mam zato, ze pokud se dospelemu nechce resit detsky spor (je unaveny, neni v kondici), udela nejlepe, pokud zrovna netece krev nebo nehrozi skoda vyssi nez mirna, kdyz se do toho nebude montovat. pokud uz resit, tak se vsim vsudy a ne blbou prupovidkou.
Přiznání
S tím souhlasím, taky to tak dělám.
Tak když tu máme tenhle koutek, tak se taky k něčemu přiznám. Nevím, proč, ale už léta nejsem schopná usnout jinak než na pravém boku. I kdybych byla sebeunavenější, tak jinak prostě nejsem schopná zabrat
. Nechápu to.
A to je špatně!
Já zase zásadně spím na levým - a nedávno jsem se dočetla, ač bych tipovala pravej opak, že spaní na levým boku velice prospívá srdci i dalším orgánům.
Tak pozor! ![]()
jestli ona to nebude nějaká blbost:-))
já hrozně ráda spím na břiše, ale jak mi řekla na rehabce škodí to krční páteři. bohužel měla pravdu, aspoň mojí teda určitě:-(
Já jsem se kvůli miminu přeučila z pravého boku na levý a kupodivu to asi má nějaký reálný základ, protože se mi tak spí lépe. Každopádně se mi tak lépe dýchá.
Ale tak jo, je to článek z internetu
Ale bylo to všude ![]()
Tak vida, třeba na tom přece jen něco je!
Já vím. Četla jsem to už ve vícero verzích, že teda údajně usínám úplně blbě. Na to konto jsem se snažila přeučit na ten levej bok, že jako budu mít ten kýženej kvalitnější spánek, ale mně to fakt nejde. Naopak když se snažím usnout na něm, začne mě vždycky tlačit žaludek a dokud se nepřetočím na pravou stranu, tak neusnu, ani kdybych se zbláznila
.
Já holt vždycky musím nějak vybočovat z davu, no
.
Individualisto!
buď v klidu, já zas dřív x-krát někde slyšela nebo četla že na levým boku nikdy, páč to je vyšší zátěž na srdce
ja taky spim na pravem boku. A kdysi jsem cetla, ze je to tak zdravejsi.
A já už si myslela, jakej nejsem individualista
.
Ale jinak jo, osobně si myslím, že články na tohle téma bude nejspíš něco podobného, jako když se v době mého dětství doporučovalo nechat dávat spát miminka na kobylku a dnes už je to zase jinak.
Usnu jakkoliv, ale spím hodně na pravém. Měla jsem na pravé straně dětskou postýlku
.
Usínám zásadně na břiše, ale budím se ledasjak, občas i pootočená pod nějakým úhlem.
Ha, tak já zase četla, že spát na levém je horší.
A taky jsem četla, že zlé sny se zdají víc na levém boku. Protože srdce a tak... Tak jsem se na to chvíli soustředila, a vysledovala, že u mne to platí. Ale stejně spávám víc na levém.
A jako těhotná jsem se naučila spát na břiše. Zní to jako úplná blbost, že. Já na břiše nespávala. Až jsem se někde dočetla, že jednou z nevýhod těhotenství je nemožnost lehnout si na břicho. I zamyslela jsem se nad tím, no a protože od jakživa toužím po tom, co nemůžu mít, začalo mi to strašně chybět, nemohla jsem se dočkat, až porodím a lehnu si na břicho.
(Ostatně prý to urychluje zavíjení dělohy.)
Takže od té doby ráda spávám na břiše, moje páteř s tím důrazně nesouhlasí, ale já nejsem s to se to odnaučit.
"A jako těhotná jsem se naučila spát na břiše. Zní to jako úplná blbost, že. Já na břiše nespávala. Až jsem se někde dočetla, že jednou z nevýhod těhotenství je nemožnost lehnout si na břicho. I zamyslela jsem se nad tím, no a protože od jakživa toužím po tom, co nemůžu mít, začalo mi to strašně chybět, nemohla jsem se dočkat, až porodím a lehnu si na břicho.
(Ostatně prý to urychluje zavíjení dělohy.)."
To jsem četla taky a říkala mi to i mamka, že po druhém porodu by se to mělo praktikovat, pokud se chceš zbavit břicha. Po prvním se prý ta děloha ještě zvládne zavinout zpátky sama.
Já se během spaní samozřejmě taky převracím, že se zároveň na tom pravém boku neprobudím. To je asi normální. Ale usnu jen na něm
.
Ovšem pokud se během spánku přetočím náhodou na břícho, tak to většinou nevydržím moc dlouho. Obvykle si totiž pod hlavu vstrčím ruku, kterou si i díky již vedle ve vlákně zmiňované velikosti mojí hlavy dost rychle přeležím a to mě pak pochopitelně předčasně vzbudí, což já hodně nerada
, neb čím jsem starší, tím miluju každou minutu spánku navíc čím dál tím víc
..
ja som zasa čítala, že spánok na chrbte je dobrá prevencia proti vráskam. Tak som sa to skúsila naučiť, asi štyri noci som sa veľmi snažila zaspať na chrbte, potom som sa na to vykašľala, takže mám vrásky a spávam striedavo na obidvoch bokoch a na bruchu. Najradšej spím v pozícii tigra :-)
:-D taky sem to praktikovala asi deset let.No uz to nedelam,nejlip se mi usina na levem a vrasky se zhorsily.![]()
To bohužel potvrzuju. U mne při usínání vede levý bok víc obličejem do polštáře a zkonstatovala jsem, že kolem levého oka vypadám výrazně zchátraleji. Ale na zádech to prostě nejde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)