to fakt musim zkusit. u nas nehrozi, ze by se zkazilo:-) vymackat v uterce nebo jak?
Přiznání
Já ho ždímu v ruce, tady je recept
Ona to dřív měla Florentýna i na svým blogu, teď to nemůžu najít. Nebo článek tady v HN, ale jen pro předplatile (to nejsem)
jee moc diky! v diskusi tam jeste nekdo pise, ze po sliti syrovatky sleha s cistou vodou aby se proplachlo, funguje to?
Mechanickou metlu si představuju nějak takhle.![]()

Tomuto mama hovorila "metličky" ![]()
asi jo, ale já tím, jak mám jen ten ruční šlehač, tak už tohle nedělám, protože to máslo už se tím fakt utáhnout nedá.
tam je problem v tom, ze medzi slehackou, ktera uz neni slahacka, ale hmota s hrudkami masla az po maslo je jeste hodne dlouha cesta. ale mozna zkusim vyrobit maslo v robotu.
To dáte, až najdete ten pravý způsob pro vás. A continuity má pravdu, počkejte po Vánocích. Akorát byste si je kazila, tak či tak, buď upíráním si dobrot, nebo výčitkama.
Priznavam, ze nesnasim, kdyz nekdo rika, ze moudrejsi ustoupi. Rikavala mi to vychovatelka ve druzine, obvykle kdyz mi nejake jine dite sebralo hracku. Vzdycky jsem se dozvedela, ze jsem takove klidne, rozumne dite a tudiz bych se nemela hadat. Ble. Do dneska z toho mam osypky.
To mi taky rikavali. Plus jsi starsi, mas mit rozum.
Nikdy to sve dceri nerikam a obranuji ji pred ostatnimi, kdyz ji to rikaji.
Ja jsem ze sourozencu nejmladsi a co jsi pamatuju, tak to rodice moc casto nerikali. Ale za to ve skole, to bylo porad. Byla jsem uzavrene klidne dite, dobre jsem se ucila. Na druhou stranu, kdyz se mi neco nelibilo, umela jsem se ohradit. No a tem **** vychovatelkam a ucitelkam se povedlo me to odnaucit. Trvalo dlouho se to opet naucit a obcas s tim problem do dneska. Proste protoze jsem chytra a klidna, tak si mam nechat sr*t na hlavu, ze... ![]()
Jsem rada, ze svou dceru pred tim chranite. ![]()
ja bych to porekadlo opravila na "moudrejsi nejde hlavou proti zdi a najde si vzdy lepsi cestu, jak dosahnout sveho" tak uz je to spravne;-)
Ja si to prave nechavala libit a bohuzel casto nechavam. Musim se soustredit, abych se ohradila. Proto nechci, aby takova byla i dcera. Je sice oproti mne prubojnejsi ale jinak dost povahove podobna.
Já jsem taky starší a také jsem to hodně slýchala, právě že jsem byla hodná a klidná a ségra byla takový, ehm, vzteklý zmetek. A pravda je, že jsem dost neprůbojná, akorát že zdaleka nejsem přesvědčená o tom, že se to na mě až tak podepsalo. Ona ta neprůbojnost už byla v tom hodná a klidná, si myslím, že kdyby se ségra se svým temperamntem narodila jako první, tak že by na podobné řeči slyšela a nějak zásadně ji to ovlivnilo a ze mě byl naopak nějakej velkej drak.
Ja jsem treba neco chtela, a kdyz jsem to konecne (po dlouhem odhodlavani) dala najevo, byla jsem odkazala na moudrejsi a starsi a ja sklopila usi a nechala to tak.
Ja prave byla docela prubojna, v tom ohledu, ze jsem se nebala otevrit pusu. Ale jsem docela uzavrena, hlavne ve vetsi skupine, nerada na sebe poutam pozornost. Proto asi pusobim klidne a neprubojne. A ty vychovatelky do me tak dlouho hucely, ze takova hodna a klidna holcicka a ona se chce hadat!? Davaly mi natolik najevo, ze mam drzet hubu a krok, a ja nechtela na sebe upozornovat, ze jsem se odnaucila se ozvat, kdyz se mi neco nelibi. Vysledek je, ze jsem se naucila dosahovat sveho skryte manipulaci. Dnes si to musim vzdycky uvedomit, ze takhle teda ne, ze to mam proste rict.
ja bych to porekadlo opravila na "moudrejsi nejde hlavou proti zdi a najde si vzdy lepsi cestu, jak dosahnout sveho" tak uz je to spravne;-)
presne, pro me to neni moudrejsi ustoupi, ve smyslu, ze to vzda, ale ustoupi spis ve smysli takoveho judistickeho manevru, kdy ten blby prolitne vzduchem.
:-) ![]()
@continuity Mate obe pravdu, to prislovi ma tenhle vyznam. Jenze to 7lete dite, kteremu nekdo sebral hracku, ono reklo: 'neber mi to, ted si s tim hraju ja' a v tom okamziku se zjevi vychovatelka a rekne: 'deti, nehadejte se, mourejsi ustoupi' s vyznamnym pohledem, to proste pochopi jinak.
Napsala jsem to sice hotentotsky, ale snad pochopitelne ![]()
To je vtipné, na Vás to zapůsobilo tak, že jste díky tomu úsloví průbojnější a naopak třeba Candance to úplně zabilo :-) Ono to možná jen dotáhne vrozenou povahu.
Hlavně je třeba si zpětně uvědomit, že dospělí to říkají jen z vlastní pohodlnosti, protože chtějí mít klid a ne řešit nějaký dětský spor.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)