Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 20:17

Samantha no jasně, nějak to tak bude, že se boji. 

Jen jsem to dávala jako příklad toho, že ti, kterých se to bude za par let bezprostředně týkat, do té diskuze zapojení často nechtějí být. Pak se těžko nastavuje systém a řešení, které jim nějak vyhoví. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 08:46
Reakce na Makara:

barbucha to nemáš úplně pravdu. Neexistuje registr předem vysloveného přání, takže zdravotnické zařízení po něm nepátrá. Sepsané ve zdravotnickém zářízeni (bez úředně ověřeného tvého podpisu) platí po dobu tvoji  hospitalizace. To "obecné" úředně ověřené musí aktuálně zasahující doktorovi někdo strčit pod nos, pokud sama nejsi schopná na jeho existenci upozornit. No a pokud to nemá doktor černé na bílém před očima, tak zachraňuje, protože kdyby se ten cár papíru nenašel, nebo byl neplatný, protože na něm chybí poučení od praktika či jiného ošetřujícího lékaře, tak bude popotahován za neposkytnutí péče. 

​Já přece netvrdím že je nějakej centrální registr. Právě že není Ale můžeš si to nechat vložit do svojí dokumentace, tam kde ji máš uloženou (t.j. tam kde máš většinu doktorů a historie) a kde předpokládáš že jednou skončíš - nemyslím doslova ale prostě tam, kde plánuješ nechat se případně operovat a tak. Jako jo, můžou nastat nepředvídatelný okolnosti a skončíš ve špitále kde bys normálně skončit nechtěla... pak ti můžou ten (ověřenej!) papír přinést příbuzný apod., proto mám ověřeno a jeden doma k volnýmu použití. Otázka je, jestli ho někdo najde - už jsem mnohokrát upozorňovala kde mám všechny papíry včetně závěti (uložený i u notáře samozřejmě), k bytu, pojistky atd., ale to můžu do syna i milostpána hučet jak piliňáky a jde jim to stejně druhým uchem ven

Nakonec je to všechno věc osudu, i kdyby se člověk rozkrájel.

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 10:28

barbucha

aspoň pro klid své duše jsi udělala maximum. Taky se mi doma dopřává podobného sluchu, když otevřu tato témata. Nicméně se snažím, aby pojistky byly založeny v šanonu Pojistky, aby našly faktury od elektiry a planu a hlavně ta Hypotéka, aby nezapadla.  Airbank má v podmínkách docela srandovně popsáno, že by je to mrzelo, kdybch umřela, ale že teda oni ty prachy chtít budou, tak ať na to laskavě pozůstalí nezapomenou.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 10:45

Makara 

Na to je snad povinně pojistka, ne? Aby banku tvůj skon tolik nemrzel

Hele já to mam taky v šanonech a uložený v dosahu, ale už vidim jak to dopadne - pravděpodobně jak s ručníkama, když se po nich - po dvaceti letech v jednom bytě - sháněl milostpán, kde jako jsou...

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 12:45

barbucha co by se namáhal, když se může zeptat. Když tam nebudeš, donutí ho to zapnout mozek.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:09

Makara no tvl. Dluhy se normálně dědí, nemusí to psát takhle. Hlavně jak ty máš zajistit, že na to pozůstalí nezapomenou?

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:15

continuity tak pokud je ta hypo jen na jednoho, na byt v SJM, tak považuju za normální, že ten druhý by zrovna tohle měl řešit tak nějak sám od sebe, ne až se za půl roku ozve notář (navíc, když za to ručí svojí nemovitostí.)

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:16

Makara koukám že nejlepší by bylo mít na krku "psí známku" s vypískovaným QR kódem, kde jsou všechny tyhle údaje včetně třeba i závěti a pokynů k pohřbu. Sakra, neobjevila já jsem podnikatelskou možnost?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:17

Torrah já pořád čekám na ty čipy pod kůži

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:17

Torrah 

Objevila Jen to nějak vyjednat se státem aby to uznal, ale to už bude jistě brnkačka

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:21

Makara

Za normální to považuji, jenže tohle ustanovení to nijak nezařídí. 

Resp. přišla by normálnější textace, jak teda postupovat v případě úmrtí dlužníka, pokud už to tam chtějí řešit. 

Tohle je na úrovni konstatování: zítra vyjde slunce. 

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:50
Reakce na continuity:

Tohle je na úrovni konstatování: zítra vyjde slunce. 

​no tak nějak mi to vyznělo. Asi to bylo v doprovodných dokumentech jako na co nezapomenout. Musím kouknout, jestli tam byl i nějaký smysluplný návod.

Torrah

no, myslím, že by to mnoha lidem ulehčilo zvládnout už tak těžké období po odchodu blízkého.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 17. února 2025 09:13

Dosypala jsem do krmitek zbytek z 20 kg slunecnice. Ale zaujalo me, co zrni je pod krmitky, nevim, jak se to tem zobakum povedlo. To by museli naklonit o 90° nebo vyhrabavat z toko korytka. No co, at si to posbiraji, nejsem rozhodnuta, ze jeste neco prikoupim.

Krmitko je tohle

Offline Ginger
1195 příspěvků moje polička 17. února 2025 09:48

Kokoska nasi ptaci taky vyhazuji krmeni z krmitka a na zemi tho je fakt hodne. Videla jsem to i u krmitek v lesoparku. Nemam obavy, vzdy to nekdo posbira. Napriklad penkavy a sojky, ty na nase krmitka nechodi vubec, hledaji jen na zemi.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 17. února 2025 09:52

Kokoska Nebuď na ně tak přísná. V nejhorším budeš mít slunečnicový háj.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:01

Ginger ja vim, takova sojka nebo kosi a hrdlicky jsou za to vdecni, vrabci se taky moc zavesit neumi.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 17. února 2025 10:02

Sweet Potato to by se mi libilo!

Offline SunEclipse
3305 příspěvků moje polička 17. února 2025 17:42

Kokoska to ti povim, jak to delaji, vehementne rozhrabuji seminka zobakem. Kdepak, ze by si cudne vzali jednu slunecnici..je treba to rozhrabnout, dole jsou urcite lepsi. A nejhorsi vagusove jsou vrabcaci, to seminka uplne prsej.

Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 18. února 2025 21:15

SunEclipse Já koupila hodně malý krmítko, aby tam holubi neplašili malý ptáky...

No, sýkorky sbírají to, co ty mamlasové šediví vyházej prdelkou při těžbě.

Normálně přiletí, zapasují se pod stříšku a čí jsou slunečnice? Naše! 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 27. února 2025 08:41

Ryčinka

Bývá tu o ní zmínka kolem dušiček, jen si nepamatuju, v kterém vlákně.