Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 14:06

notna To je jen takovej dojem, prostě musíš. Jim nic jiného nezbývá, kdyby si mohli vybrat, tak tady asi nejsou. 

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 14:09

Jeste me reknete, dneska odpoledne je moznost nakouknout do toho, co to dite u prijimacek napsalo do tech papiru. Mam jit nebo ne? Asi bych se neudrzela a zeptala se jestli ji teda berou nebo ne, at mam jasno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 14:14

notna zdravotní potřeby bych dala stranou, tam je samozřejmá podpora.

Ale ten sport nebo i hudba, tam si člověk musí klást otázky, jestli je to to, co pro dítě chce. Jedny mezinárodní závody za rok jsou hezká věc, ale už bych nechtěla, aby vedlo kočovný život, každých 14 dní jinde, což je v těch zimních sportech, v tenisu.... Já o to nestojím. 

Další věc jsou ostatní členové rodiny, ti mají taky svoje představy o životě, nemůžeš upozadit sourozence nebo obětovat vztah s životním partnerem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 14:15

rasaNori klidně se podívat jeď, i se klidně zeptej. A dobře si připrav, co řekneš dceři

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 14:19

Evaeva dik, v tom prave tapu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 14:37

rasaNori to úplně chápu! Nezávidím ti to.

Offline Anema
1212 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 15:25
Reakce na notna:

Ale jak tu někdo psal, že sportovní kariéru pro dítě určitě ne, tak když ji dítě chce hodně, není to jednoduchý mu ji odepřít.

​já psala, že by mi vadila čistě sportovní kariéra bez nějaké zálohy. Můj spolužák byl profesionální sportovec, ale zároveň si u toho tvrdě šel za tím, aby vystudoval svou vysněnou vejšku v oboru úplně mimo sport. Dokonce kvůli tomu po maturitě změnil klub, protože ten původní mu to umožnit nechtěl. A jak se mu to hodilo, když v cca 35 ukončil profi kariéru.

Kdyby dítě chtělo, nechala bych ho, máme profi atleta v rodině a myslím, že nemá špatný život, furt si někde jezdí . Ne, nadsázka. Každopádně naproti tomu nejdeme, starší má v 5 letech bežné kroužky, žádný sportovní oddíl.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 15:37

Nedovedu si představit,že zakazuju dítěti sport, do kterého je nadšené. Vidím to u nás, spedují výsledky zápasů, na yt miliony videí ze zápasů, z tréninků, různé druhy cvičebí. Takže jedno dítě má 4x týdně v jednom městě a druhé zatím naštěstí jen dvakrát týdně v jiném (další tréninky má v místě bydliště). Do toho zápasy každý druhý víkend. A to nejsme nic extra. 

Kamarádka teď zařídila svým klukům prázdninový kemp ve Španělsku, s mužem to pořeší HO a dovolenou a kluci se dobrovolně učí španělsky. A kdyby si náhodou některého v těch 15 do Španělska vytáhli, tak se přestěhujou všichni. Ale tam je vyhoda, že kluci dělaji stejny sport.

A mimochodem Pastrňák dojel ve 14 do Finska a Veselý do Španělska (ale ten tam měl myslím i maminku).

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 15:38

Anema Tak ono hlavně to plánováni rodičů za děti je úplně mimo, jelikož každý dítě si svoji cestu najde. Ať už je ta cesta jaká chce. 

Offline Anema
1212 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 15:52

Kan ano, to je jako se vším. Člověk se něčeho předem bojí a ono se to pokazí úplně jiným způsobem

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 16:15

Tak ji opravdu nevzali, je 11 pod čarou, takže bez šance. Asi to zbaběle nechám na muži, já nevím jak ji to říct.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 16:15

rasaNori Ach ne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 16:21

Anema atleti tolik nekočují ale u holek ve vrcholovém sportu by se nemělo zapomínat na těžké rozhodování ohledně mateřství. To teď myslím obecně pro všechny sporty.

brrr a dovedeš si představit, že se kvůli tomu přestěhuješ, plácnu, do Špindlu? Protože začalo to snowboardem. To, co popisuješ ty, mi nepřijde nijak zvláštní, extrémní. Tréninky 4x týdně jsem mívala taky, závody moc ne, ale všechno jsem to absolvovala bez rodičů, chod rodiny se tím téměř neřídil. Ségra měla zase svoje aktivity, ale nikdo se kvůli tomu nikam nestěhoval nebo netrávil s námi hodiny denně někde.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 16:24

rasaNori a neni nějaká možnost přestupu casem, srovnávaček? Přece jenom tam byla nejspis ze všech  uplne (a možná i výrazně) nejmladší a v tomhle věku mi to u těch porovnání prijde ještě hodně nespravedlivý 

Offline Anema
1212 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 16:30

Evaeva no, nevím, je už na sklonku kariéry a zrovna je na 3 týdny na soustředění ve Španělsku . Je pravda, že rodinu nemá, ale ze zásady se ho neptám proč.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 16:38

Stěhování do Špindlu nebo do Španělska nadnesu doma, muz neni ochotnej se kvuli škole odstěhovat ani do Prahy!!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 16:55

Anema to jo, ale třeba tenisti jsou deset měsíců prakticky v kuse pryč, nebo si vem i ten "blbý" biatlon, za sezónu se dostanou domů asi dvakrát. Třeba Špotáková si na soustředění brala děti, mám ten pocit

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 17:40
Reakce na Evaeva:

Anema atleti tolik nekočují ale u holek ve vrcholovém sportu by se nemělo zapomínat na těžké rozhodování ohledně mateřství. To teď myslím obecně pro všechny sporty.

Ale to je přece rozhodnutí toho dítěte. Jestli mít děti a kdy. přijde mi pitomost ji v pubertě něco zakazovat, protože pak bude mít těžké rozhodování. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 17:45

brrrmě to přijde až dobrodružné. Já bych se kvůli dítěti v FC Barcelona stěhovala hned. 

U nás je ten domased muž. Tak třeba by létal na víkendy. Ale mě představa víkendového manželství nepůsobí žádné ujimani.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 17:46

continuity no já celou dobu píšu o podpoře ne zákazu. Já bych vrcholový sport nepodporovala z mnoha důvodů, nepřijde mi to jako tak skvělý život, aby se tomu musela podřizovat celá rodina od 12 let dítěte.