Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:15

Evaeva jo, to může bejt

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:24

Blanka Svacinu v Narodnim jsem jeste nevidela. Ale osobne mam nejradsi divadlo Viola. Tam prijdes, koupis si sklenku vina a chlebicek a pekne si jdes ke svemu sedadlu se stoleckem. Za me genialni koncept. A fakt tam nikdo behem predstaveni nemlaska ani nesrka, rozhodne to nikoho nerusi. Jinak do divadla se snazim chodit slusne odena. Nicmene me lide v civilnim cistem obleceni vubec nepoburuji. Spis mi prijdou usmevne ty pokusy o spolecensky odev od nekterych ucastniku. Vetsinou jde o silne de mode kousky, kolikrat o par cisel mimo realnou fonfekcni velikost nositele. Taky jsem mnohokrat do divadla spechala rovnou ze skoly, prace apod. Hladova a rozhodne ne ve vecerni robe.  Zas bych to neprozivala. žluťásek

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:27

Tabea to taky nechapu, co tam nektere zenske delaji tak strasne dlouhou dobu. Mela jsem spoluzacku, co byla v kabince vzdycky snad pet minut. Pokazde. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:41

Jos -trochu odskočím bokom, ale pripomenula ste mi doby, keď sme v Brne chodili do Černých polí do Kinokavárny . Na plátne bežal film, a ľudia  sedeli pri stolčekoch a k tomu pozeraní si niečo dobré dali . Funguje to ešte , Brňačky ?

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:56

Já přiznávám, že když jsme byli v národním na Wagnerovi, tak jsem zcela vážně přemýšlela o tom, že několik toitoiek postavených v chodbě by jednoznačně vylepšilo zážitek ze představení ;o)

Offline eM
1621 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 18:16

Blanka Funguje, ale tuším, že ne každý den.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 18:48
Offline Blanka
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 19:30

eM - Vďaka za info ,spomínam si, ako úžasne „  svetovo “ sme sa tam cítili.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 21:37

Evaeva Myrtila

Tohle je úplně jiný případ, to nejsou troje kalhoty v zimě, to jsou dvoje kalhoty od září do června, už ctyri roky a fakt si vsimnu, protože  nejsou třeba moderní, tak si to pamatuju. Ještě jak ty holky znám a potkávám i mimo skolku, tak si to prostě všimněs víc, než s nějakou cizí paní, o již ani nevíš, jaké dítě je poradne jeji;-). Jako bohužel tomuto minimalismu se ani zdaleka neblizite;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 21:42

Karja jo, já mám tenhle minimalismus akorát v zimě, to se fakt nemá smysl o cokoliv snažit takhle mateřské.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 21:57

Evaeva Já to tak taky roky mela, to mi přijde běžné:D. I mimo mateřskou, ten zimní šatník, zvlášť někde, kde je zima je prostě stejný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 21:59

Karja jo, je to pravda. Ale do práce máš aspoň víc triček nebo nějakých vršků, občas si vezmeš šaty... Já teď nosím většinou triko na doma, když jsem stejně v bundě.

Offline Catherinne
10528 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 22:15

Tak já se přiznám, že kromě hezkého oblečení sleduji i to, kdo si byl ochoten ráno umýt, vyfoukat, upravit pěkně vlasy...

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 22:37

Catherinne Profesní deformace, to je pochopitelné.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 00:21
Reakce na MP Marge:

​Jeste ze se toho nedozil muj tatinek, velky to milovnik Prodane nevesty! Ten by dostal na miste infarkt

​Já taky. Musím říct, že jsem takovej staromilec, že pro to třeskutě moderní pojetí klasiky nemám velký pochopení, zvlášť když to nemá žádnou oporu v libretu a je to jen na efekt či pro šokování laskavého diváka. Trochu mi to připomíná ošklivky, který ze sebe dělaj ještě větší strašidla, aby byly aspoň zajímavý 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 00:29
Reakce na continuity:

Ty predstaveni mají kolikrát ke třem hodinám, já tam 45 minut jedu tramvají, musím tam být driv, což znamená 4-5 hodin o hladu i kdyby člověk hned po šel shánět veceri a těsně před odjezdem se ještě najedl (to nevím jestli je teda "povolené" vlastni piti). Fakt nevím proč bych se měla tak týrat, když má jít navíc o příjemný zážitek a ne o kurz přežití. 

​Prosimtě a kolikrát denně jindy jíš, aby ses necítila týraná? Jako 4-5 hodin "o hladu" to jest bez jídla, to nevydržíš?

Samozřejmě chápu zdravotní důvody, kdy se člověk musí najíst co dvě hodiny třeba aby neměl problémy... ale jinak v běžným módu snídaně/oběd/večeře to přece není nic neobvyklýho a k nevydržení

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 00:47
Reakce na Tabea:

Ginevra v zahraničí je taky fronta na dámský záchody obří.
Přiznám se, že občas nechápu, co baby na těch záchodech tak dlouho dělají (obecně, ne v divadle).

​Haha, to je přesný! Já teda na rychlost na záchodě sbalila muže, potkali jsme se na nějakém večírku, shodou okolností šli spolu 2x na wc ve stejnou chvíli a já byla pokaždé rychlejší, to prý nikdy nezažil a zjevně ho to velmi zaujalo!

V divadle teda taky už snesu dost, i když jídlo se lžičkou a tepláky by mě zarazily. Sama teda upřednostňuju hezké oblečení a přežít bez jídla. :-) 

Byla jsem v prosinci na baletu v Tokyu, na odpoledním představení teda, ale stejně. A překvapilo mě, že lidi byli hodně civilně oblečení. Zase tady lidi chodí asi trochu líp v průměru, takže žádná tragédie, ale jakoby se nikdo nesnažil, taky mě to překvapilo. A teda celkově i nějak...třeba když někdo přišel později a prodíral se doprostřed řady, byli jsme jediní, kdo vstal, přitom ty řady byly tak úzké, že se tam skoro nedalo projít. 

Ale zase bylo fajn, že o přestávce se dalo vyjít ven, takže muž a děti se skočili najíst do 7/11.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 03:35

barbucha MP Marge ja nejsem žádnej velkej milovník opery, nerozumím tomu, nečtu recenze, ale na prodaný nevěste jsem byla v národním divadle asi 6 nebo 7 let zpátky (omylem, měli jsme lístky od někoho z orchestru na La traviatu, ručně psaný a spletl se s datem) - a bylo to strašný. Presne takový, co vyčítáš neustále českýmu národu, takový celý nějak upachtěný, po těch letech už si nepamatuju detaily, sle fakt se mi to vůbec nelíbilo. Nekolik měsíců na to jsem videla úplně skvely zpracování od "ochotníků" v Techonicich (profesionální režisér, ale ochotnickej soubor včetně orchestru) a bylo to skvělý, skvělý, vykuchali to na největší hity, mělo to spád, Jeníček s Mařenkou byli místní gymnazisti...fakt to bylo jedno z nejlepších představení, co jswm kdy viděla 

takze tu Nellis jsem nevidela, ale jakoby každy modernizaci, po te, co jsem videla to předchozí zpracování, fandím 

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 04:35

Karja No, spíš jsem tím myslela, že pokud mě někdo takhle sleduje a nebere to úplně do detailu, možná si myslí, že mám celkem jenom jedny kalhoty a jednu bundu, protože ty kousky oblečení jsou si hodně podobný

Catherinne Tak to naštěstí od října do dubna řeší čepice - které mám tři, všechny smetanové barvy a skoro stejné

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 04:45

Karja Ehm....já teď koukala na fotky z Japonské zimy před sedmnácti lety-a hádej co tam mám na sobě? Stejnou bundu, v jaké jsem byla na horách minulý víkend. Ani jsem netušila, že už ji mám tak dlouho!