaní, nechápala som, ako to mohla prečítať také zmenšené.

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:54

Malý dítě jde taky poprvé v pondělí, posledně jsem na ni vrčela ať mluví, nebo ji zakousnu! Učitelku lituju předem, bude tam mít víc podobných modelů...

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:09

rasaNori Tak aspoň bude mít paní učitelka klid:D. Dcera říkala, že mají spolužáka, co pořád mluví, jakmile se mu něco připomene, jakože je příklad, kolik snese slepice vajíček, tak on už loví příběh, jak o víkendu zaháněl slepice;-))))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:42

barbucha oni si to ty děti většinou nechávají na doma

Nicméně doufám, že pokud by ve škole nějaké dítě bylo výjimečně zasmušilé, tak doufám, že by se paní učitelka nebo družinářka snažily zjistit, co se děje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:42
Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 14:45

barbucha Dneska se na tu ,,citlivost" svádí kde co. :D  Jeho to přejde, oni jsou kluci kapku opožděný.  Můj brácha když dědečkuje, tak přijedou k nám a očividně má vnouče s názorem. Haha, vždycky začnu luskat prsty a zpívat: Už slyším Boží mlýny, jak se otáčí, už slyším Boží mlýny, jak se otáčí...No je na něm vidět, že by mi tu herdu do zad dal rád ještě teď. :D :D

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 18:55

Takový příběh.

Dítě gruntuje a hlubiny jejího pokoje vyvrhly spoustu pokladů. Karty kromě jiného, hrací i vykládací. Dva balíčky ještě po mé mámě. Prý s nimi za mlada úspěšně vykládala. Jeden balíček tak ze 70., stylizované obrázky, druhé ještě starší, realistické postavy. Jako dítě jsem si je strašně ráda prohlížela (některé jsou i trochu hambaté!) , později jsme si je s kamarádkami "vykládaly". 
Vzala jsem ten modernější balíček, zamíchala, sejmula, tři otočila - Potíže, Zármutek, Smrt. Nojá jsem teda klikař, si fakt umim vybrat... A vzala jsem ty starší, zamíchala, sejmula, tři otočila - Nepřítel, Zármutek, Smrt.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 19:29

Sweet Potato jednou jsme si s dcerou taky vykladaly, vysly po sobe nekolikrat nemoci a jine nehezke veci. Neco z toho se opravdh splnilo.  Karty jsem nekam schovala, uz ani nevim, kam, a vickrat ajsem je do ruky nevzala.

Ale pokud se pamatuju, smrt v kartach znamena i konec neceho a novy zacatek, neni to nutne negativni. No prinejmensim konci leto, ze.

Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 20:15

Sweet Potato právě smrt v souvislosti s jinými negativními kartami znamená konec těchto negativních příhod  

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 20:42

Sweet Potato pokud jsi tu Smrt sejmula jako poslední, tak to znamená konec těch věcí před ní. 

Smrt - Cikánská karta

Tato karta je pouze v jednom jediném případě představitelem toho co říká, a to pouze tehdy, když se vedle ní nachází karta vdovy či vdovce, spolu s kartou nemoci. Jinak je kartou změn. Může se jednat o zásadní obrat v životě.

Vzájemný výklad této karty ve dvojici:

s Nemocí - dvojí možnost výkladu: nemoc před kartou smrti = končí zdravotní problémy. Nemoc za kartou smrti = počínající zdravotní problémy.
s Vážnými myšlenkami - opravdu velký životní zlom díky realizaci zamýšleného.
s Falší - falešný pocit změny, ve skutečnosti se nic nezměnilo.
s Neštěstím - dvojí možnost výkladu: neštěstí před kartou smrti = končí nešťastné období. Neštěstí za kartou smrti = nadchází nešťastné období.
s Nepřítelem - dvojí možnost výkladu: nepřítel před kartou smrti = končí nepřátelství. Nepřítel za kartou smrti = počínající nepřátelský postoj někoho.
s Nepříjemností - dvojí možnost výkladu: nepříjemnosti před kartou smrti = končí nepříjemné období. Nepříjemnosti za kartou smrti = počínající nepříjemnosti.