Jj, já utírala slzu každou chvíli.
Je teda neuvěřitelně pracovitá, až jsem se zastyděla :-)
A v devadesáti jezdí na koni!
Jj, já utírala slzu každou chvíli.
Je teda neuvěřitelně pracovitá, až jsem se zastyděla :-)
A v devadesáti jezdí na koni!
Já jsem teda všechny knihy od J. Austenové četla jen jednou, nejsem žádnej extra skalní fanda, ale asi jsem natrefila na dobré překlady, protože se mi hrozně líbily, Pýcha a předsudek obzvlášť. Elizabeth je tak báječně vtipná, pohotová a všechny ty glosy a satira, moc se mi to líbilo.
A mně taky.
Austenová to psala s nadhledem a lehkou ironií, charaktery jsou zábavný... navíc nejde odsuzovat autorku, natož její hrdinky, když neměly na výběr.
Tak to prostě tenkrát chodilo, svobodomyslné a samostatné jeřábnice přišly až později
Navíc kdejaká tehdejší tetina byla emancipovanější než dnešní mamyny z mimibazaru ![]()
tak austenovou miluju sakuprásk celou, PP samozřejmě nejvíc, můžu to číst furt dokola, líbí se mi seriál s colinem firthem i film s keirou :-)
akorát anna elliotová mi jde mírně na nervy teda...
Já mám mnohem radši verzi s Jennifer Ehle - K. Knightley mi leze na nervy rozhodně ne mírně.
Ovšem úplně nejlepší adaptace Austenový byla (podle mě) Rozum a cit!
Já mám moc ráda ještě Emmu. Už ten úvod "o divce, která věděla, jak se má zeměkoule otáčet"![]()
jo, rozum a cit (hugh grant a profesor snape!) a pak ještě emma taky povedená filmová verze
PS. sweet potatoe jsi mi to vzala z pera. jo, ta věta je svělá!
Já jsem totiž hrozně nenápadná a když si zadáte mou přezdívku, vyleze vám snad krom rodnyho čísla prakticky vsechno :-D Nemám snahu tu být za anonymní :-D
Ty anny eliottovy jsou dvě,v první mi ukrutně leze na nervy Anna,v novější zas kapitán jaksejenomjmenuje.z těch BBC adaptaci se mi moc líbila Jana eyrova (v cj naprosto nepochopitelny název láska Jany eyrove nebo tak nejak) a sever a jih od e.gaskell (v cj opět zcela nepochopitelně láska v bílém pekle)
rozum a cit ma taky novější BBC adaptaci http://www.csfd.cz/film/240573-rozum-a-cit/prehled/
A co tahle Jana Eyrová? (když už jsme kousek vedle) Ta se mi líbila snad nejvíc...
známe. jak jsem říkala, austenovou já můžu zprava zleva :-)
ta anna elliotová mě štve, že je taková nemastná neslaná, no...
janu eyrovou a scarlet o´harovou taky dost můžu. a pak ještě pippi dlouhou punčochu a mary poppins :-)
Nejlepší Jana Eyrová je tahle. Hm, i když tu asi Potrefenáhusa myslela. Toby Stephens jako pan Rochester.
Hm, mně se ten Fassbender líbil dost
Ale myslím, že dlouhý zimní večery se dají přežít i s Toby Stephensem, asi na to znova kouknu, dík za připomenutí.
Jj,tu jsem myslela.i když mne se líbila i ta s ch.gainsbourgh
Pipi jsem nesnášela dycky!
Jsme v Přiznání, takže můžu přiznat, že jsem nikdy v životě neviděla Pippi ![]()
tak vona je to v první řadě kniha :-)
tak vám, ženy, děkuju. chtěla jsem jít dnes konečně dřív spát. tak nic no, jdu čučet na film...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.