Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 15:04

tina jak ty chleby a ty vánočky, to jo, to je dobrý. Ale nejdou mi takový ty malý věci, ani to nikdy neumim nějak hezky ozdobit nebo nandat na talíř, to třeba ani sushi neumim nějak úhledně servírovat (ani nařezat na stejně velký kousky)

a to cukroví se mi tak různě kroutí nebo nafukuje, takže to pak ani nejde hezky slepovat k sobě...fakt nemám ten sicflajš

nejúžasnější cukroví vozívala na silvestra jedna známá, když jsem byla malá, vždycky v takový tý hliníkový piksle, jak se v tom vozily řízky na výlet, ta měla linecký třeba takový malý pasiánsový karty a tak, no fakt by to asi chtělo trénovat celej rok 

ale teda nejhnusnější cukroví měla kdysi jedna kamarádka, to jsem vůbec nechápala, jak můžou jíst a jak to způsobili, chutnalo to jak slepovaný zubní pastou 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 16:15

Potrefenáhusa mně teda taky chutná málokterý. jak z těch cizích tak i těch co děláme doma/maminka/rády děti, muž..

a tím se dostávám k tomu vyhazování - mám pár svých oblíbených druhů a třeba si i sama udělám ze dva tři s xylitolem pokud to jde, ani tak je ale rozhodně nesnídám nebo nejím místo jídla, a už vůbec nedojídám "jen aby se to nevyhodilo" a takhle to má každý, takže závěrem by bylo potřeba těch druhů řekněme 20. no a pak podle nátury, si toho svýho oblíbenýho dá dotyčnej člen jeden dva kousky, další den třeba pět, pak týden žádnej a pak dva. a když já se snažím teda o svátcích vždycky nějakej zdobnej talíř s hezky naskládaným výběrem všeho mít na stole.. tak pravidelně pak vyhazuju co tam zůstalo

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 16:22

viktorka_od splavu asi to nebylo dobře pochopeno, já je taky nesnídám, ale přidávám si je ke snídani.

nechápu, jak může někdo cukroví vyhazovat  vždycky děláme tolik, kolik sníme. dělám tak šest druhů a štolu, od některého jen poloviční dávku. a všechno jsou to druhy, které chutnají všem, akorát z nich má každý ještě svůj nejoblíbenější. já teda miluju všech těch asi šest. brácha vždycky jel hlavně po hnízdech a košíčcích. ale když už nebyly, jedl všechno ostatní.

kdyby mi členové rodiny jedli jeden kus denně, tak vůbec péct nebudu, maximálně jeden druh.

když nemám vánoční cukroví, tak stejně všichni během roku pečeme buchty, jíme čokoládu, burákové máslo a podobně, tak přes vánoce máme jen cukroví a klidně bych se i vsadila, že přes vánoce sním cukru míň, než ve všední dny.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 16:30

ohledně toho vyhazování - my doma prostě pečeme proto, že nám to chutná, a co nám chutná, a protože to chceme jíst. takže není důvod nic vyhazovat. péct z povinnosti, jako dekoraci, aby bylo něco na stole, kdyby náhodou přišla návštěva (to jim radši koupím věneček), to mi nejde na rozum. nikomu to teda neberu, akorát představa, že se pachtím, abych toho pak třeba byť jen čtvrtinu vyhodila, se mi vůbec nezamlouvá.

48190 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 16:34

Jiná Realita jenže když ten jeden kus jí každý jinej druh?:D a upéct od každého třeba pět kusů to sorry ale to neumím.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 16:47

viktorka_od splavu tohle znám spis opačné, ze z vic druhu nechutna nekomu jeden druh, to je takový pochopitelný, ale pect pro 4 lidi 5 rohlicku, 5 lineckyho, 5 vosich hnízd a 5 pernicku...to bych nedala

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 16:54

viktorka_od splavu no já jak se znám, tak bych upekla šestý, který nechutná nikomu, just na truc  ne, vážně. nevím, co bych v tom případě dělala, my prostě s odpuštěním žerem všechno. nepeču perníčky, ty nemá rád asi nikdo (ale když nějaké dostanem, tak se k čaji sní teda taky). a jen asi já mám fakt ráda vanilkové rohlíčky, ty si peču spíš pro sebe. ale jinak hnízda, košíčky, ořechy, pařížské rohlíčky, to může každý. 

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 16:57

Stretla slm dve nadherne, mile bytosti. Cizim sa uzasne a nabita pozitivnou energiou. Dakujeeem

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 19:03

Potrefenáhusa viktorka_od splavu Ja si neumim predstavit, ze bych mela rada nejaky druh a snedla ho za cele vanocd pet kousku:-D. Pro takovy lidi bych nepekla nic, to nema moc smysl. 

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 19:13

continuity Dadoo Babička pekla dutý rohlíčky a nějak nemáme recept. Můžete sem (nebo do jídelního vlákna) prosím hodit ty svoje?

48190 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 19:30

Karja njn

ale co uz

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 19:38

coralline Já mám recept úplně bez mouky.

350g mletých ořechů

350g moučkového cukru

250g másla

Toť vše

Já dneska naplnila rohlíčky, dortíčky a ořechy, upekla myslivecké knoflíky a linecké (s pomocí neteře) K obědu jsem dělala bramboráky se zelím a uzeným a přiznávám.. jsem naprosto vyřízená. Skoro brečím bolestí a každý pohyb je utrpením.. zase kříž. Jsem idiot, takhle se honit  

Zítra musíme udělat marokánky, slepit linecké a očokoládit dortíčky. To duté nevím, jestli zvládnu, snad v týdnu.

Ze zbytků pečených ořechů, dvou krémů, šlehaného sněhu s ořechy, rumu, másla a dalších ořechů uválím nějaké kuličky.

A v pondělí jedu na celý den na zájezd do Lipska.

Už se nemůžu dočkat, až za týden předám krabici cukroví a KONEČNĚ si odpočinu. Snad nestrávím Vánoce vleže kvůli zádům. Jdu si dát prášek.. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 19:42

viktorka_od splavu Tie sú krásne. Jablko je tam iba na ozdobu alebo plní aj iný účel?

48190 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 19:45

paktofonika kvůli změknutí. třeba to zabere:-) a díky. jsou z koupeného chlazeného těsta:P ještě jsem udělala linecká kolečka pod vosí úly, který si příští týden muž dokončí a já udělám masarykovo (kterému on říká "zásmažkové" a nechutná mu, ale chutná mně a mojí mamince) a čokoládové kuličky. pak vyzvednu objednané u cukrářky a to je tak vše. když čtu Dadoo jímá mě hrůza. proč??

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 19:49

viktorka_od splavu No že? Ako je to pekné mať napečené, ale otročiť kvôli tomu v kuchyni? Mňa to nebaví a som rada, že to za mňa napečie niekto iný. Aj tak to mám len pre návštevy, sladkosti som dosť obmedzila a hlavne mi všetko príde príliš presladené a je mi z toho zle. Perníčky sú fakt pekné, o tom zmäknutí za pomoci jablka som ešte nepočula. 

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 20:02

Dadoo Díky za recept. Mám matný pocit (ale nemůžu přísahat), že v těch od babičky byl kokos, tak snad ještě dostanu od continuity a můžeme to doma otestovat.

A nebyl by nějakej otrok na zapřažení? Ať se kvůli cukroví neodrovnáš.

viktorka_od splavu Nemělo by bejt jabko rozkrojený? Nezkoušela jsem, ale myslím, že jsem to tak někde četla.

48190 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 20:04

coralline já právě nevim, ale zas mám obavu aby to nezačlo plesnivět i když je krabička samozřejmě v chladnu

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 20:29

viktorka_od splavu Proč? Protože chci, protože jsem si řekla, že to udělám. Kdybych to nemusela předat v sobotu za týden, nehonila bych se tak a měla bych klidněji. 

Já to dělám strašně ráda, baví mě to, ale vyřízená jsem příšerně. To se nevylučuje  Léčím si týdny záda a zánět nervu a pak se takhle zrakvím. Ještě to zítra dorazíme a budu mít klid. Ať Angličan čučí na poctivé domácí vánoční cukroví 

48190 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 20:32

Dadoo aha, já věci který mi způsobují bolest a likvidují zdraví ráda nemám. a abych někomu "vytřela zrak" to je mi srdečně ukradený. btw dost pochybuju že by to dokázal angličan ocenit - jako chuť samozřejmě, ale tu práci s tím si těžko představí, to by v anglii nikdo nedělal

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 08. prosince 2018 20:35

viktorka_od splavu Já to dělám s láskou.. pro dcery a zetě