barbucha to nemáš úplně pravdu. Neexistuje registr předem vysloveného přání, takže zdravotnické zařízení po něm nepátrá. Sepsané ve zdravotnickém zářízeni (bez úředně ověřeného tvého podpisu) platí po dobu tvoji hospitalizace. To "obecné" úředně ověřené musí aktuálně zasahující doktorovi někdo strčit pod nos, pokud sama nejsi schopná na jeho existenci upozornit. No a pokud to nemá doktor černé na bílém před očima, tak zachraňuje, protože kdyby se ten cár papíru nenašel, nebo byl neplatný, protože na něm chybí poučení od praktika či jiného ošetřujícího lékaře, tak bude popotahován za neposkytnutí péče.
Já přece netvrdím že je nějakej centrální registr. Právě že není
Ale můžeš si to nechat vložit do svojí dokumentace, tam kde ji máš uloženou (t.j. tam kde máš většinu doktorů a historie) a kde předpokládáš že jednou skončíš - nemyslím doslova
ale prostě tam, kde plánuješ nechat se případně operovat a tak. Jako jo, můžou nastat nepředvídatelný okolnosti a skončíš ve špitále kde bys normálně skončit nechtěla... pak ti můžou ten (ověřenej!) papír přinést příbuzný apod., proto mám ověřeno a jeden doma k volnýmu použití. Otázka je, jestli ho někdo najde - už jsem mnohokrát upozorňovala kde mám všechny papíry včetně závěti (uložený i u notáře samozřejmě), k bytu, pojistky atd., ale to můžu do syna i milostpána hučet jak piliňáky a jde jim to stejně druhým uchem ven 
Nakonec je to všechno věc osudu, i kdyby se člověk rozkrájel.