Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline AprilTwelve
987 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 16:21
Reakce na Raduza:

​no já si divadlo vždycky užívám, na jídlo a pití fakt neustále nemyslím

​já s tebou naprosto souhlasím.  Me až doteď vůbec nenapadlo, že by si někdo do divadla vzal svačinu. Fakt ne. Já si to taky užívám a teda součástí toho je, že se obleču a upravím lépe než na běžný provoz. Asi jsem fiflena,  ale mě to dělá radost.Hlad nemám.  Nebo si zajdu před na večeři. 

Ale tak zjevně džíny, svetr,  řízek s chlebem do tašky a hurá do divadla.

Ale tak zjevně džíny, svetr,  řízek s chlebem do tašky a hurá do divadla.

​copak to musi byt takovy extrém jako džíny a řízek.... může to být proteinovka co se vejde i do psanicka když na to přijde... nebo voda co necháš v šatně.  někdo prostě tu nepohodu spojenou s velkou pauzou mezi jídly a pitím špatně snáší a fakt mu nedělá dobře. to že to někdo má jinak je super.. taky bych si to přála neřešit,  ale není to o mým rozhodnutí že jsem neschopná vydržet bez piti a jídla delší dobu a nemusí to mít se zdravotním stavem ani nic společného. A divadlo si chci užít... a ne dopředu vědět, že mi z toho bude zle a abych náhodou někoho nepohorsila tím, že si vezmu svacinu.. a jasne, ze to nebudu konzumovat při představení. je to fakt o lidech, jejich chování na jedné straně  a o nějaké rozumné toleranci na straně druhé v těch dvou táborech "musím se najíst" a "to nevydrzite chvíli nežrat"

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 16:23
Reakce na Sweet Potato:

A já, jak to tu tak čtu, asi chci tu Prodanku vidět.

​S nama obcas jezdi na dovolenou clovek z ND, ktery je korepetitor a dela hlasovou pripravu, obcas i asistenta dirigenta a tak. On se sel podivat na premieru, i kdyz sam v tom prsty nemel, a pry spousta lidi odchazela snad uz behem prvniho dejstvi. Pry to bylo celkove strasny.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 16:52

Kokoska Tak to už je na pováženou. 

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 17:37
Reakce na Sweet Potato:

Evaeva Sušenky nebo lahvička s vodou, to zcela chápu. Ale vybalit si v divadle krabici se salátem nebo něco podobného, to už ne.

​No hele ale přesně krabici se salátem jsem si nosila v těhotenství do divadla já

Offline Raduza
příspěvků moje polička 11. ledna 2025 17:47

AprilTwelve tak proti tycince nebo oplatce nic nemám.  Já bych s ní teda hlad nezahnala.  Měla jsem.na mysli nějaký rozkroj co člověk vybali o přestávce.  Začalo to debatou o salatu v krabičce. 

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 19:04

Raduza tak ono u tohohle, kdyz se nekomu (treba mne) dela spatne z hladu, ta tycinka samozrejme nezasyti, ale posune nastup toho desnyho hladu, ze kteryho se dela spatne. Mezitim se clovek stihne dopravit domu ci nekam do restaurace. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 02:15

AprilTwelve Tak já myslím, že tyčinka v kabelce nebo voda v šatně asi nepohorší nikoho, ani militantní zastánce nejezení v divadle. Začalo to vytáhnutím krabičky a vidličky. :-)

Jako já se přiznám, že mě taky do teď nenapadlo, že v divadle by se mělo jíst...jako jo, beru všechny zdejší argumenty, ale vůbec by mi to nepřišlo na mysl a kdyby přede mnou někdo vytáhl jídlo, taky by mě to překvapilo (u těhotné asi ne).

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 11:39

Garfie a když si ti lidé koupi chlebíček v bufetu? Protože to se děje běžně a je to široce akceptované. 

Tady vadilo, že je to vedle bufetu. Myslela jsem nejdřív, ze nevadí jídlo jako takové, ale fakt, že si ho člověk přinesl někam, kde se jídlo prodává. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 14:09

continuity Já myslela přinést si vlastní jídlo. Vidíš, to je možná taky ten pocit, že bych neměla, když se tam prodává, ale zase někde na stadionu by mi mě to nezaskočilo a bufet tam taky je. Nevím, asi jsem tak naučená, prostě jen společenský úzus. 

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 16:01

Garfie Já bych řekla, že nejlepší je si přečíst návštěvní řád konkrétního divadla. Třeba u nás se do divadla nesmí v znečištěném oděvu a jídlo je jim fuk, v NdB je zákaz vlastního jídla do prostor divadla a Karlovarské městské divadlo má vstup pouze ve společenském oděvu, žádné vlastní jídlo a ani domácí mazlíčky. Bych řekla, že to dělají podle množství buranů, kteří jim tam vlezou. Haha. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 16:33
Reakce na olte:

​no já si divadlo vždycky užívám, na jídlo a pití fakt neustále nemyslím

Přesně tak. Jak píše Raduza:  Prostě se mi návštěva divadla neslučuje s vybalenim svačiny o přestávce. 

Ani mně ne. Na výletě je to něco jinýho... ale do divadla se to jaksi nehodí. Navíc hrozí nebezpečí, že si někdo na tu sváču vzpomene i při představení, nejen o přestávce, začne šustit a chroupat/mlaskat/polykat... a to by mě čert vzal, je to nechutný. Nemluvě o tom, jak ta sváča dokáže i zavánět, fuj. Stejně jako RoSa bych to zakázala v divadle i v kině. To se fakt jako nedá vydržet soustředit se na dění na jevišti/plátně, aniž by člověk neustále přežvykoval jak ten skot u žlabu? Já to pokládám za nevychovanost... a nosit si vlastní zásoby tam, kde se přímo prodávají, je už úplně mimo (pamatuju si na srazy, kam si jeden nejmenovanej člen nosil vlastní zákusky anžto mu hospoda připadala drahá ). Dost trapný.

Nebo se vraťme do začátků, kdy si lidi nosili do divadla jídlo, nebo si ho nechali přinést... při představení na sebe pokřikovali, navštěvovali se v lóžích a společensky se vyžívali, přičemž hra byla až na posledním místě zájmu. Ale pozor - potřebu vykonávali před divadlem nebo v jeho temných zákoutích

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:25

barbucha Tak teď jsem si přečetla návštěvní řád Národního divadla v Praze a ti teda zařadili i ponechání kočárku s dítětem v prostoru divadla bez dozoru a žádné kolo nemůže být uschováno. Jak to ty lidi napadne? A v Praze máte asi nejdelší Návštěvní řád, co jsem kdy četla. :D :D

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:26

Kan asi je to úměrný debilitě návštěvníků - jak jsi už psala výše...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:28

Kan jako že tam ten kočárek nesmíš nechat? Byli jsme ve stavovském a kočárků ve vstupní hale bylo několik. Aha, teď to čtu, že s dítětem 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:30

Kan jakože bych zaparkovala kočárek s dítětem u šatny a šla se podívat na představení

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 18:38

Kan 

Hehe. Vařič na ohřátí párečku se smí?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 19:02

Raduza tak umím si představit, že přijdu se starším dítětem a miminkem. To usne, tak ho nechám v hale s chůvičkou. Jsou tam i dětská odpolední představení. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 19:12

Evaeva Aha, tak to je taky něco, co by mě nikdy nenapadlo.  Ale ND to zřejmě nechce, čemuž se vůbec nedivím. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 19:16

Detské predstavenia s primerane „ starými “ deťmi  sú samozrejme v pohode . Ale v lete sme boli na prehliadke zámku v Lednici a celú prehliadku skutočne znepríjemnoval plač  dieťatka v matkinom náručí a jeho tíšenie rodičmi .  Myslím, že na takéto akcie by mal byť stanovený vek dieťaťa, čo bude k prospechu jeho aj ostatných . 

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 19:19

Kokoska Já tehdy byla v jedné restauraci na Národní, koukám ven, lidi jdou do divadla, spousta i s dětma, hezky oblečený, říkám si, asi něco zajímavýho, nějaká premiéra. A snad za půl hodiny koukám a pár už jde pryč. No a za chvíli jich už odchází dost :-).