Ted ho chci videt jeste vic.
Přiznání
Co, taky bydlíš na Jižáku? To mi teda moc na heč nepřijde, hehe :D
Já taky :-D
Já zase mám přes přátele objevenou Grosularii :-) A ještě někoho, ale to už jsem zapomněla koho ![]()
Pan Darcy Vám zřejmě nepříjde atraktivní, protože jste to neviděla až do konce.
Nemám pravdu Potrefenáhusa ? Film našeho "mládí" ![]()
Já to tedy miluju taky. je to z Anglie, z doby, kdy svět byl ještě v pořádku, klásně klidný, takový starosvětský příběh. Moc pěkně se na to kouká :-)
ja jsem tak ted odhalila LorelaiH z MP, je to kamaradka me kamaradky, na facebooku a mela tam stejnou fotku
a od te dobz mi vrta hlavou, jestli je manzelka naseho spoluzaka z vysoke nebo jak k ni ta ma kamaradka prisla ![]()
Já jsem takhle před časem zjistila, že LorelaiH je blízká příbuzná mojí kamarádky ze ZŠ. Svět je malý :-)
Mne jo, mam to pesky od dveří bytu do práce celých sedm minut :-D A dostupnost je taky dobrá a za barákem máme Krčák :D
V zásadě jste nepřišla o nic, ale ten příběh v celku toho herce zatraktivní.
Já na to taky můžu koukat pořád dokola. I kniha je strašně vtipná. Vůbec se mi knížky Austenové dobře četly.
A jak tu tak teď čtu vás, přiznávám, že jsem sice zvědavá jak opice, ale třeba B.bych mezi přáteli (ani "přáteli") fakt mít nechtěla.
A já zase vím kdo jste Vy :-)
Včera dávali na ČT2 dojemnej dokument o královně, neviděla jste náhodou? Bohužel na i-vysílání není. Mě zavolal muž, když už to běželo...
Ne, neviděla. Nějak mi to uteklo, nebo jsem spala :-)
Dneska mi uteklo opakování dokumentu o šampaňském, resp. jsem si vzpomněla přesně v momentu, od kterého jsem to viděla minule :-D
A já zase vím kdo jste Vy :-)
haha a mně zase FB asi před 3 dny nabídnul vás, asi jak mám v telefonu vaše číslo
Brunhildu taky vím, vždyť psala nejdřív na MP pod svým jménem. A ještě vím Pinot Noir, tu jsem zase viděla na MP v tom okýnku vpravo s fb ikonkama a ona tam měla ikonku s fotkou, jakou i dávala na MP. A pak vlastně vím těch lidí docela dost, jak komentovali různé fotky Esmee někde.
A ještě vlastně k jednomu člověku tady to mám taky jen přes dva lidi, svět je fakt malej :-D
já jsem viděla konec, jak jí nešel rokrojit ten dort, tak mi skoro ukápla slza, dost mi připomíná mojí babičku, která je ještě o 6 let starší.
Jenže ony tím tenkrát žily. Pro jejich společenskou vrstvu to bylo normální. No ale řekněte.. nebylo to lepší, řešit manžela, než kde kdo zakalil, jak se zřídil, komu která dala nebo kde sehnat hulení? ![]()
Beru to trochu jako pohádku. A já pohádky moc ráda. Takový pohádkový náhled do starých klidných časů.
Kniha Pýcha a předsudek se mi nikdy moc nelíbila, přišla mi už stará, možná jsem teda četla nějakej nečtivej překlad. Ten BBC seriál mě taky úplně moc neokouzlil, ale hrozně se mi líbil film s K. Knightley jak píše brrr , tam mi najednou přišlo, že se vynořil celej ten vtip a satira, v knize to nevidím. Má to krásnou hudbu, skvělý herce i prostředí (Austenovcům teda trochu vadí ten venkov, ale mně se to naopak líbilo díky tomu dost)
A ten konec nějak divně usekli ale, já bych ještě kus přidala, nebo naopak ubrala, mám dojem, že verze vysílaná v USA byla trošku delší.
A jinak se mi teda kromě tohodle ty BBC seriálový adaptace klasickejch děl líběj hodně, jak Austen, tak Ch. Bronte nebo E. Gaskell
tak zkuste jako poslední šanci ten film s keirou
ty holky byly ale chudáci a i jejich rodiče, ona jiná šance nebyla, než se vdát, bylo jich 5 a nemohly dědit rodinnej majetek. A ještě jim tam zavařila ta jedna nána, co utekla s důstojníkem. A ta Austen to popisuje dost ironicky, docela tam všechny solí, kromě těch dvou nejstarších dcer, které se za zbytek rodiny dost stydí :-D
Hele, vy se tu všichni znáte, přijdu si dost vykořeněná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)