Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 19:30

První třídu jsme moc nevybírali, ale třeba jestli chteji děti zkoušet osmiletý gympl nebo ne, to jsem s nima řešila a udělala to podle nich. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:10

Anema Díky, zajimavý text.

Lehce k tématu:

Offline Anema
1212 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:27

Sweet Potato haha, to se mi stalo včera, když jsem po dlouhé době byla 3 hodiny sama doma .

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:39

continuity

ZŠ sa deti nepytam (ale vysvetlila som dovody preco som ju vybrala). Na toto rozhodovanie su fakt este mali. Ako ja si osobne myslim, ze vela deti nie su schopne racionalne zhodnotit ani vyber strednej (u mna to bol tiez krok mimo, nakoniec som isla na VS mimo odbor strednej), ale nikam ich tlacit nebudem. Maximalne mozem povedat pre a proti, porozpravat sa, ale ako pises, je to ich zivot.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 00:19

To se rozběhla super debata, zatím co jsem spala! Jdu si to s potěšením dočíst! 

Jos Jo, já taky myslím, že v určitých kruzích (hlavně teda v Praze) je tohle taky. Mám to doma u švagrové, je to trochu osobní, ale je přesně tenhle typ. 

Anema Určitě nevidím průměrnej vzorek a je jasný, že naopak ti, co vypadnou, jsou extrémně snaživí, protože ví, jak vypadá skutečná chudoba, na rozdíl třeba od těch evropských dětí. Ale třeba schopných Rumunů, kteří takhle "vypadli" je tu taky hromada, jsou skvělí, chytří, ale na děti takhle rozhodně netlačí. :-) Hele a k tomu přísloví....je to prostě jenom přísloví, taky neběháš s hrncem tak dlouho, až se ucho utrhne! Já si myslím, že je to vlastně docela dobrý návod na přístup k dětem a většina ho nějak mimoděk aplikuje-pro malé dítě máš pochopení, školáka učíš povinnostem doma i ve škole a s puberťákem už se snažíš se jen nějak rozumně domluvit. A je to přísloví o tvém přístupu, ne o jejich reakci, ti by nejraději byli králem od narození do plnoletosti, to je jasný!

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 00:57

Mrakoplas U nás v rodině je dítě, klavírní virtuos, který na přání rodičů (asi teda logické) vystudoval konzervatoř a sotva se za ním zavřely dveře, konečně začal pracovat v autodílně a momentálně studuje na automechanika.

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 06:29

Starší jsem nechala vybrat i zakladku, dostala se na všechny 4 z výběru, ale ona byla ten typ co se uměla rozhodnodnout. 

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 07:14

Moje robátko si taky prosadilo první třídu i když měl mít odklad, prostě řekl, že do první půjde s Honzikem, Terezkou a Dominikem a tak šel. U zápisu nakreslil patvar postavy, odrecitoval stromečku vstavej, ovoce dávej, tuzku drži jako kopyto dodnes. Jeho rozhodnutí, jeho boj. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 07:49

ja chtela do modry skoly na jizaku (mama tam tehdy kousek vedle pracovala), protoze byla modra 

ale to dilema se zakladkama je strasny, kdyz ta nejvic v dosahu ma hodne spatnou reputaci a jina v obci neni, ja teda do toho asi dite trochu mluvit nechám (kdyby mela nejakou bff a moc s ni toužila jít, tak to asi zvážím), ale spis rozhodneme my 

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 07:55

rasaNori predpokladam, ze tie styri ste jej vybrali vy?

Potrefenáhusa modra .no u nas by to bolo podobne. U nas je jedna tiez so zlou reputaciou (neriesena sikana), teraz sa to trocha prevalilo na verejnost a staznosti je hodne. Ja by som tam deti nedala ani keby bola nasa spadova. 

Ale starsi to teda tiez dost nevyhral s ucitelkou. Mladsi by mal dostat dobru.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:00

Potrefenáhusa syn se rozhodl stejně jako my. Do sportovky nechtěl, přestože tam šli všichni kamarádi. Ale úplně bych to na něm nenechala, myslím si, že je to v šesti letech příliš (viz tvoje modrá škola). Ale vyposlechla jsem si jeho argumenty a ty se překvapivě shodovaly s těmi našimi.

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:12

Mrakoplas logicky ano

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:21

Evaeva jo, je to určitě snazší, když nechce to, co ty taky nechceš

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:27

Potrefenáhusa jo, ale právě proto jsem se s ním o tom bavila. Kdyby řekl, že tuhle učitelku vážně nechce nebo to vypadalo, že bez Honzíka nepřežije, dala bych na něj. I když kamarádi šli do nespádovky, takže se klidně mohlo stát, že by to bez Honzíka přežít musel.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:35

Evaeva pro mne by ten kamarád asi taky věc ke zvážení byla, kdyby hodne moc chtěla 

ona ma teda smůlu, ze tady ve skolce jsou předškoláci zvlášť, takze letos ji tam odesla kámoška, která už tam příští rok (nejspis) nebude a její dve bff zůstanou zase příští rok jeste u malých dětí(uz ji na to delší dobu připravuju, ale dost se do toho bojím, protoze z ty holčičky z loňska byla špatná několik měsíců), takže nevim, jakým směrem se to bude vyvíjet 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:40

Evaeva jeste teda mame kamaradku v sousedním městě, ktera taky pujde pristi rok do skoly a nejspis tady kousek do malotřídky, kam bysme to taky nemeli uplne daleko, ale ty dve by podle me spolu zapálily školu nejpozdejc ve druhym pololetí, fungujou spolu jak dvě neřízený střely  :-)))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:46

Potrefenáhusa ve škole je zkrotí 

On má ty kamarády nakonec na společné chodbě, s jedním se kamarádí víc, protože jeho brácha chodí do třídy s mladším a taky se hodně kamarádí. Ale našel si nové kamarády ve třídě, má tam manželku ... Na vyloženě blbou školu bych ho asi kvůli kamarádům nedala. To by musel být opravdu speciální typ dítěte (jeden jeho kamarád takový je)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:57

Evaeva jasně, jenže tady je to trochu náročnější, jakákoliv jiná škola znamená rozvoz autem do sousedního města, kam je spojeni jen vlakem, takže se asi docela dlouho neodvážím je případně poslat samotný - takže to je taky ještě ke zvážení - i když je to jakoby prkotina, co bysme museli kvůli lepší škole podstoupit

(já jsem teda ted dost odhodlaná je sem nedávat, snad to zvladnem kdyžtak) 

Offline SunEclipse
3305 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 09:02

Garfie Indove vynikaji ve vsem? Tak to potom indicke helpdesky vynikaji v tom, byt uplne k nicemu a jen cloveka rozcilit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 09:18

Potrefenáhusa jo, jasný, ta doprava vždycky stojí za zvážení. Záleží, jak moc je ta místní škola špatná. Další děti do té vzdálenější nepůjdou nebo nechodí do vyšších tříd? Že by se ty rozvozy daly podělit.