Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 21:23

S cukrovím je to tak, že období "nežerte to!" plynule vystřídá období "vy to nikdo nežerete!" 

Majonézu můžu taky po lžících a cukroví mi, bohužel chutná a i ho peču. Letos určitě, protože dcery muž má strašně rád každé moje pečení a vánoční ode mě ještě neměl.

Mám své osvědčené recepty, které dělám roky. Peču jenom z másla, žádné kuneroly.

Musím i přiznat, že co jsem ochutnala kvanta cukroví, chutná mi nejvíc stejně moje a ještě jedné kamarádky, skvělé kuchařky a pekařky.

nesnáším light verze cukroví, ošizené, dietní apod. raději sníst méně, ale opravdu dobrého.

Snažím se každý rok zkusit jedno nějaké nové. letos chci zkusit duté cukroví - jenom z cukru, ořechů a másla. Má se to nějak nafouknout. Uvidím..

Jo, vlastně, nikdy jsem nepekla linecké, takže letos budu. Zítra mi přijede na pomoc neteř, pečení cukroví skoro nezná, tak se strašně těší. A prosila o linecké. Takže bude i to. Konečně se ho manžel dočká 

Offline Ginevra
896 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 21:39

Dadoo 

Jo jo

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 21:56

999 cool 

Offline tina
6162 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 22:03

999 Boží!!!!

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 22:36

Dadoo jj, to foukane, mam recept s kokosem, ale trocha mouky tam prijde.  Trochu to pripomina ty tvoje rohlicky,, jen je to dute jeste vic. Je to dobre, ale na me uz priserne sladke a zrovna tady to bez cukru nejde. U nas je to typicke svatebni cukrovi.

Ja tedy cukr ubiram z jinych nez dietnich duvodu, mne to sladke prerazi vsechny ostatni chute. Ted jsem dopekla vanilkove rohlicky z mandlove mouky a obalovala jsem to ve smesi te mouky a vanilkoveho cukru  kaloricka hodnota zcela urcite stoupla, ale je to hrozne dobre.

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 22:44

continuity Tak to to zkusím. Recept jsem našla na obalu silikonové formy na cukroví. Ale mouka tam není vůbec žádná.  

Musím dceři udělat marokánky. To je snad jediné, co jí.

Vánoční cukroví musí být především dobré. Jak říkám: Sníst raději méně.. Ovšem dokázat to 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 22:51

Dadoo necpi ty formicky moc doplna, ono to fakt dost nabyde a nesmi se to vyndat driv, protoze pak to spadne, delavala jsem to tak, ze jsem jedno vyndala zkusebne a hned zavrela troubu. Jinak to neni zadna extra veda.

Jo a dobrej tvar jsou rohlicky, klasicke pracny jsou dost velke a ono se to dost drobi - to kokosove. Ale to formu mas stejne rohlickovou, co si pamatuji.

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 23:50

nolita tina Díky :-). 

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 23:54

continuity Jj, díky za rady. Já koupila ještě formu oříškovou. Malé oříšky jako kuličky. Tak to udělám do ní. 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 01:16

Prošla jsem si obdobím od zkouším péct, přes zkouším všechny druhy na světě - po současné pět druhů z těch nejoblíbenějších. 

Léty prověřené recepty, kvalitní suroviny, žádné odhlehčené experimenty... Moc toho nakonec pak ale nesním... a stejně jako Dadoo, i mně chutná ve finále nejvíc to moje cukroví. Kdybych ho tedy jedla. Ve finále je to totiž  tak, že mám ráda vůni při pečení a mám ráda ochutnávání "zfušovaných" kousků... a to mi vlastně stačí. 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 01:24
Reakce na Ginevra:

Dadoo 

Jo jo

​U nás je to jinak. Před svátky nabídnu ke snídani nějaký ten čerstvě zlomený linecký nebo rohlíček z právě upečené várky, pokud se naskytne.. A po 24.12. se opravdu nemusím starat o odbyt. Nějak nikoho nenapadne dožadovat se cukroví před Vánoci, stejně jako dožadovat se dárků... 

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 07:35

domenica Ted jak te vidim, uplne jsem si vzpomnela na tu tvou skvelou vanocku, co se mi loni tak povedla (poprve v zivote), asi zase vyzkousim. Ta me bavi daleko vic nez cukrovi.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 07:36

Luna 

...mám to úplně stejně!

Díky receptu od domenica jsem vánočku dělala vloni před i po Vánocích několikrát...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 09:34

Luna Miru tak sup sup, kde je ten recept?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 10:52
Reakce na Potrefenáhusa:

continuity mne pak chutná cukroví na těch ruznejch silvestrech, kam všichni navalej, co jim zbylo. Cizi je proste nejlepsi 

​já se teda přiznám, že mně cizí většinou nechutná. jsou lidi, kteří to umí, a mají dobré věci, že i po receptu pátrám, ale tak 80% cizího cukroví mi přijde hrozně nedobré, suché, cítím z toho heru a ochutnávám fakt z povinnosti. většinou už napohled nevypadá dobře :(

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 11:01

Jiná Realita 

Mám to stejně - nesnáším náhražky!

(vybavte si tón Miroslava Donutila, jak parodoval Věru Chytilovou, když jí kupoval zmrzlinu...)

Když tuk, tak máslo, ořechy, hrozinky, kakao "černý", smetana, atp. 

Ale ono dost často už od pohledu a od vůně je poznat, že co jíst a co ne...

A také nechápu, když lidé pečou cukroví, co pak nikdo nechce..?.

Já dělávala vždy jen to, co se zblajzlo hned, co se po něm návštěvy oblizovaly.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 11:20

Jiná Realita asi všichni, co znám, pečou skvěle. Kromě mě, teda 

Offline tina
6162 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 11:36

Potrefenáhusa Nevím, jak cukroví, ale chleby máš min. na pohled úžasný

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 14:17

Luna Taky by mě zajímal ověřený recept, prosím - maminka do toho mého něco určitě zapomněla zapsat

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 14:58
Reakce na Candance:

continuity mohla bych taky? i odpoved  od slunicko  - mame doma to same.... Podle me to i dost ovlivnuje tu mladsi, ktera jen kouka a myslim, ze nechape a i se boji

​napíš mi do správ, ak je to ešte treba.