Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline 999
18864 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 19:25

Ještě mám typ pro ty, kteří potřebují rychle vyřešit hlad tyčinkou. Já nosím u sebe tohle, když se mi stane, že nic z nabízeného jídla nemůžu. Hlad to zažene. Mají ji třeba v Lidlu. Doporučuju tuhle modrou, ostatní mi nechutnají.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 19:44

Blanka ano, s tím souhlasím.  Vždyť ani ti rodiče z toho nic nemají, když akorát přemýšlí,  jak uklidnit dítě. On ten zámek tam bude stát i za pár let,  že. 

Na druhou stranu mám zážitek z restaurace, byli jsme s mužem na večeři, bylo to někdy před koncem roku. Vedle ke stolu přišla skupina Italů s třemi dětmi asi tak od 1.5 do pěti let. K dalšímu stolu Němci , dvě větší děti a jedno zhruba roční.  Tak si říkám a klidná romantická večeře je v háji.  Nebyla. O těch deckach jsme vůbec nevěděli.  Jen ten nejmenší se na okamžik rozcilil,  když mu upadl kus pizzy,  kterou zuzlal.  Nevím jak to dokázali,  ale měli můj obdiv.

Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 21:25
Reakce na Evaeva:

Raduza tak umím si představit, že přijdu se starším dítětem a miminkem. To usne, tak ho nechám v hale s chůvičkou. Jsou tam i dětská odpolední představení. 

​Nechat dítě ve veřejném prostoru bez dozoru

Ježkovo voči, asi stárnu, ale tohle bych udělala tak před 40 lety... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 21:29

Samantha co se za těch 40 let změnilo? Zase to není jako nechat ho na ulici. (Já nic takového neudělala, ale zase mi to nepřijde tak strašný)

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:03

Nechápem, ako by mohol niekto ísť pozerať do hľadiska a nechať dieťa  bez dozoru v kočíku niekde v chodbe, či kde. Nemusí práve niekto to dieťa ohroziť, či ukradnúť, ale čo ak začne plakať ,lebo má skutečný problém ?  Spolieha sa rodič v takom prípade na uvádzačky, šatnárky ? Sú tie povinné či schopné  dieťa utíšiť, či pomôcť, ak ide o niečo vážnejšie ?

No dobre, možno to z mladíckej nerozvážnosti a nevedomosti urobí nejaká adolescentná matka, ale v súčasnosti  sú už matky prevažne v rozumnom veku, nie ?  

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:08

Blanka Proto, to mají pražská divadla zmíněno v návstěvním řádu, asi to někoho už napadlo, vyrazit do divadla a dítě v kočárku zaparkovat před sálem.  Tak ono už jen to, že musejí nabádat lidí ke slušnému společenskému oděvu je na pováženou, něco jako udržujte čistotu. Vždyť by to mělo být normální, ne?

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:13

Kan

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:16

Evaeva te radosti, kdyz uprostred predstaveni zacne brecet chuvicka! Muze byt nastavena docela potichu, ale stejne to lidi z okoli vyrusi a jeste se rodic zacne prodirat z rady, pokud teda neni tak predvidavy, ze zakoupil krajni sedadlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:18

Kokoska můžeš jí dát úplně na nulu. A samozřejmě krajní místa, to s miminem ani jinak nejde. Jak píšu, mně by to nenapadlo, ale zase tak strašný prohřešek se mi to nezdá. Třeba na té batolaterně by to určitě šlo.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:21

Evaeva pokud to jsou predstaveni, kde se s tim da pocitat, je to neco jineho. Divadlo, ktere to vyslovne zakazuje, to asi udela na zaklade spatnych zkusenosti ze situaci, se kterymi dopredu nepocitalo. 

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:26

Pre vás z miest kde su divadlá, vám príde samozrejmé ísť asi hocikedy. To my "vidlaci" to mame ako príležitosť a chcem si to užiť spolu s pekným oblečením a tak akosi očakávam že mi to zážitok z predstavenia umocní. No nič,  budem múdrejšia.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:28

Kokoska ale tu batolaternu hrají v národním. Nicméně je mi jasné, že tam asi někdo to dítě úplně bez dozoru nechal a asi to úplně nedopadlo.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:31

Evaeva no v kazdem pripade bych spis koukala mimino odlozit u prarodicu nebo s nim nechat doma manzela, ale treba cela rodina dostala nejakou prisernou nemoc a neni kdo by pohlidal.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:43

Kokoska no mimino tři hodiny nepočká. Aspoň já bych si to nelajsla. Jako já osobně bych do divadla poslala ty prarodiče nebo bych je nechala to mimino vozit kolem divadla. Ale jak říkám, tak strašný mi to nepřijde.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:43

Kokoska no zrovna ta batolaterna je na novy scéně a fakt je to představení pro dvouletý děti, kočárů i mimin plný divadlo, já děti nenechávala s chůvičkou ani na zahradě, bylo mi to nepříjemný, ale tam si to představit dovedu, ze to nekdo udělá 

fakt tam nedavaj jen opery s velkou večerní 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:46

Potrefenáhusa tak to já na zahradě klidně, nebo jsem na tu zahradu umístila sebe a dítě do postýlkyo hodinách prospaných na balkoně jsem už psala. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:46

Evaeva Potrefenáhusa na odpolednim detskem predstaveni robu necekam, jen mi proste prijde divny tahat tam i mimino v kocarku s tim, ze ho "odlozim v satne". Cimz bych to s dovolenim za sebe ukoncila.

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 09:50

Evaeva já bych si v tom případě návštěvu divadla odpustila. Pokud to v kočárku nemůže nikdo pohlidat. Přecejen muže rušit ta chůvička, nebo matka, která se kvůli tomu začne uprostřed představení prodírat ven. A šatnářka nebo uvaděčka asi taky nebude jásat. Příští představení už tam můžou ty kočárky stát třeba tři ...

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:02

rozarka no ale je tam prave tohle konkretne jedno představení, kvůli kterymu si myslim, ze tam tenhle dodatek je, tam se ani nesedi v řadách, ani by chůvička nikoho nerušila, jinak fakt doufam, ze lidi mimina ne bezny představení u šaten neodkladaj 

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 10:05

Většina na dětském představení pro batolata evidentně nikdy nebyla, ale představu o tom, jak tam ruší matka, která musí vstát ze židle, mají úplně přesnou. Sorry ale